Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Wybierzmy najlepszy pojedynek z dotychczasowych pięciu filmów.

Aby ułatwić wybór wybrałem dziesięć chyba najciekawszych propozycji ( może coś ominąłem ). Kolejność filmowa:

1. Gandalf vs Król goblinów
2. Thorin vs Azog
3. Bolg vs Legolas
4. Gandalf vs Sauron
5. Gandalf vs Saruman
6. Gandalf vs Balrog
7. Aragorn vs Lurtz
8. Sam vs Szeloba
9. Eowina vs Wódz Nazguli
10. Frodo vs Gollum

ocenił(a) film na 8
obleh

Zapomniałeś o pojedynku Isildura z Sauronem, trzeba będzie to edytować :-]

Mój ulubiony pojedynek to upust nienawiści od Smeagola do Golluma, taka wewnętrzna i realistyczna pustka, bardzo fajnie pokazana.

retyk1

Trudno to nazwać pojedynkiem. Trwa 5 sekund.

ocenił(a) film na 8
obleh

Jeśli stawiasz to w takiej sytuacji, muszę się z tobą zgodzić, w końcu to twój temat.

obleh

No, ta scena jest mocna, bo w fantastycznym filmie widzimy w sumie dwóch braci, z których jeden morduje drugiego gołymi rękami. Więc robi wrażenie.

obleh

Zdecydowanie 2. Azog vs Thorin.

obleh

Zdecydowanie Gandalf vs Balrog az sie lezka w oku krecila

ocenił(a) film na 8
sabciaa

To samo powiedziała mi pewna osoba, którą bardzo cenię, kiedy zapytałem się jej jakie miała wrażenia po pierwszej części Władcy Pierścieni. Trudno było sobie wyobrazić co czuła osoba, która czytała coś, co później miała okazje zobaczyć na własne oczy. Takie chwile są właśnie piękne, kiedyś czyjeś dzieło potrafi wywołać u kogoś wzruszenie, choć chwilowe szczęście.

obleh

Według mnie najlepsze to Gandalf vs Balrog i Thorin vs Azog.

obleh

Dla mnie zdecydowanie Gandalf vs. Balrog. Głównie za pokazanie tego, że Gandalf jednak był kozakiem. :P

ocenił(a) film na 9
obleh

Według mnie najlepszy pojedynek był Bombur feat barrel vs horda orków :P

ocenił(a) film na 3
obleh

14. Bombur kontra kiełbasa.

Żartuję nie do końca podobał mi się jego postać w filmie. Zbyt dziecinne przedstawienie na tle całego filmu.

obleh

Gandalf vs. Balrog

Zaraz potem Eowina vs. Wódz Nazguli i Frodo vs. Gollum. Wszystkie są niesamowicie ważne na swój sposób.

ocenił(a) film na 9
obleh

Gandalf vs. Balrog
Thorin vs Azog

ocenił(a) film na 8
obleh

Ja też obstawię trzy pojedynki:

1. Oryginalny nie będę: namber łan - Gandalf vs. Barlog: scena monumentalna i po wsze czasy pamiętna!
2. Gandalf vs. Saruman: dwa krzepkie, uparte, nie odpuszczające i idące na całość staruchy.
3. Thorin vs. Azog: zaprzysięgli wrogowie i super muzyka w momencie, kiedy Thorin maszeruje po pniu sosny.

No i awansem:
Sauron vs. reszta świata w czołówce "Drużyny Pierścienia". Ten to miał dopiero pierdyknięcie! :-)

ocenił(a) film na 9
Thauron

Frodo vs Czarnoksiężnik z Angmaru u ruin twierdzy Amon Sul.

ocenił(a) film na 8
matbyd93

Ewentualnie Gandalf vs. Król Nazguli w rozszerzonej wersji "Powrotu Króla", choć ten pojedynek wyglądał inaczej, niż w książkowej wersji.