Mi zabrakło Bredegar Bolger , Robin Smallburrow , Lotho Sackivlle Baggins , Tom Bombadil , Złota Jagoda , Beregond , Lobelia Sackille Baggins , Otho Sackville Baggins oraz innych hobbitów i ważnych postaci z książki.
Ano tak pomineli bardzo dużo postaci w całej ekranizacji ważnych i mniej ważnych i po to żeby się zmieścić w czasie szkoda że nie trwał film o dwie godziny dłużej :(
w tedy to by się zmieścili w czasie ukazali by więcej Shire ,Stary Las, Kurhany ,Rivendell , Ustroń , Buckland , Moria , Lothorien , MInas Stirith , Edoras , Helmowy Jar , Fangarn , Możliwe że by pokazali bitwę o lothorien o morczną puszczę dale oraz erebor a dopiero po zniszczeniu pierścienia zburzenie Dol Guldur może kiedyś ktoś nakręci od nowa ekranizację Władca Pierścieni z dłuższym czasem i bardziej nawiązującą do książki
wielu fanów by tak zrobiło tyle żeby nic nie było w CGI to by była okropność żeby Władca Pierścieni był w CGI
Jeśli polegało by to tylko na rozszerzonej jeszcze dłuższą wersję nie było by to w CGI bo te sceny mieli chyba ale z nich zrezygnowali :(
Doczekamy się jeszcze nowszej wersji kinowej i rozszerzonej mam taką nadzieję :)
też mam nadzieję bo zrobić od nowa to wszystko było by w CGI a tak jakby zrobili jeszcze jedno wydanie EE nie było by zle
Niech nie tworzą tak dobrej historii kina w CGI bo wielu fanów zejdzie na zawał tak jak Christopher Tolkien
wiem ale gdyby polegało by to na zrobieniu jeszcze jednej wersji rozszerzonej FOTR to nie było by w CGI myślę że te sceny mają ale czemu ich nie dali tego nie wiem :( może jak Hobbit 3 przyniesie jakieś zyski może Jackson zrobi jeszcze jedną wersję FOTR
Zabrakło im czasu na te pozostałe sceny mogli by dodać przynajmniej je do wersji rozszerzonej na Blu-Ray i DVD jako dodatkowe sceny mogli by dodać te wszystkie sceny pominięte ta długa wędrówka Froda i Sama przebranych za orków po przez Mordor podczas gdy na Polach Pellenoru trwa Bitwa może i Jackson zdecyduje się na jeszcze nowszą Wersję Rozszerzoną Władcy Pierścieni wielu fanów by było zadowolonych z tego
właściwie to jeśli chodzi o Powrót Króla najmniej mnie interesuje bo już się nie da tam nic wplątać bo śmierć Sarumana jest pomylona itd ale FOTR powinni zrobić no i TTT sceny z Arweną sceny w Helmowym Jarze zostały pominięte jeśli się orientuję
no nie :( mogło być nawet więcej ścisłości z książką z niektórymi wątkami np. Pippin zamiast zrzucić szkielet krasnoluda to powinien rzucić kamień do tej studni w grobowcu Balina
No wielka szkoda że ich nie było jak można było pominąć tak ważne postacie które walczyły na Polach Pellenoru i co przeszli Ścieżkę Umarłych wraz z Królem Ellesarem Legolasem i Gimlim
No właśnie na tej Ścieżce Umarłych mi ich najabardziej brak :(. I ciekawe jak walczyły dzieci Elronda :). Ciekawa jestem czy bliżej im do takiego Legolasa czy mieli jakiś inny styl?
Zapewne mieli o wiele lepszy styl od Legolasa który jak wiemy tylko łukiem zabił Mumakila i paru Haradrimów brakuje mi jeszcze w Bitwie na Polach Pellenoru pojedynku Króla Theodena z Królem Haradrimów z Południa
Jak Elrond będzie teraz walczył w 3 części Hobbita to będziemy mogli sobie mniej więcej wyobrazić jaki styl walki mogliby mieć jego bliźniacy. :)
Hmm nie pamiętam walki Theodena z królem Haradimów.
