PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

niech każdy z nas przyzna ocenę za efekty specjalne każdej z części. Moje oceny:

NP: 7
PS: 7

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Jak za same efekty w skali 1-10 to myślę, że 9 dla każdej z części.

lolmiki

NP- 7
PS- 4

ocenił(a) film na 7
lolmiki

NP - 8
PS - 6

ocenił(a) film na 7
lolmiki

NP-9
PS-10

lolmiki

NP: 6
PS: 6

lolmiki

Np 10
Ps 10

kamilxxx09

Kazdy powinien jeszcze to uargumentować. To jest mój dowód:
http://www.theonering.net/torwp/2014/03/12/87524-the-hobbit-the-desolation-of-sm aug-visual-effects-reel-from-weta-digital/

kamilxxx09

video fajne, ale efekty w filmie (prócz smauga) dość słabe...

lolmiki

No niby gdzie?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

no niby tu:

http://s1292.photobucket.com/user/mihailo_razvigor/media/Forum/bad_cgi1_zps645c4 5b0.png.html

http://s1292.photobucket.com/user/mihailo_razvigor/media/Forum/bad_cgi2_zpsc011f 845.png.html

lolmiki

Jakby były słabe, to by nie było nominacji do nagród.

kamilxxx09

W temacie masz napisane żeby podać ocenę a nie komentarz ....

kamilxxx09

Sam też mi na to zwracałeś uwagę w swoim temacie nie pamiętasz ?? czy tobie wolno więcej ???

wort801

A czy podawałeś argumenty? Nie. Tylko wyzywałes i publicznie obrażałes.

kamilxxx09

obraziłem w którym zdaniu ??? w tedy cie nie obraziłem tylko nie napisałem na temat a ty od razu się na mnie naskoczyłeś że piszę nie na temat wiec ja ci też wracam uwagę że nie piszesz na temat miała być ocena tylko a nie twój komentarz ...
!!!!

kamilxxx09

kamilxxx09 wiec napisałeś że trolloje czyli ciebie to też dotyczy sam to samo robiłeś i nie tylko w moim przypadku w innych też ... ehhh żeby sam siebie wkopać ..., :( smutne to :)

straightlines

To ty dostałeś to ostrzeżenie. I przestań mnie wyzywać, bo znowu cię zgłoszę. Ja ciebie nie wyzywam.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

I tak jakbyś nie przeczytał dokładnie Godfella napisal tam wyraznie ze twoje prowokacje beda karane hej:)

straightlines

Ale ja nie prowokuję.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dopoki nie bedziesz to i ja sie nie bede odzywal, wiesz o tym.

kamilxxx09

W tak młodym wieku masz już kłopot z pamięcią czy sam też trollowałeś na to wychodzi

ocenił(a) film na 8
wort801

A sam się czepia :)

pemmil

No znalazł się jedyny który może zwracać uwagę :) :) kamilxxx09 niech pamięta kto mieczem wojuje ten od miecza ginie

ocenił(a) film na 8
wort801

I tak się wyparł :/

pemmil

:)

ocenił(a) film na 8
wort801

Ale liczą się chęci :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nominacje dostali za Smauga, nie wygrali bo...dostali nominację za Smauga. Koniec prelekcji?::)

straightlines

Smaug to nie jedyny "efekt". Za jeden kostium tez się nominacji nie dostaje.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Dobra, skończcie. Jednemu się efekty podobają a drugiemu nie.

pemmil

A co tu sie może podobac lub nie? To sa efekty, a nie wybór "ciacha roku 2014". To sa fakty, a nie gusta. Efekty sa dopracowane i tyle.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Bo ty tak twierdzisz ? A on twierdzi inaczej. I dlaczego to ty miałbyś mieć rację?

pemmil

Aha i jeszcze jedno: kazda opinia powinna być uargumentowana. Póki co tylko ja to zrobiłem. Więc wybacz.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Powinna, ale nie musi. Można coś uważać nie argumentując tego.

ocenił(a) film na 8
pemmil

A argumentem nie powinna być czyjaś opinia a twoja.

pemmil

No własnie, powinny być argumenty. Ok, kończymy, bo i tak nie dojdziemy do sedna.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Powinno się, to prawda, ale można ich nie podawać w temacie o wpisaniu samych ocen :)

straightlines

Filmik wyżej. Skoro nie da się odóżnić efektów od realu, to znaczy, ze to wysoki poziom.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No właśnie się da. Wystarczy spojrzeć na niebo i widać że efekty. A w ilu scenach tak jest? W multum. Jakby nie mogli dac prawdziwego nieba. Tak samo splyw beczkowy, od razu widac ze polowa z tamtych rzeczy to efekty.

straightlines

Ale powinno się oceniac jakoś efektów, a nie to, czy trzeba było dac prawdziwe niebo czy nie. Oceń jakość efektów, jesli możesz.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To właśnie oceniam jakość, nie lubie jak wszystko wydaje mi sie sztuczne. Prawie całkowicie wymyslony dzieki efektom Erebor jest naturalniejszy od rzeki nieba i trawy, gruba przesada.

straightlines

Nie przesadzaj.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie przesadzam.

straightlines

Musiało tak wyglądac, bo by się szybko zestarzało.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Trawa, niebo i rzeka by się zestarzały?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

E tam, Lottr w ogole sie nie postarzal. A zreszta co ja gadam o Lotrze. Lowca Androidow, jurassic park i matrix np w ogole sie nie postarzaly