Widzę, że w obsadzie jest Gollum?
A z tego co pamiętam powieść (a wydaje mi się, że pamiętam nieźle) to jedynym momentem
kiedy mieliśmy Golluma była gra w zagadki ukazana w pierwszej części filmu.
Tzn. zdaję sobię sprawę, że wiele rzeczy będzie tutaj wymyślonych, których w ogóle nie było w
książce. Tak samo było w pierwszej części. Ale Golluma jakoś nie widzę już w tej opowieści :).
Pozdrawiam!
Andy Serkis który gra Golluma jest też drugim reżyserem, ale Golluma już nie będzie, to była jedyna scena z jego udzialem, w części pierwszej. No, chyba że o czymś nie wiem :P
Ktoś kto wpisywał obsadę najprawdopodobniej skorzystał z kopiuj-wklej i nie przejmował się tym że jeszcze przed premierą pierwszej części wiedzieliśmy że Serkins zagra tylko w w niej a przy pozostałych był już tylko jako drugi reżyser. Mogli by to poprawić jak i ustawić plakat.
Podoba mi się, widać że zaczyna się to na co większość czekała ;p chociaż mamy z koleżankami pewne skojarzenia: http://24.media.tumblr.com/bb071bd98dc7cc5fca9a04c459f2feff/tumblr_mo5beiMxbX1sq lmyro1_500.png ;p
Jestem ciekawa co też jutro nam Jackson sprezentuje w trailerze czy co tam ma być o tej 19
No, trailer ma być :P Napewno zobaczymy sporo, ale jak się to będzie prezentowało, to się okaże ;)
Liczę na to że będzie można chociaż przez chwilę usłyszeć Smauga bo żeby go zobaczyć trzeba czekać do grudnia
Wydaje mi się że raczej go usłyszymy. Albo w połowie trailera, albo na koniec ;P
Głos Smauga już zaprezentowano przecież, na samym końcu ostatniego blogu:
http://www.youtube.com/watch?v=MvF8bpowywI
Chodziło mi o jakiś mały fragmencik rozmowy Smauga z Bilbem a nie o to jak prezentuje się jego ryk ;p
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale podobno Gollum został złapany przez leśne elfy. Ciekawe jakby Bilbo widział Golluma, którego zabierają gdzieś elfy. :)
To nie wtedy było, tylko dopiero kiedy go Aragorn złapał i przyprowadził, niedługo przed wyruszeniem Froda na wyprawę.
Ale jest gdzieś we Władcy wspomniane, że Gollum jakiś czas po utracie Pierścienia opuścił Góry Mgliste, ruszył śladem Bilba i dotarł do Esgaroth, gdzie podsłuchał ciągle żywe opowieści o hobbicie i dowiedział się skąd on pochodził. (w książkowym Hobbicie Bilbo przedstawia się Gollumowi tylko z imienia i nazwiska i nic nie wspomina o Shire)
Możliwe, że taka właśnie wędrówka będzie przedstawiona i odpowiednio dostosowana do treści filmu. Może rzeczywiście Bilbo go gdzieś zobaczy.