PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Film

ocenił(a) film na 7

trzy słowa - FILM BYŁ SUPER

ocenił(a) film na 10
krzychu2019

popieram

kasiadabrowa1

A ja nie ! Film był taki sobie żeby nie powiedzieć że słaby

ocenił(a) film na 10
lolmiki

no.... dobrze szanuje twoje zdanie ale czy musisz używać wykrzykników? to trochę tak jakbym cie obrażała mówiąc, że popieram zdanie krzychu2019...

kasiadabrowa1

Ale to nie zmienia faktu ze film jest zawiedzeniem roku i filmem tragicznym !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Wcale nie prowokujesz :) zwłaszcza że dałeś 7

pemmil

Dalem 6 ! I liczylem nq duzo lepszy film !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

6 to według ciebie tragiczny ? To raczej film średni :)

pemmil

może przesadziłem z tragicznym, jest nie najlepszy :) a i mocno podciągnąłem ocenę !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Ci to się chyba tylko narnia podoba :) lotr nie, hobbit nie, star wars nie i matrix nie

pemmil

uwielbiam: OzN, Titanic, królewna śnieżka i łowca,king kong, złoty kompas, Alicja w krainie czarów, wojna światów, oz wielki i potężny, kraina lodu, Merida waleczna, frankenweenie i muppety :)

ocenił(a) film na 8
lolmiki

No właśnie :) poczekajmy 2-3 lata i może te filmy polubisz. Choć ja lotra i sw lubiłem już jak miałem 10 lat

pemmil

znowu sugerujesz coś odnośnie mojego wieku ? i nie, nie mam 10 lat !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Pisałem że ja miałem 10 lat i wtedy już lubiłem lotra i sw. A nie powiesz mi że filmy które tu wymieniłeś nie są dla młodszego odbiorcy. Poza tym nie powinieneś się wstydzić swojego wieku :)

pemmil

Nie wstydze się swojego wieku ! I na prawde krolwna Śnieżka i łowca czy wojna światów, titanic czy king kong to filmy dla dzieci...

ocenił(a) film na 8
lolmiki

12 letni ludzie już oglądają to a titanic to zwykły romans

pemmil

Titanic to tez swietny film katastroficzny. Do tego jesr bardzo wzruszający i na pewno 100000 razy lepszy niz wp czy hobbit !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Twoje zdanie. Dla mnie jest mało filmów które przebijają lotra i titanic się do nich nie zalicza

pemmil

wp jest strasznie nudnym filmem ! a titanic mimo że jest dłuższy nie wlecze się tak niemiłosiernie ! wp = nuda, nuda i jeszcze raz nuda !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Jak wolisz :) za jakieś 2 lata zrozumiesz że się myliłeś :)

pemmil

słuchaj swojego zdania nie zmienię ! wp to nuda i flaki z olejem !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Dobra , aż się wkręciłam, przeanalizujmy - czemu tak bardzo uważasz, że WP to flaki z olejem? Wiem kwestia gustów ale jestem ciekawa.

calays

napisałem wykład na temacie denissastradowskiego :)

calays

na spokojnie ! nie rozumiem tych zachwytów nad władcą ! obejrzałem ten film wiele razy i nigdy nie udało mi się dotrwać do końca :) mój rekord to 2,5 godz. film jest dla mnie średni i nie miłosiernie się ciągnie ! ale podkreślam że to tylko moja opinia :) to że nie zachwycam się wp to nie powód żeby nazywać mnie trollem ! a tamten komentarz pisałem w nerwach :)

pemmil

zrozum że nie każdemu wp musi się podobać !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Ja nigdzie nie piszę że ma ci się podobać. Tylko nagle zacząłeś atakować lotra

pemmil

no dalej, napisz że mam 8 lat bo nie podoba mi się lotr !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Masz 8 lat bo nie podoba ci się lotr :) zadowolony ? Nie rozumiem twojego rozumowania

pemmil

sugerujesz coś o moim wieku, tylko i wyłącznie na podstawie tego że nie podoba mi się wp !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Nie, sugeruję się twoimi filmami powyżej

ocenił(a) film na 8
lolmiki

And by the way. You are bored or something like that because you have a problem i think

ocenił(a) film na 7
pemmil

W takim razie 6 to tragedia a 8 to taki sobie:D

ocenił(a) film na 8
straightlines

10 to w miarę mi się podobał :)

ocenił(a) film na 7
pemmil

hahah dokładnie:)

ocenił(a) film na 8
straightlines

Zawsze można dać 11 jak kamil :D

pemmil

pisałem już że to 6 było naciągane ! ale i tak wolę hobbita niż wp !

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Co z tego że wolisz hobbita ?

pemmil

to że uważam że jest lepszy niż władca :)

ocenił(a) film na 8
lolmiki

Fajnie

ocenił(a) film na 7
pemmil

hehe to mamy nowe znaczenie wartosci na filmwebie:)

straightlines

to moja subiektywna opinia ! :)

ocenił(a) film na 3
krzychu2019

A ja przyznam się szczerze, jako fan trylogii Władcy Pierścienia (zarówno filmu i książki) po przyjęciu w miarę ciepło ekranizacji w pierwszej części Hobbita, na drugiej nie mogłem już wytrzymać do końca. Na początku było znośnie, ale końcówka była tak głupia i niespójna, że miałem już dość. Po tym co zobaczyłem w 2 aż się boję co wymyślą w 3. W tym przypadku, zdecydowanie książka wygrywa nad debilnym scenariuszem filmowym. Szczerze mówiąc, jestem załamany...wręcz zniesmaczony... Mam ogromny żal, że z tak fajnej opowieści, zrobili coś tak głupiego i pustego...Ja rozumiem, że film, nie musi być taki sam jak książka...spoko...ale niech się on chociaż trochę trzyma głównego wątku a to w jaki sposób potraktowali tą historię, woła o pomstę do nieba.

krzychu2019

A ja powiem Tak jako największy fan filmowej Sagi Harrego Pottera to Hobbit Pustkowie Smauga mi go jakoś tam zastępuje choć uważam Harrego Pottera za największe Arcydzieło Filmowe i zarówno też książkowe w cze o władcy powiedzieć w pęłni nie mogę to Hobbit Pustkowie Smauga jest dla mnie arcydziełem choć nie takim jak Harry Potter którego żaden film dla mnie nie przebije to mogę oficjalnie powiedzieć że Hobbit Pustkowie Smauga zastępuje mi Harry Potter i że się zgadzam
Trzy słowa : Film jest Świetny

krzychu2019

Film fajny ale ma swoje wady

ocenił(a) film na 7
krzychu2019

Trzy słowa: liczyłem na więcej.....

krzychu2019

Dwa słowa: TOTALNE ROZCZAROWANIE.

ocenił(a) film na 7
sentia

The Hobbit: a Totally Expected Letdown :D

straightlines

Trzy słowa taki sobie film :)

ocenił(a) film na 8
wort801

8 to taki sobie ? Co to za skale na tym temacie :)

pemmil

Oj tam oj tam :) to tylko słowo :)