Nie wiem o co wam ludzie chodzi z tym czepianiem się że niezgodne z książką. Gdzie się podział wasz dystans do filmów, zrozumienie, że czasem trzeba coś dodać a czasem odjąć żeby film nie był marną kopią a luźną i pięknie zrobioną adaptacją. Może nie jestem żadnym krytykiem a i z filmem mam mało wspólnego, ale moim zdaniem film jest zrobiony fantastycznie. Wiele rzeczy w książce było dla mnie na przykład denerwujących (zbyt dziecinnych). Film miał być zarówno rozrywką dla widza młodszego jak i dorosłego. Raczej wątpię żebyście się bawili dobrze mając marną kopię swoich dziecięcych wyobrażeń o bohaterach i patrząc jak reżyser nieudolnie stara się zmieścić wszystko co było w książce. Krasnoludy są fantastyczne - nie są śmieszne, Thorin robi wrażenie i mimo że to mruk to wygląda niesamowicie. A Legolas zaczyna zamieniać się w psa rasy husky :)
Chociaż ja odniosłam wrażenie, że mogliby więcej dać w pierwszej części. A liznęli zaledwie kawałek. Oby druga część przyniosła więcej przygód, bo widowisko było przednie (gdzie ten grudzień? :( ).
P.S. Mam nadzieję, że Bombur się odezwie w 2 części :)
Ciekawe jaka będzie reakcja widzów "Tam i z powrotem",kiedy zaślepiony bogactwami Thorin nazwie Bilba zdrajcą. Mam nadzieję,że nie zrobią z niego herosa,który ginie na polu chwały bez skazy na duszy.
Czekam na minę osób,które obejrzą film, a nie przeczytają książki,kiedy ujrzą Thorina w szale.Myślę,że nie powinnie tak nakreślać jego arystokracyjnej dumy od samego początku.
Fani oczekują czegoś niesamowitego i nie oklepanego. Wybacz, ale przebaczenie na łożu śmierci jest bardzo wydumane, pompatyczne i mało oryginalne.
Sam jesteś prowokator. Czym niby sprowokowałam? Olaboga... Jak ja śmiałam powiedzieć że coś może być niefajne w Hobbicie... NA STOS ZE MNĄ!!!
Hahahahaha...wiesz ciebie to można sprowokować nawet stwierdzeniem "Uważam że trolle w Hobbicie były niezbyt proporcjonalne"
I twoja odpowiedź... "Prowokujesz do kłótni!"
To samo:
-Ten plakat mi się nie podoba!
-Wyjazd trollu i prowokatorze by Kamilekxxxuś
Prowokowanie ciebie to jest niesłychany ubaw. Ale wiesz Jak jesteś taki nerwowy to albo sobie wsadź kołek w tyłek albo weź nerwosol. I pozwól się innym wypowiadac.
Hehehe a wiesz co? Zobacz jaki jesteś niekonsekwentny. Pisałeś "Prowokacja do kłótni. Tyle w temacie. Uważam tę wymianę zdań za zamkniętą." a mimo to nadal stukasz i wypacasz jakieś marne słóweczka na swojej klawiaturce...Jak można być tak ograniczonym i ślepym to ja nie mam pojęcia.
Znowu obrażasz ludzi i się kłócisz? I ty masz czelność gadać, że nie jesteś prowokującym trollem?
Jego nawet by sprowokowało to, że mu napisz np. wiesz co Kamil...? Ten Hobbit wcale nie jest taki fajny :P:P:P:P :D:D:D:D
No ba! Przecież wystawianie Hobbitowi oceny niższej niż OSIEM [powtórzę, OSIEM] to zdaniem kamilcia trolling xd
Dobra, spokój Panowie :D
Wy tu rozprawiacie o III części a jeszcze drugiej nikt nie widział :D
To się nie dawaj prowokować.
Ja natomiast zostałem mocno sprowokowany przez mój żołądek który domaga się dostaw żywności, tak więc idę gotować pomidorową ;)
Pozdrawiam,
Hej, dziewczyna w ogóle go nie sprowokowała, tylko po raz kolejny raz Kamilkowi nie podoba się, że ktoś ma własne zdanie. Pozdro.
p.s. Kurczę..kiedy trailer? :)
Też uważam, że to oklepane - podobnie było z zakończeniem pierwszej części - ten diss na hobbita który oczywiście zakończył się przytuleniem z orłami w tle. Bardzo chętnie zobaczyłabym odmianę w zachowaniu Thorina. Robi wrażenie i jest taki fajnie mrukowaty ale nie można tak na okrągło bo postać będzie nudna.
I nie widzę w wyrażaniu własnego zdania nic prowokującego. :)