PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Podobno 27 września odbędzie się kolejny maraton reżyserskich wersji Władcy Pierścieni:)
Wybiera się ktoś znów ?

ocenił(a) film na 9
Marcin30

No proszę, proszę... toż to zaszczyt na forum Pana Marcina widzieć :-) Tak rzadko zabierasz tu głos.
Ja się raczej na maraton już nie wybiorę, nie dałbym rady i wolę jednak zacisze domowe w kameralnej atmosferze... wtedy maraton filmowy nie jest dla mnie uciążliwy i spokojnie przeżywam/doświadczam tego co jest na ekranie :-)

Domniemam jednak, że Ty się wybierasz? :-) Hmm.... i pewnie tym razem nawet wiem z kim ;)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Zapewne tak będzie ;) w końcu co to jest 12 godzin seansu he he ;)

Marcin30

Ciekawe czy kiedyś zrobią maraton obu trylogii 18 godzin.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

To już będzie hardkor wysiedzieć tyle, no ale chętnie bym spróbował zasiąść na tyle godzin na dwie trylogie :)

ocenił(a) film na 9
Marcin30

Ja bym nie wysiedział...
Nie lubię zresztą zbyt długo siedzieć w kinie z obcymi ludźmi bo co chwile ktoś przeszkadza :-)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Zobaczymy jak będzie tym razem ;) byłem już 3 razy i atmosfera była na prawdę super , wiadomo że na takim seansie to są raczej sami fani to jest cicho i spokojnie , tak więc i tym razem może tak będzie , zresztą się zobaczy ;)

Marcin30

Dzieci co gadają bez przerwy i latają siusiu są na dubbingu:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Zgadzam się w 100% :)

ocenił(a) film na 9
Marcin30

No zobaczę... ja w zasadzie tylko raz w życiu byłem na mini maratonie... przy okazji premiery Powrotu Króla, przed premierą o północy przewidzianą właśnie na trzecią część Władcy, puszczono Dwie wieże.
Tak więc tak naprawdę nigdy pełnego maratonu nie zaliczyłem.
Ale w związku z tym, że premiera Powrotu Króla tak fajnie się wtedy odbyła mam bardzo miłe wspomnienia aż po dziś.
No i wtedy jeszcze było Kino Relax w Warszawie :-) Dla mnie to była pierwsza i ostatnia wizyta w tym kinie.... nie zapomnę do dziś jak w przerwie pomiędzy drugą a trzecią częścią Władcy, wyszedłem przed kino, od razu był wspaniały widok na rozświetlony w nocy pałac kultury no i ludzie witali nowy rok :-)
A po przysłowiowej lampce szampana, wrócili wszyscy do sali kinowej na oczekiwany Powrót Króla :-) To była przed premiera i do dziś pamiętam niesamowitą magię jaka unosiła się w powietrzu w związku z tym wydarzeniem :-)))

Cóż.... może zatem faktycznie zainteresować się wreszcie maratonem.
Czego się lata temu nie zaliczyło, może warto teraz odbyć? :-)

khazad7_2

Kiedyś na Harrym Potterze jedna dziewczyna na Dumbledora "Patrzcie, Gandalf".

kamilxxx09

Trzeba było jej wytłumaczyć, że to stary Obi Wan Kenobi jest.

obleh

Wolałem sie nie odzywac, bo jakas dziwna była:P

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Bo połowa przyszła się za przeproszeniem nażreć a paru innych sms-y powysyłać...:)

kamilxxx09

To fizycznie nie możliwe...

sentia

Możliwe. Idziesz na 18 wieczorem i wracasz o 12 w południe następnego dnia.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Che che... Mu raczej nie o to chodziło. :)

Iluvatar94

Jej...Jestem dziewczyną :D

ocenił(a) film na 9
sentia

Jej*

Przepraszam, mój błąd. :D
.
.
.
.
"Mu" w sensie, że użytkownikowi forum. ;D

Iluvatar94

Rozumiem. Spoko nie gniewam się

kamilxxx09

18 godzin? a doliczyłeś przerwy między filmami? Wychodzi jakieś 20 godzin. 24 jeśli wszystko w wersji reżyserskiej. Nie ma szans żeby ktoś to wytrzymał.

