PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Co to ma być za syf moja mina w słowach wyglądała tak OOOOOOO?? WTF?
film fajny ale zakończenie fatalneee

TraXsoN

Myśleli że narobią smaku fanom takim zakończeniem przed kolejną częścią :)

ocenił(a) film na 7
wort801

I na myśleniu sie skończyło?

straightlines

No niestety chyba tak :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Słuchaj jak będziesz zakładał jakikolwiek nowy temat napisz że nie zyczysz sobie by Kamil sie udzielał. Patrz jaki burdel zrobil w moim temacie. Kolejny raz. Ja będę tak robił bo juz dość mam tego syfu jaki on tu robi. Jego kolejne komentarze sa coraz glupsze!! Stary ja nie moge znalezc jednej rzeczy ktora bylaby glupsza od niego...

straightlines

Też mam tego dość ale widzisz on jak na razię nie dostaje bana

ocenił(a) film na 7
wort801

Wiec jak bedziemy w tematach pisali ze nie zyczymy sobie jego obcenosci bo robi burdel to bedziemy mieli podkladke. Wtedy bede kazdy burdel ktorego on bedzie powodem dawal do administracji.

straightlines

Ok to jest pomysł nawet dobry :) chyba zastanowię się nad tym :)

ocenił(a) film na 8
straightlines

To jak, lecimy z tym film-książka ? ;)

ocenił(a) film na 7
calays

Ok jedziemy, poprawisz mi humor, bo jak zwykle kamilek wpadl i zaczal brednie wypisywac i jak zwykle burdel zrobil

ocenił(a) film na 7
calays

no wiec?:)

straightlines

Spokojnie pewnie coś piszę :)

ocenił(a) film na 8
wort801

a dzięki za Mumię ;p hah ale widziałam sporo filmów widziała ale nie oceniłam bo nie pamiętam czasem żeby ocenę wystawić ;D ale dzięki twojemu "przypomnieniu" wiem już co będę oglądać w wolnym czasie bo sobie chętnie przypomnę ;)

calays

Ok nie ma za co :)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Już , już ;p spoko a powiedz mi piszemy tu , pod tym twoim tematem co już zaczęliśmy ostatnio pisać czy osobny temat temu zakładamy? Bo ogólnie najlepiej byłby pisać w jednym miejscu, żeby po kolei wszytko było a nie tak rozłazić się z każdą scena gdzie indziej. ;p

ocenił(a) film na 7
calays

tutaj bedzie dbrze:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

zakładaj nowy temat, jak dojdzie znów do jakiś "kłótni" z pewnymi osobami pod naszymi wpisami to będzie na ciebie , że to twój ! ;D

ocenił(a) film na 7
calays

Załóżcie nowy temat. Tutaj to będzie offtop. A w nowym temacie może ktoś będzie chciał się przyłączyć a tak to tego nie znajdzie.

ocenił(a) film na 8
Belief

w sumie racja :D

ocenił(a) film na 7
calays

e tam to sie wtedy rozejdzie ludzie zaczna swoje dopowiadac...lipa, nie bawie sie:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

A, co nie mogą ;p ? "temat tylko dla elit" ;D ? heh

ocenił(a) film na 8
straightlines

dobra ja założę

ocenił(a) film na 7
calays

No i co z tym tematem?

ocenił(a) film na 7
calays

Ale czekaj moment, to nie ma byc porownanie z ksiazka, to ma byc wszystko....co widzimy na ekranie poddajemy analizie....do swiat bedzie ten temat?

ocenił(a) film na 8
straightlines

juz jest temat, opisujemy scene, co sie podobało / co nie - ewentualnie szukamy czy była w książce jeżeli była sprawdzamy na ile "PRAWDZIWA" a na ile zmieniona przez PJ?

ocenił(a) film na 7
calays

i co jedziemy dalej?:)

ocenił(a) film na 7
calays

Poza tym ja wciąż czekam na temat który obiecałaś ch0d0r - o tą analizę książek :). (no chyba że to będzie ten)

ocenił(a) film na 8
Belief

no właśnie to będzie ten, bo moje wypowiedzi będę starać się opierać na fragmentach analizy książki ;)

ocenił(a) film na 7
calays

nie dla elit hehehe jednakze myslalem ze to bedzie one on one venture...no dobra nie narzekam juz zakladaj ten temat tylko robimy po kolei i nie wybieramy fragmentow tylko piszesz scene po scenie i o nie gadamy ok?:)

ocenił(a) film na 7
calays

o super :). Więc tym bardziej należy się nowy temat. Chętnie sama wezmę z tym udział :)

użytkownik usunięty
TraXsoN

Nie jesteś sam! Kiedy zaczęła sie prawdziwa akcja to ucięli film, myślałem ze zarąbie Jacksona!

Witak w klubie :)

użytkownik usunięty

:)

wort801

witaj :)

ocenił(a) film na 8
TraXsoN

A jak mieli zakończyć? Uwzględniając fakt , że „finał” ze Smaugiem ma być na początku 3 części to musieli zakończyć ten wątek w jakimś momencie. Chyba lepszy tekst „I am fire, I am death” niż pokazanie jak żałośnie Smok drapie wkurzony w skałę gdzie zamknęło się tajne wejście do Góry , ii wtedy sfrustrowany przestaje drapać w skałę i odlatuje do Miasta na Jeziorze. Wolę takie zakończenie , niż uporczywe drapanie w skałę, pazurki sobie ostrzy bestia ;p heh

calays

Ale zawsze mogli coś innego wymyślić :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Szczerze, moim zdaniem zawsze można powiedzieć , że coś innego reżyser mógł wymyślić i nikt nigdy nie będzie w 100% zadowolony niestety . Zakładając , że realizowany jest pomysł "finału" z bestia w 3 cz. w jakim miejscu ty byś skończył, bo ja jestem bardzo ciekawa, czy ludziom by się podobało , gdyby PJ przerwał film w tym momencie (lot/ przed lotem do Miasta ) i byłoby to odwzorowane perfekt z książki.

calays

No zawsze można tak powiedzieć jak bym zakończył zanim zadzieli kombinować krasnoludy w tym swoim królestwie

ocenił(a) film na 8
wort801

czyli po kolejnym zejściu Bilba po rozmowie ze Smaugiem?

calays

No na przykład

calays

dodał bym jeszcze parę scen z Elfami :) usuną bym wątek miłośny sama turiel by została, koń był naturalny i ten numer z beczkami bym zmienił

ocenił(a) film na 8
wort801

"skok o tyczce w beczce" :D?

calays

:)

TraXsoN

Kolega z klasy mówił że czekał na zniszczenie miasta, a tu nagle koniec.
Ale można było się spodziewać, bo miały być trzy części.
To jak według Ciebie/Was miało to się skończyć-by jednak była następna cześć?

natalii03012000

po kolejnym zejściu Bilba po rozmowie ze Smaugiem

wort801

tak mogło by się skończyć :)

wort801

A w filmie nie schodził tylko raz?

natalii03012000

więcej było niż raz :)