PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jak myślicie...

ocenił(a) film na 8

Jak myślicie jakby to wszystko teraz wyglądało gdyby 10 lat temu PJ wziął się najpierw za Hobbita a
dopiero teraz kręciłby trylogie WP, sam się przez pewien czas nad tym zastanawiałem... ale jestem
ciekaw waszego zdania!

ocenił(a) film na 8
segl55

Tak być powinno - ale - wybrał WŁADCĘ - sądzę strategiczne posunięcie i dające zdecydowanie większy wgląd w uniwersum Tolkiena -

a kim jest PJ?

hobbitem - to prawda jednak - kim jeszcze?

miłośnikiem Tolkiena - to druga prawda z pośród dwóch przykazań o jakich każdy zabierający się za ekranizacje powinien pamiętać -

może to zminimalizować ryzyko rozczarowania kładące się cieniem na odbiorze filmu - ja pasjonata nie za bardzo mam ochotę krytykować,

druga kwestia to odpowiedzialność jaką na siebie wziął - czyli mamy dwie KWESTIE - hobbit i miłośnik Tolkiena, trudny do krytyki bo za pracowity:)

nie wszystko mi się podoba dosłownie - ale - zawsze będę za tymi filmami - choćby z osobistej potrzeby:)

jak by wyglądało to teraz w odwrotnej kolejności???

może bardziej rozmaszyste???

ocenił(a) film na 8
Baronek7

...i działo by się - poza tym - zarobiłby więcej pieniędzy:)

niektóre sekwencje wypadły by może inaczej.......

ocenił(a) film na 7
segl55

Myślę, że byłoby dobrze. Nakręciłby Hobbita bez spinki i zrobił z niego piękną bajkę. On lubi takie klimaty. A tak starał się zadowolić tych fanów tylko filmowej trylogii Władcy i wyszło co wyszło. I myślę, że Władcę nakręciłby podobnie jak kiedyś. Może trochę walki byłyby z większym rozmachem. A może nakręciłby z 4 części?