sentia

Fani by wytrzymali te 20 godzin.

kamilxxx09

Hahahah... uwierz mi nie nie wytrzymali by. I nie ważne czy fan czy nie. Człowiek to człowiek. 20/22 godziny w tej samej siedzącej pozycji. W nocy. oglądanie filmów jest męczące. I nie zgodzi się z tym tylko osoba która nigdy nie brała udziału w nocnych maratonach, albo nie oglądała kilku filmów pod rząd. Po 3 godzinach zaczynają boleć nogi i pośladki od siedzenia. Po 6 zaczyna się człowiek robić senny. Po 9 zaczyna boleć głowa i wszystko drażnić. Nie wiem jak jest po 12 i 20 ale to fizycznie nie możliwe

sentia

Z 6 przerwami między 6 filmami bez problemu. Widocznie masz słabą wolę.

kamilxxx09

Przerwami 15 minutowymi? Litości.... 20 godzin w kinie to niezdrowe. Bolą oczy, głowa, człowiek jest zmęczony i rozdrażniony. To złe dla zdrowia...Nikt tego by nie wytrzymał. I nie gadaj że ty dał byś radę bo byś nie dał.

sentia

Takie filmy można ogladac 24 godziny na dobę. Nie gadaj bzdur.

kamilxxx09

Ty nie myślisz racjonalnie i logicznie. Nie nie można oglądać. Organizm tego by nie wytrzymał. 20 godzin to zdecydowanie za dużo. WIdać nigdy nie brałeś udziału w takim zbiorowym masochizmie kinowym.

ocenił(a) film na 8
sentia

Wierz mi wszystko jest możliwe gdy są chęci ;D U mnie znajomi dzielą się na 2 kategorie – Władca Pierścieni / Gwiezdne Wojny.

Tak, zrobiliśmy połączony maraton żeby była "sprawiedliwość" . Najpierw wersja reżyserska WP potem SW. Oczywiście zajęło nam to … trochę czasu . Wiadomo były słabsze i mocniejsze jednostki niektórzy odpadali tylko na 1h ale po „drzemce” powracali do tematu. Ja przysnęłam na początku 2 części Gwiezdnych Wojen a potem na 5 , tak mniej więcej z tego co pamiętam. Choć dwóch moich młodszych kuzynów wytrzymało do końca .. no ale oni mieli wtedy 14 lat i ich życiem dziennym i nocnym było granie w Tibię więc w sumie byli „wyćwiczeni” i to dawało im nad nami przewagę ;)

Ja nie zasnęłam w zeszłym roku na maratonie WP, ale gdy wyszłam z kina czułam się jak zombie przyznaję. Także wola przetrwania i zapewniam Cię, że znajdą się chętni . Ja bym tam poszła na taki maraton z dwoma trylogiami ;)

ocenił(a) film na 7
sentia

O, ja zgodzę się z innymi, że znalezliby się tacy wytrwali - ja nawet ostatnio przetestowalam coś podobnego na sobie. 30 godzin oglądania - z przerwami głównie na sen, ale nie dlatego, że byłam zmęczona, tylko wiedziałam, że mam czas na oglądanie i nie chciałam tak szybko kończyć przygody z serialem. Ale zapał był taki, że nie odrywałam się od oglądania od samego rana do bardzo póżnych godzin nocnych, prawie rannych. Ludzie nie są znów tacy delikatni, a gdy człowiek jest czymś pochłonięty, czas mija błyskawicznie. Chociaż, przyznam, że wg mnie 20 godzin w kinie to propozycja dla twardzieli i maniaków, ale nie takie rzeczy ludzie dokonują.

Pani_Zima_1989

No właśnie mówię:) Ale sentia tylko prowokuje do kłótni.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Po prostu ma na ten temat inne zdanie.

