http://static4.wikia.nocookie.net/__cb20131107113728/lego/images/c/ca/79012-2.jp g
http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20131112113459/lego/images/6/68/79011_1475 x983.jpg
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20131107113741/lego/images/9/95/79012-3.jp g
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20131119193505/lego/images/e/e5/1094436527 6_9eb27b6d5a_o.jpg
http://static3.wikia.nocookie.net/__cb20131119194006/lego/images/d/d1/1094447265 4_7e9912e02e_o.jpg
Atak orków na siedzibę Elfów był wiadomy po zwiastunach.
Sama walka w Gol Dulgur też była spodziewana, ale
co do obecności Azoga w tej twierdzy były wątpliwości. Teraz mamy teraz jasność :)
Świetne! Ehh gdybym miał nadmiar kasy, na bank bym sobie wszystkie nakupował, bo nie mogę przeboleć, że w moim dzieciństwie nie było jeszcze lego Władcy Pierścieni :D
Za moich czasów miało się pierdyliad wymieszanych klocków z iluś tam zestawów i z tego samemu składało się np. własną wersję sokoła milenium. Liczyła się wyobraźnia. Teraz dzieciaki dostają wszystko na gotowca.
Ooo tak! Pamiętam jak zbudowałem miasto ze star wars, a mianowicie z planety Tatooine. Specjalnie znosiłem piasek z piaskownicy by wysypać nim podłoże, a większość ludzików miało głowy z plasteliny, by oddać jakieś podobieństwo filmowych mieszkańców tej planety :D Piękne czasy...
Tak się właśnie zacząłem nad tym wszystkim zastanawiać... i naszły mnie pewne obawy.
Czy nie będzie jednak jakiejś powtórki z rozrywki w przypadku filmu w odniesieniu do trailerów?
Pamiętam doskonale, jakie sceny w trailerach były prezentowane już nawet po oficjalnym ogłoszeniu przez producentów, że będą jednak 3 filmu... kilku wydarzeń nie zobaczyliśmy w 1 filmie.
Zatem oby nie było tak i tym razem, że widzimy Dol Guldur...ciekawie zapowiadające się wątki a później okaże się, że albo przesunięte to zostało na trzeci film, albo ewentualnie na wersję reżyserską na którą trzeba będzie czekać zapewne do końca 2014 roku...
Nie, raczej nie. Wtedy miało być do beczek, ale że postanowiono zrobic 3 filmy, więc skonczyło się na orłach. Teraz żeby przesunęli Dol Guldur musiałyby byc 4 części:D
No to chyba będzie wątek Dol Guldur pokazany w 3 momentach filmu.
Wnioskując po trailerach i po soundtracku....
1. Grobowce Nazguli
2. Dol Guldur i jakaś akcja tam na miejscu/uwięzienie Gandalfa
3. Dol Guldur - uwolnienie Gandalfa :-)
A dlaczego mówię o uwięzieniu i uwolnieniu Gandalfa?
W pierwszym przypadku...wnioskuję to po trailerze i opisach które już się pojawiały w sieci. Na trailerze wyraźnie widać Gandalfa siedzącego "za kratami", który wygląda na dość obitego (krew na czole etc.). Zatem pewnie trafi w jakąś niewolę.
Co do drugiego przypadku... wnioskuję to na podstawie soundtracka, gdzie pod koniec ścieżki dźwiękowej jest utwór CZAR UKRYCIA czy jakoś tak.... być może wtedy nastąpi jakaś odsiecz i Gandalf zostanie uratowany a uciekając właśnie może zobaczymy jakiś rodzaj magii który posłuży jako "zasłona dymna" pomagająca w ucieczce?
No ale tak tylko sobie gdybam...
Pomoże na pewno Galadriela, tak jak mu obiecała. Myślę, że to będzie tak:
1. Grobowce.
2. Wejście do twierdzy, spotkanie z Thrainem itp.
3. Akcja zwana bitwą.
To dość uproszczony schemat ;) No ale kolejność myślę, że jest Ok. Co do bitwy...tutaj bym chyba na ten wątek nie liczył. Myślę, że jeśli Twórcy chcą nam pokazać bitwę i zniszczenie sił Dol Guldur, to zrobią to w trzeciej części filmu.
Ja natomiast myślę, że ewentualny ratunek zapewni Gandalfowi nie kto inny jak Radagast i być może Beorn?
Jakoś nie chce mi się wierzyć w koncepcję, gdzie Galadriela przyszłaby do Dol Guldur, uwolniła Gandalfa etc.
To, że mu obiecała pomoc niekoniecznie wiązać się może z pomocą doraźną. Akurat tutaj jej słowa rozpatrywałbym raczej jako duchowe wsparcie (patrz scena z Powrotu Króla, gdzie Galadriela ukazuje się w myślach Frodowi, gdy ten nie ma siły iść z pierścieniem po tym jak wyszedł z jasni Sheloby... ukazuje mu się, podaje mu rękę i Frodo się z gleby podnosi).
Raczej taki rodzaj pomocy Gandalfowi ze strony Galadrieli bym tutaj widział. No chyba, że faktycznie pokażą w tej lub w następnej części Hobbita, bitwę w Dol Guldur, to może wtedy ona odegra jakąś rolę.
Aktorka sama zresztą swego czasu mówiła w wywiadzie, że jej obecność w kolejnych częściach filmu jest nawet jej nieznana.... nic na ten temat jednoznacznie nie mówiła, sami Twórcy też o roli Galadrieli czy samego Sarumana w kolejnych częściach Hobbita nic nie wspominali.
Że też czekać jeszcze trzeba 32 dni na to by wiele pytań odnalazło odpowiedzi :-)
No chyba, że ktoś 12 grudnia oglądać już będzie, zatem Ci szczęściarze mają do premiery zaledwie 17 dni :-)
A no... Już niedługo grudzień. A potem do świąt już niedługo ; ) Tylko trzeba się wystrzegać wszelakich spoilerów. od 12 grudnia, wchodzenie na filmweba jest raczej niewskazane.
Wchodzenie niczym złym nie grozi ;) Byle by nie zaglądać na forum ;) I nie czytać za bardzo opinii krytyków którzy zapewne zaczną zaraz film komentować.
Ja w zasadzie od kogoś kto 12 grudnia byłby w kinie chciałbym wiedzieć tylko jedno :-) Czy będzie sporo Dol Guldur :-))) Bez wskazywania co się tam dziać będzie, jak zaczynać, jak kończyć etc. :-)
No a teraz czekam na oficjalną informacja co do długości trwania tego filmu :-) Że już o soundtracku nie wspomnę ;)
Ja tam wole nie wiedzieć przed seansem ile będzie czego, tylko sam się przekonać ;P Dla jednego może być za dużo, dla drugiego za mało ;)