PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Na TORN wyczytałem, że ma się pojawić jutro o 2 czasu londyńskiego, czyli koło 15 00.

ocenił(a) film na 7
natadragon

A czy Thor jest wydawane przez Warner Bothers? Z tego co wiem to jedynie przed Grawitacją będzie trailer bo to ostatni przed Hobbitem film WB. Ale mogę się mylić....

ocenił(a) film na 8
straightlines

ale to ma jakieś znaczenie? Przed filmem zawsze są reklamy, w tym reklamy przyszłych premier filmowych.

ocenił(a) film na 7
natadragon

Właśnie gdzieś przeczytałem, że obydwa filmy są wytwórni Warner Brothers. I prawdopodobnie z tego powodu trailer do Dwójki Hobbita będzie grany tylko przed Grawitacją.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Nawet jeśli, to pewnie będzie leciał w telewizji, więc oglądam jutro! :D

ocenił(a) film na 9
obleh

Ale jutro będę do domu z pracy leciała z wywalonym jęzorem haha;D Oby się sprawdziło bo już się nie mogę doczekać!

obleh

Aj ale jutro późno wrócę do domu.

obleh

Na amerykańskim fejsie Hobbita jest oficjalne potwierdzenie że jutro o 9 rano ich czasu, czyli o 15 u nas :D

ocenił(a) film na 7
katie_17

Super:)

ocenił(a) film na 9
katie_17

To cudownie! Al to będzie wyglądało tak jak ostatnio, ze na stronie głównej filmwebu się pojawi, czy trzeba będzie jakiegoś linka uruchamiać bądź na YT, jak to ma wyglądać? Bo ja punkt 15 chcę już oglądać ;)

Aredhel125

Pewnie na fejsie wrzuca linka do strony gdzie ten zwiastun jest umieszczony. Na tym forum tez pewnie od razu ktoś go zamieści.

ocenił(a) film na 9
katie_17

Kurde, nie mam fejsa... Oby było tak jak ostatnio, że na filmwebie na stronie głównej było. Może jak wrócę do domu gdzieś o 17 to już będzie?

Aredhel125

Trailer pojawi się pewnie na YouTube. Na 100% ktoś wstawi linka tutaj na forum :)

ocenił(a) film na 9
Puchy11

Będę musiała przysłaniać komentarze, żeby nie widzieć żadnych wpisów. Mam nadzieję, ze zobaczę bezpośrednio z yt lub ze strony głównej filmwebu jednak.

ocenił(a) film na 8
obleh

I znowu będzie gadka o bitwie o Dol Guldur, której nie będzie w filmie...

katedra

Skąd wiesz, ze nie będzie?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Wniosek po tym obejrzeniu wszystkich filmów PJ ze świata Tolkiena

ocenił(a) film na 8
katedra

Dlaczego miałoby nie byc? W Dwóch Wieżach była bitwa, a Jackson idzie schematem Lotra. Można się jej spodziewać. A miedzy bitwą ataku Smauga na Laketown.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Bitwa była kluczowa w książce, Dol Guldur nie jest wspomniane w Hobbicie, a resztę materiałów czyli resztę książek Tolkiena, PJ wykorzystuje jedynie do poszczególnych pojedynczych scen i wplatania postaci np. Radagasta.

katedra

No nie powiedziałbym. Jackson korzysta też z własnych pomysłów, a skoro już wziął się za wątek Dol Guldur... wypedzenie Saurona będzie na pewno. Zobaczymy czy będzie bitwa. Wątpię, ale zobaczymy:D

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Niech katedra przeczyta artykuły o pustkowiu.

thorin3

No własnie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Mam dziwne przeczucie, że Jackson to jakoś sprytnie ominie. Obym się myliła.

Aredhel125

Obyś się myliła

katedra

Będą jakieś zestawy lego jeden zatytułowany
Dol Guldur Ambush a drugi Dol Guldur Battle, więc raczej coś tam będzie.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Kiedyś tak myślano o IM3 kiedy w LEGO pojawił się zestaw z pojazdem Mandaryna i nim samym, co okazało się ściemą

hr_dooku

Masz link?

hr_dooku

W pierwszym chodzi pewnie o te pułapki, o których pisano na oneringu albo o uwięzienie Gandalfa. A drugie to już wiadomo. Bitwa:)

kamilxxx09

http://www.brickset.com/brickLists/?9194

http://www.youtube.com/watch?v=JUGFDFo2Mfk

hr_dooku

Co powiesz na to:
http://thelordoftherings.us.lego.com/EN-US/Gallery/Details/Default.aspx?projecti d=184b1252-02cf-4eb2-acb0-19e0bc902d3a

kamilxxx09

To raczej oficjalne nie jest.

hr_dooku

Oficjalne nie. Ale może o czymś świadczyć:P

kamilxxx09

Gandalf, Elrond, Saruman, jakiś dziadek, czarne coś ( Nazgul, Nekromanta?). Fanowskie wymysły. Myślę że zestaw Dol Guldur będzie większy niż to:
http://www.1000steine.com/brickset/images/30213-1.jpg (Po prostu Dol Guldur w pełnej krasie!, skala 1:1)

hr_dooku

Tak. To pewnie zwykła składanka. Oby, bo czekam na coś lepszego:)

hr_dooku

Byłoby śmiesznie, gdyby Dol Guldur był zwykłym głazem hehe.

hr_dooku

hhhahahaha fest duże te zamki lego... : P a pewnie koszą kasę za to jak za zboże / biedne dzieci : P

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Ale na obecność Sarumana w Dol Guldur nawet nie liczę.... póki co nic nie jest jasne czy Christopher Lee jeszcze odgrywał swoją rolę w dalszej części filmu.
Obawiam się, że jeśli nawet go zobaczymy, to co najwyżej na ostatnim posiedzeniu Białej Rady, które też nie wiadomo czy się odbędzie.

Oj niech grudzień przyjdzie jak najszybciej, bo jest tak wiele pytań bez odpowiedzi...

ocenił(a) film na 9
obleh

Na byłem dziś w IMAX'ie na Metallice i przed filmem dali mi utwór z soundtracku z WP a później pierwszy zwiastun Hobbita - wiedziałem ze to dobrze wróży:) I proszę, jutro mamy drugi trailer :DDD

ocenił(a) film na 10
obleh

Pytanie nr.1: na jakiej stronie opublikowany zostanie trailer?