PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Gollum vs. Smaug

ocenił(a) film na 7

Która postać jest według was lepiej zagrana i wykonana?Ja wolę Golluma.

ocenił(a) film na 8
SZYM33

Zagranie- Gollum
Wykonanie- Smaug

pemmil

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 8
SZYM33

Jak dla mnie zadałeś najgorsze pytanie świata na które nie znam odp. ;) Naprawdę nie potrafię i jedna i druga postać ma coś w sobie.

Gollum – moja ulubiona postać od momentu gdy pojawiła się w książce. A, zagrana idealnie wręcz perfekcyjnie co zostało mi potwierdzone po latach znów przy Hobbicie, że jednak mistrzostwo tej postaci jest niepodważalne. Co do wykonania , no szczerze mając porównanie teraz ( choć przy WP poziom był świetny) to jednak wersja z Hobbita dla mnie osobiście jest lepsza.

Smaug - to moja ulubiona postać jeżeli chodzi o wybór bohaterów tylko z samej książki Hobbit. Szczerze faworytem był Gollum i myślałam, że Smok będzie fenomenalny ale mnie na kolana nie powali. Ah, tam …. myliłam się, to jak bestia wygląda, jak się porusza .. no i „TEN GŁOS” ;p – proszę państwa oto rasowy Smok na którego czekałam!

Podsumowując , pewnie gdybym miałam tak na chłodno oceniać postacie to koniec końców wybrałabym ten „numer 1” . Ale kierując się moim osądem tutaj „lubię / nie lubię” – nie będę faworyzować żadnej postaci, obie zajmują to samo najwyższe miejsce ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
SZYM33

Wykonanie smaug
Zagranie smaug

ocenił(a) film na 10
SZYM33

Dal mnie obie postacie 10/10

ocenił(a) film na 7
SZYM33

Obie postacie to najwyższy poziom CGI i są świetnie zagrane. Ale wybieram Golluma, bo ze Smauga zrobili debila.

SZYM33

Gollum bo był przełomem w dziedzinie efektów specjalnych

WielkiBob

Głupoty gadasz.

bartoszcyc8

Niby czemu ?
technologie motion capture po raz pierwszy wykorzystano właśnie przy Gollumie w Dwóch Wieżach . Czy Smaug jest nowa technologią ? NIE . To też motion capture tylko doszlifowane za pomocą nowszych o 10 lat komputerów,

WielkiBob

Motion capture to przełomowa technika, ale nawet dużo starsze filmy mają wspaniałe efekty specjalne, np. Park Jurajski z 1993 roku.

ocenił(a) film na 7
bartoszcyc8

Zdecydowanie się zgadzam z Tobą.

bartoszcyc8

mój top najbardziej pionierskich efektów specjalnych
1.Odyseja Kosmiczna
2. Park Jurajski
3. King Kong (1933) (Nie widziałem pierwszej adaptacji Świata Zaginionego z 1925)
4. Dwie Wieże (Gollum)
5. Matrix
Jak widać wiem o tym doskonale jednak odniosłem się do twojego absurdalnego stwierdzenia że niby gadam głupoty. Mam racje Hobbit nie był żadnym pionierstwem w dziedzinie efektów specjalnych a Gollum w Lotr był.

ocenił(a) film na 8
WielkiBob

Jeszcze stara trylogia SW była pewnym przełomem

pemmil

Popieram

ocenił(a) film na 7
pemmil

również popieram

pemmil

to prawda jednak chyba Odyseja Kosmiczna bardziej . Oczywiście Stara trylogia jest zajebista

WielkiBob

I Terminator.

SZYM33

Gollum w każdej kategorii.

ocenił(a) film na 7
SZYM33

Ciężki wybór..chyba się nie podejmę odpowiedzi:)

SZYM33

Gollum

wort801

zgadzam sie

majeranek2013

a dziękuje ;)

SZYM33

Gollum :) decyzja byłaby trudniejsza gdyby nie to że ze Smauga zrobili debila...

ocenił(a) film na 8
SZYM33

Benedict jako Smaug jest genialny