PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Kronika 4

ocenił(a) film na 8

Pierwszy raz spotykam się z czymś takim:

http://www.amazon.co.uk/The-Hobbit-Desolation-Chronicles-Daggers/dp/0062265709/r ef=pd_rhf_ee_s_cp_8_J1PG?ie=UTF8&refRID=1V55H1S3DQ5RPR3N95HC

pre order kolejnej Kroniki
24 funty
256 stron
premiera: 8 lipiec 2014

http://www.amazon.co.uk/Chronicles-Cloaks-Daggers-Hobbit-Desolation/dp/000752577 X/ref=pd_sim_b_3?ie=UTF8&refRID=1CB8KMG6XRZ1716FNZKC

ta sama Kronika, ale:

inna okładka
wyższa cena / 30 funtów /
inna data premiery / 5 czerwiec 2014 /

która z nich jest prawdziwa?, czy to normalne, że ten sam album wydają dwa różne wydawnictwa?.

lelen_lis

Ja spotkałem się tylko z tą pierwszą.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ja do tej pory też ale wczoraj zauważyłem też tę drugą wersję.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Faktycznie dziwne. A jeszcze dziwniejsze jest że różnią się datą premiery aż o miesiąc. Trzeba poczekać. Może to jakaś fanowska okładka?

Ale to, że wydają ten sam album dwa różne wydawnictwa to chyba możliwe. Teraz chyba też tak jest?

ocenił(a) film na 8
Belief

Sam nie wiem ... najlepszym wyznacznikiem oryginalności byłby sklep Wety ale nie mogę tam już znaleźć tej czwartej Kroniki ...

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

W sumie przy tej pierwszej Kronice pisze " Not Final Cover ", więc ta druga to może być już oficjalna okładka i ewentualnie zmienili datę premiery - tak to sobie tłumaczę.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Może być i tak. Szkoda bo ta pierwsza jest ładniejsza.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Nie ma bo jeszcze do premiery daleko :). Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Może tym razem zrobią dwie okładki? Tylko nie bardzo rozumiem czemu Tauriel miałaby być na okładce. Dlatego wydaje mi się, że ta może być prędzej fanowską wizją.

ocenił(a) film na 8
Belief

O ile się nie mylę, ten tom ma być poświęcony broni i stroją, więc Elfka na okładce jak najbardziej pasuje. ;)

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Tak samo jak Legolas, Thranduil ... :) a oni chyba lepiej pasują. Tak mi się wydaje. Ale przecież broń i stroje były w 3 kronice?

ocenił(a) film na 8
Belief

Nie, trzecia to był Art & Design.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

No właśnie. Są tam też stroje i broń :)

ocenił(a) film na 8
Belief

Ale bardziej chodzi tam o miejsca, lokacje, postaci, itp.