A propo takich maratonów - sądzę, że czas szybciej mija, jeśli film widziało się już kilka razy, o notorycznym oglądaniu już nie wspominając. Ja tak mam w każdym razie - gdy oglądam film pierwszy raz, trwa to w moim odczuciu dłużej niż przy kolejnych seansach. Dla przykładu, WP po tych ponad dziesięciu latach mija mi błyskawicznie niemal, o wiele za szybko. Nie zdążę się nacieszyć, a tu już koniec. Pewnie dlatego od razu mam ochotę zacząć jeszcze raz.

Pani_Zima_1989

Tez tak mam.

sentia

Może nie kazdy czuł by się po tym swietnie, ale umrzeć by nie umarł.

kamilxxx09

Ja nie mówię o umieraniu.

sentia

Jeśli sa ludzie, którzy potrafia bez przerwy siedzieć na kompie przez 70 godzin, o czym nie raz się mówiło, to 20 godzin to pryszcz. Tym bardziej ze z przerwami.

ocenił(a) film na 9
sentia

No już przestańcie się tak licytować.
Jak ktoś będzie chciał to pójdzie a jak nie to nie.
Dla mnie wysiedzenie z obcymi ludźmi w kinie na maratonie 3 filmów Władca Pierścieni byłby i tak dużym wyzwaniem.
Zresztą... skoro można zobaczyć w domu na 120calach ten film z dźwiekiem przestrzennym i bez zbędnych ludzi wokół... to czemu nie? :-)

khazad7_2

Chodzi o to że maraton z dwóch trylogii był by już nie do wytrzymania.

ocenił(a) film na 9
sentia

Na pewno znaleźliby się maniacy którzy na taki maraton by poszli.

ocenił(a) film na 9
sentia

Uwierz mi byłby ;) Przynajmniej jeżeli ktoś jest prawdziwym fanem i nie znudziłoby go siedzenie prawie doby w jednym miejscu. Mówiłaś, że fizycznie niemożliwe? To przeczytaj co teraz napiszę ;) Mój kuzyn i bodajże 5 jego kolegów grali kiedyś rundę w Heroes III. Grali przez 35 godzin, bez snu, jedynie przerwa na kibel i jedzenie które spożywali już przy biurku. Kilka osób szło zapalić fajeczkę na balkon max. 3 minuty. A dobrze wiesz, że w gry komputerowe też gra się w pozycji siedzącej ;) Na takim maratonie też dają krótkie przerwy więc ja nie widzę problemu ;) Prawdą jest, że wiele osób nie wytrzymałoby tyle czasu z nudów, przemęczenia, ale jeżeli ktoś się na taki maraton by wybierał to musi wziąć to pod uwagę. Obstawiam, że 50% sali nie dokończyłoby maratonu, ale reszta z pewnością dałaby radę i dobrze go wspominała ;)

Pozdrawiam.

kamilxxx09

Jakie 18 godzin? Rozszerzony Lotr to 12h + rozszerzony Hobbit to9h= 21h. 3h na przerwy, sikanie i dojadanie lembasów w kinie :)

ocenił(a) film na 9
Marcin30

Świetna wiadomość...

ocenił(a) film na 9
Marcin30

Miło, że znowu organizują. Tym razem ja sama się jednak nie wybiorę, już jeden taki maraton zaliczyłam w zeszłym roku i na razie starczy ;]

ocenił(a) film na 10
Marcin30

Może się wybiorę :)

ocenił(a) film na 9
Marcin30

A w jakich miastach organizują? Może w Częstochowie? :D Wybrałbym się w końcu na taki maraton...

ocenił(a) film na 9
kacperowski20

W większości kin Multikino w całej Polsce ;)

ocenił(a) film na 9
kacperowski20

http://multikino.pl/pl/wydarzenia/maratony/enemef-noc-rezyserskich-wersji-wladcy -pierscieni-3/

Marcin30

chciałabym ale wiem, że nie wytrwam :)

za to liczę, że premiera pustkowia będzie poprzedzona pierwszą częścią hobbita !

ocenił(a) film na 9
sabciaa

Zawsze można spróbować ;) Ja chyba zaryzykuję i pójdę kolejny raz bo są to jednak niesamowite wrażenia :)

Też było by super żeby tak zrobili , i coś czuję że tak może być ;)