PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jak się zacznie, a jak skończy Hobbit 2 ? Dawajcie pomysły i domysły

mop01290

Zacznie od grobowców i schodzenia po Carrock a skończy pewnie w okolicach śmierci Smuga lub po jego śmierci.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Kamil, ciekawa koncepcja. Mogłoby być tak: Pojawia się tytuł: 'Hobbit', później mamy całkowitą ciemność i nagle pojawia się światło z laski Gandalfa :)

nosiu

Brzmi ciekawie:) Takie trzymające w napięciu:P

ocenił(a) film na 6
nosiu

Nie. Nie sądzicie przecież że pokazali by już pierwsze sceny filmu...

Joecrou

Grobowce o ile wiem będą na początku. Bo to będzie taka niby retrospekcja. Z tego co wiem znajdowały się jeszcze przed Górami Mglistymi, więc przecież Gandalf się nie cofnie. To musi być retrospekcja.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Bardzo prawdopodobne i od razu mogliby nawiązać do sceny, gdy Gandalf planuje albo planuje i mówi krasnoludom, że musi je opuścić.

Pani_Zima_1989

Odkryl je pewnie wtedy, gdy krasnoludy opusciły Rivendell.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ale to trochę dziwnie by wyglądało. Bo krasnoludy opuściły Imladris pewnego ranka, a następnego już Gandalf ich ratował. To w jeden dzień zdołałby to wszystko załatwic i jeszcze znaleźc krasnali? Takie przynajmniej odnoszę wrażenie, że tyle trwał pobyt u goblinów.

ocenił(a) film na 7
Banner

To chyba zależy ile trwała podróż krasnoludów w góry. Myślę, że zabrało im to trochę więcej niż dzień.

ocenił(a) film na 7
Pani_Zima_1989

Możliwe, ale jednak mam takie wrażenie, że to wszystko tak szybko się stało. Podobnie też było w "Drużynie...", gdzie wydawało się, że Gandalf wyjechał w nocy do Minas Tirith i wrócił do Shire tej samej (mimo że wtedy nad MT jest słonecznie).

Banner

Między Rivendell a Goblinami jest kilka dni odstepu.

ocenił(a) film na 9
mop01290

Ja uważam, że koniec będzie tuż po śmierci Smauga. Ale na horyzoncie pojawi się jakieś ogromne zagrożenie (nie mówię, że od razu Armia Goblinów), które wprawi nas w oczekiwanie na trójkę.
Wybranie początku jest o wiele trudniejsze. Ja się zastanawiam usilnie cały czas, kiedy chcą upchnąć grobowiec Upiorów. Bo gdyby Gandalf miał się do nich cofnąć z Radagastem, musiałby przekroczyć od nowa Góry Mgliste i zrobić kawał drogi na tereny Rhudauru. Później wrócić do Dol Guldur w celu upewnienia się a następnie do Lorien (lub znowu do Rivendell, co by zebrać Białą Radę). Oto moja teoria - grobowiec króla upiorów będzie w wersji reżyserskiej PIERWSZEJ CZĘŚCI. Jak tylko Radagast dotarł do kompanii z wieścią o Czarnoksiężniku, razem z Gandalem udał się do grobowca (z lasu trolli nie była to długa droga). Zobaczyli co mieli zobaczyć i wrócili do kompanii. Potem ta cała sprawa z wargami i ocaleniem przez elfy. Podczas Białej Rady Gandalf mógł o tym nie wspomnieć, gdyż nie był przekonany do końca (dopóki nie wyruszył osobiście do Dol Guldur). Peter pokazał nam po prostu urywek, który pojawi się w reżyserskiej w listopadzie. Takie jest moje zdanie, oczywiście można się z nim nie zgadzać. Idąc tym tropem, uważam że początek drugiej części będzie miał miejsce albo w Mrocznej Puszczy (jakaś walka elfów z orkami - pierwszy rzut na Legolasa i Tauriel), albo od razu na zejściu kompanii z Carrock.

ocenił(a) film na 6
Marvolo666

Grobowce są z drugiej części, co wyraźnie mówił Peter. Prawdopodobnie będzie to retrospekcja jakaś. Bo Gandalf udał się tam zaraz po wyruszeniu z Rivendell. Dwójka zacznie się jakąś akcją z orkami, bądz czymś w Dol Guldur, a potem będzie skok do kompanii zmierzającej w kierunku Mrocznej Puszczy. Tak myślę :P

ocenił(a) film na 9
Joecrou

Z tą retrospekcją w sumie najbardziej możliwe. Ja po prostu się zastanawiałem, kiedy dokładnie Gandalf je odwiedził. Wersja, że po naradzie w Rivendell wydaje się w sumie najbardziej rzeczowa ;)

ocenił(a) film na 6
Marvolo666

A no ; )

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

po za tym kronika I to potwierdza...zakładają,że jest prowadzona chronologicznie wydarzeniami...koncepty grobów w gorach Rhudaur są tuz po tych o elfach(Rivendell) a przed górskimi gigantami.
pozdro

DaroO2222

Tez to zauważyłem. Bo grobowce z poczatku miały być w 1 części, co widać nawet po 2 zwiastunie.

ocenił(a) film na 10
mop01290

nie obstawiam, ale wiem jedno mają być mocne i niespodziewane...zresztą jak to było w przypadku Dwóch Wież (czyli II części trylofii Władcy)

ocenił(a) film na 7
mop01290

hmm, ja czuje, żę zacznie się na gandalfie na jego badylu świecącym tzn, albo na bilbu w rivendell (z książką) a skończy na tym, jak smok wylatuje z Ereboru... bo moga w 2 rozbudować scene dol guldur, a według mnie bez sensu... w sumie wtedy by 2-ga czesc sie skończyła i mógł by był koniec trylogi, bo cel został osiagnięty... na 100% nie skończy się na śmierci smauga

ocenił(a) film na 7
mop01290

Mi się śniło, że byłem w kinie na DOS. I zaczynało się od scen napadu Smauga na Erebor, ale trochę inne ujęcia. Potem Thorin budzi się na Samotnej Skale. ;-)

ocenił(a) film na 10
mop01290

Hmm, nie wiem, może od grobowców się zacznie, a skończy jak Smaug leci na Esgaroth?