PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327661
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Hej... pytam o to znowu po kilku latach.. Może tym razem ktoś wiem. Autor książek J.R.R Tolkien
umarł w roku 1973.. Brzmi znajomo prawda. 3 dla elfów.. 7 dla krasnoludów..9 dla ludzi i 1 dla pana
ciemności.
Gość widział przyszłość??? Czy po porostu ktoś to zmienił po jego śmierci??

CZacza

Genialne. Nie znałem tego. Coś w tym musiało być, bo to oryginalne słowa Tolkiena.
http://lotr.wikia.com/wiki/Rings_of_Power

obleh

Hey no ja to zauważyłem kilka lat temu.. nawet założyłem tutaj temat ale raczej nie był zbyt popularny i nie uzyskałem odpowiedzi xD

ocenił(a) film na 6
CZacza

Dobre, nie zwróciłem wcześniej uwagi na to.
Nie, nikt nic nie zmieniał po jego śmierci. Zbieg okoliczności

"Trzy Pierścienie dla królów elfów pod otwartym niebem,
Siedem dla władców krasnali w ich kamiennych pałacach,
Dziewięć dla śmiertelników, ludzi śmierci podległych,
Jeden dla Władcy Ciemności na czarnym tronie
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie,
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie."

Anthrax91

Hej ale trzeba przyznać że jaki zbieg okoliczności jest to rzecz .. straaaasznie mało prawdopodobna!!

ocenił(a) film na 6
CZacza

Jak dla mnie bardziej prawdopodobne niż to że Tolkien był jasnowidzem :|

Anthrax91

Racja racja ..chodziło mi o to że może naprawdę zostało to poprawione ale nikt o tym nie wspomina.. aspektu jasnowidza nigdy nie brałbym na poważnie pod uwagę xD

ocenił(a) film na 7
CZacza

Świetne! :) Osoba, która zauważyła ten zbieg okoliczności musiała być bardzo błyskotliwa :)

Belief

Na tyle żeby zauważy sarkazm w tej wypowiedzi i nie uznać go za zabawny ?? (chociaż to opinia całkowicie subiektywna)

ocenił(a) film na 7
CZacza

Niestety nie rozumiem tej wypowiedzi.

Belief

zauważyć* (zgubiłem "ć" jeżeli to pomoże :P).

"Świetne! :) Osoba, która zauważyła ten zbieg okoliczności musiała być bardzo błyskotliwa :)" Ta wypowiedź miała wyrazić dziwacznie duży entuzjazm ?? Raczej odniosłem wrażenie że to miał być sarkazm xD

ocenił(a) film na 7
CZacza

"ć" nie pomogło (sama tak kombinowałam) nadal nie rozumiem tego zdania w ten sposób skonstruowanego.

To nie był sarkazm. Naprawę ktoś kto powiązał datę śmierci Tolkiena z ilością poszczególnych pierścieni był wg mnie błyskotliwy. :)

Belief

W zasadzie to bałem się że to jakaś oczywista oczywistość, o której każdy wie. Dziwie że tak mało ludzi o tym wiem (jeżeli wiedzą to nikt nie chce mi udzielić odpowiedzi na pytanie). Ja od czasów podstawówki posiadam kopię książki "Hobbit" i na jej tyle jest podana data urodzenia i śmierci Tolkiena.. więc wiem o tym od dłuższego czasu i zawsze mnie to zastanawiało.

ocenił(a) film na 8
CZacza

jeśli przewidział swoją śmierć, to co jeszcze? Może znał przeszłość. Bardzo odległą... :)

natadragon

To on opisał ja filmy mają wyglądać Peterowi Jacksonowi.. ^_^

CZacza

Half Life 3 confirmed

Xoxoxox

Nie widzę związku.. xD