PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie wiem o co wam ludzie chodzi z tym czepianiem się że niezgodne z książką. Gdzie się podział wasz dystans do filmów, zrozumienie, że czasem trzeba coś dodać a czasem odjąć żeby film nie był marną kopią a luźną i pięknie zrobioną adaptacją. Może nie jestem żadnym krytykiem a i z filmem mam mało wspólnego, ale moim zdaniem film jest zrobiony fantastycznie. Wiele rzeczy w książce było dla mnie na przykład denerwujących (zbyt dziecinnych). Film miał być zarówno rozrywką dla widza młodszego jak i dorosłego. Raczej wątpię żebyście się bawili dobrze mając marną kopię swoich dziecięcych wyobrażeń o bohaterach i patrząc jak reżyser nieudolnie stara się zmieścić wszystko co było w książce. Krasnoludy są fantastyczne - nie są śmieszne, Thorin robi wrażenie i mimo że to mruk to wygląda niesamowicie. A Legolas zaczyna zamieniać się w psa rasy husky :)
Chociaż ja odniosłam wrażenie, że mogliby więcej dać w pierwszej części. A liznęli zaledwie kawałek. Oby druga część przyniosła więcej przygód, bo widowisko było przednie (gdzie ten grudzień? :( ).

P.S. Mam nadzieję, że Bombur się odezwie w 2 części :)

W 2 części bedzie na pewno wiecej akcji i mroku:)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Albo mruku ze strony Thorina.

użytkownik usunięty
Anthrax91

Ja tam lubię takich mruków. :)

Anthrax91

Ale Thorin ma w sobie to coś. Pełen dumy i heroizmu prezentuje się nadzwyczaj bohatersko:D

kamilxxx09

Ciekawe jaka będzie reakcja widzów "Tam i z powrotem",kiedy zaślepiony bogactwami Thorin nazwie Bilba zdrajcą. Mam nadzieję,że nie zrobią z niego herosa,który ginie na polu chwały bez skazy na duszy.

piotr1655

Taka scena może być mocna. I potem Thorin wybacza Bilbowi wszystko na łożu śmierci. Piękne:)

kamilxxx09

Raczej zbyt przewidywalne i mało zaskakujące.

sentia

Czekam na minę osób,które obejrzą film, a nie przeczytają książki,kiedy ujrzą Thorina w szale.Myślę,że nie powinnie tak nakreślać jego arystokracyjnej dumy od samego początku.

sentia

Może dla ciebie. Ale dla fanów majstersztyk:)

kamilxxx09

Fani oczekują czegoś niesamowitego i nie oklepanego. Wybacz, ale przebaczenie na łożu śmierci jest bardzo wydumane, pompatyczne i mało oryginalne.

sentia

Tak jest tylko w książce. Nie wiadomo, czy w filmie tez tak będzie.

kamilxxx09

Oby nie

sentia

Twoje prowokacje nie robią na mnie wrażenia. Są nudne i tyle. Szkoda słów.

kamilxxx09

Sam jesteś prowokator. Czym niby sprowokowałam? Olaboga... Jak ja śmiałam powiedzieć że coś może być niefajne w Hobbicie... NA STOS ZE MNĄ!!!

sentia

Prowokacja do kłótni. Tyle w temacie. Uważam tę wymianę zdań za zamkniętą.

kamilxxx09

Hahahahaha...wiesz ciebie to można sprowokować nawet stwierdzeniem "Uważam że trolle w Hobbicie były niezbyt proporcjonalne"
I twoja odpowiedź... "Prowokujesz do kłótni!"
To samo:
-Ten plakat mi się nie podoba!
-Wyjazd trollu i prowokatorze by Kamilekxxxuś

Prowokowanie ciebie to jest niesłychany ubaw. Ale wiesz Jak jesteś taki nerwowy to albo sobie wsadź kołek w tyłek albo weź nerwosol. I pozwól się innym wypowiadac.

sentia

Akurat twoje wypowiedzi sa prowokujące. I żałosne.

kamilxxx09

Hahaha... śmieszny jesteś. Taki mały wredny zapatrzony w siebie hipokryta.

sentia

Stary tekst. Wymyśl coś lepszego.

kamilxxx09

I podobno to ja zaczynam... ehh... nigdy się nie nauczysz.

sentia

Spójrz do góry. Ty odpisałaś. Albo może odpisałeś.

kamilxxx09

Hehehe a wiesz co? Zobacz jaki jesteś niekonsekwentny. Pisałeś "Prowokacja do kłótni. Tyle w temacie. Uważam tę wymianę zdań za zamkniętą." a mimo to nadal stukasz i wypacasz jakieś marne słóweczka na swojej klawiaturce...Jak można być tak ograniczonym i ślepym to ja nie mam pojęcia.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Znowu obrażasz ludzi i się kłócisz? I ty masz czelność gadać, że nie jesteś prowokującym trollem?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

mózgu nie masz chyba ?

ocenił(a) film na 7
sentia

Jego nawet by sprowokowało to, że mu napisz np. wiesz co Kamil...? Ten Hobbit wcale nie jest taki fajny :P:P:P:P :D:D:D:D

straightlines

"Jesteś trollem" Buuuu :D

ocenił(a) film na 6
straightlines

No ba! Przecież wystawianie Hobbitowi oceny niższej niż OSIEM [powtórzę, OSIEM] to zdaniem kamilcia trolling xd

ocenił(a) film na 7
n00bers

Wystawiłem 7, słownie SIEDEM :D

ocenił(a) film na 9
hubcio1228

Napisz jeszcze 50 razy, bo do nas nie dotarło.

ocenił(a) film na 7
Iluvatar94

Facet chciał chyba dać znaczną emfazę...by odniosło zamierzony skutek.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dobra, spokój Panowie :D
Wy tu rozprawiacie o III części a jeszcze drugiej nikt nie widział :D

khazad7_2

To zwykła prowokacja ze strony sentii.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To się nie dawaj prowokować.
Ja natomiast zostałem mocno sprowokowany przez mój żołądek który domaga się dostaw żywności, tak więc idę gotować pomidorową ;)

Pozdrawiam,

khazad7_2

Smacznego:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dzięki!

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Hej, dziewczyna w ogóle go nie sprowokowała, tylko po raz kolejny raz Kamilkowi nie podoba się, że ktoś ma własne zdanie. Pozdro.
p.s. Kurczę..kiedy trailer? :)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Brak trailera wywołuje u mnie dreszcze jak u narkomana na głodzie :

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Chyba mam podobne objawy, ale na odwyk nie idę :D

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

mózgu nie masz chyba ?

khazad7_2

Ja jestem dziewczyną mocium panie!

ocenił(a) film na 9
sentia

Przepraszam... wąsy mnie jednak zmyliły ;)

khazad7_2

No nic nie szkodzi :D Teraz już wiadomo:D

ocenił(a) film na 9
sentia

;)

użytkownik usunięty
sentia

Też uważam, że to oklepane - podobnie było z zakończeniem pierwszej części - ten diss na hobbita który oczywiście zakończył się przytuleniem z orłami w tle. Bardzo chętnie zobaczyłabym odmianę w zachowaniu Thorina. Robi wrażenie i jest taki fajnie mrukowaty ale nie można tak na okrągło bo postać będzie nudna.
I nie widzę w wyrażaniu własnego zdania nic prowokującego. :)

Ano ty nie widzisz. Ale kolega Kamilxxxuś uważa że jestem naczelnym prowodyrem buntu i prowokacji bo śmiem powiedziec że coś mi isę nie podoba,