To przypomnij sobie lub sięgnij po książkę i znajdź fragment w którym jest napisane że Theoden zmierzył się z królem Haradrimów i że mu odciął głową z sztandarem
Glorfindel, Beregond i jego syn Bergil. Oczywiście reszty Hobbitów też mi brakuje, ale to ze względu że chciałabym zobaczyć "porządki w Shire". Nie wiem czemu ale wcale nie żałuję Toma i Jagody, choć miło byłoby zobaczyć wątek kurhanów. :)
Ty wiesz w które u mnie klawisze uderzyć :D. Tak Elronda mogłoby być DUŻO więcej. Ja wciąż mam nadzieję, że sceny Elronda kiedy jest w Lorien ujrzą Światło dzienne :D.
Też mam nadzieję na wspaniałe sceny z Elrondem w Hobbit 3 dużo scen Imladris i sceny Lorien z Galadrielą no i Dol Guldur całą Białą Radę w szczególności , Gandalfa Galadrielę i Elronda na to czekam :) no i BPA
Joreth i naczelnego zielarza w domach uzdrowień w MinasTirith, a konkretnie rozmowy Aragorna z nimi o athelasie
Wile postaci brakuje z książek wiele ciekawych brakuje tych ludzi górskich z sosnowego boru jak rohirimowie z theodenem na czele jechali do Minas Tirith
Prawda, wszystko to z braku czasu i miejsca.
A Ghan-buri-ghan z sosnowego lasu podobno miał być w planach, ale zrezygnowali. Tak mi się kojarzy, że gdzieś o tym czytałam, ale nie pamiętam gdzie.
Toma Bombadila złotej Jagody
Mało Imladris i brak upiorów kurhanów tego mi najbardziej zabrakło :(
Jagoda,Bombadil i Glorfinder. I jak zawsze powtarzam najbardziej brakuje mi wątku kurhanów :(
mi też niestety :( film na tym ucierpiał ale te sceny chyba mają a jeśli ostatni film z Hobbita przyniesie sporo zysków to może Jackson się zdecyduję no nowsze wydanie rozszerzonej nic by nie było w CGI tylko montaż czy co tam oni robią przy rozszerzonej masakra :(
Kirdan był w Drużynie PIerścienia w prologu i Powrocie Króla, w scenie gdzie odpływają z Szarej Przystani. Co prawda, tylko mignął, ale lepsze to niż nic.
O Imrahilu jeszcze zapomnieliście i ogólnie lennikach z Gondoru, grubym Forlongu itd. Chociaż wtedy ludzie, którzy książek nie czytali mogliby sie troche pogubić.
W ogóle to ciekawa sprawa z tym Kirdanem, czemu w ogóle miał brodę. Jak wiemy elfowie się nie starzeli, a on (wg książki) "zdawał się bardzo stary".
Z tego co udało mi sie znaleźć o Kirdan pierwszy raz wymieniony jest w książkach na początku Pierwszej Ery więc jest baaaaardzo stary. Taki stary elf to i brodę sobie wyhodował.
Stary, tak samo jak Galadriela czy Keleborn, a w ich wyglądzie, z tego co pamiętam, nie sposób było dopatrzyć się upływającego czasu. Cóż, może Kirdan pozwolił sobie się zestarzeć ;p
BYŁ JEDYNYM ELFEM Z BRODĄ - wniosek???
elfowie NIE MIELI ZAROSTU na twarzy - ja ''czuję'' w tym wielką ochotę Tolkiena do przedstawienie rasowego brodatego kapitana!!!
był ze szczepu Thingola - z podzielonego szczepu Telerich od którego wywodzą się Sindarowie - prawdziwy żeglarz - związany z morzem - jego dom jest dla mnie najbardziej fascynującym miejscem w Śródziemiu.......
tak - miał siwą brodę po pas - jako jedyny - czy niedopatrzenie - nie wiem - może celowe działanie.....
Grubas Bolger jest w dwóch scenach Drużyny na 111 urodzinach Bilba. Bilbo nawet mówi jego nazwisko witając się z nim. Potem widzimy go z rodziną podczas toastów, gdy Bilbo woła "Bolgers!". Oczywiście w książce to postać znacznie ważniejsza, ale zawsze coś.
http://tolkiengateway.net/wiki/Fredegar_Bolger