wydaję mi się że mieli kręcić dopiero w sierpniu ale wczoraj już na filmiku thranduil w zbroi i trochę poobijany był...to
znaczy że już dokręcają? *_* może jakieś dzienniki z produkcji jackson wstawi niedługo ;p
videoblog ma być w przeciągu 2 tyg, ;))
mam nadzieję,że PJ sie wytłumaczy z kilku decyzji...i oczywiście pokaże na co stać jego ekipę :)
o super! nie mogę się doczekać :)
jakie decyzji masz na myśli?
ps widzę że ktoś gra w kingdoms of middle earth? :P
z decyzji ujęciu smoka w zwiastunie...a także kilku innych niedopracowanych efektów.
zagrałem raz czy dwa, powiem tak...najlepsze co z tej gry zapamiętałem...to właśnie tą tapetę :P
ale dlaczego w sumie nie miałoby być smauga w zwiastunie? szczerze mówiąc mi średnio się podobał i widać że nie jest jeszcze w 100% dopracowany ale jak dla mnie i tak było spoko. bardziej napalałam się na głos cumberbatcha ale cóż :p
efekty...w tym sezonie spece od cgi chyba sobie robią zawody kto zrobi bohaterom najbardziej nienaturalnie niebieskie oczy ( *zerka w stronę star treka* ).... no i mega wygładzony legolas... ;P
sam sobie odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nie miałoby być WŁAŚNIE TERAZ W TYM ZWIASTUNIE smoka...
za szybko na pokazywanie tak długo skrywanego (i niestety za mało dopieszczonego efektu długotrwałej już pracy) = to samo jeśli chodzi o sceny akcji z elfami
Legolas nie wiele się różni od tego z Władcy Pierścieni...dla przypomnienia jego oczy już wtedy "jarzyły się" na niebiesko w zderzeniu z mocnym światłem :D
polecam wrócić do sceny z ukazaniem się Gandalfa Białego w Fangornie :))
p.s. te elfy są wygładzone już na etapie charakteryzacji :)
http://youtu.be/qQ1LCvs8Xcc?t=25s
nie no,rozumiem o co chodzi z tym smokiem, że może niedopieszczony ale peter to peter i pewnie chciał zrobić fanom przyjemność i go pokazać...chociaż jak dla mnie mogli sam głos dać :)
jak dla mnie legolas jest taki mega "rozświetlony" co sprawia że przypomina mi trochę efekt z "Tron:legacy" z młodym Flynn'em.znaczy wiadomo że tam koleś był od zera, a tu wciąż po tych nastu latach gra ten sam aktor ale jest trochę ta sztuczność.
A mnie chyba najbardziej na tę chwilę interesuje wątek Białej Rady. Powinni pokazać główne obrady na których zapadnie decyzja o wypędzeniu zła z Dol Guldur....
No i sama kwestia Dol Guldur... mam nadzieję, że ten wątek pobieżnie w filmie nie potraktują lecz już w 2 części Hobbita zobaczymy bitwę! :-)