PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151722845526558&set=a.10150238899061558 .364437.141884481557&type=1&theater

Ale smutno się robi :(:(:(

Za to tutaj coś dla fanów Sherlocka:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151722848426558&set=a.10150238899061558 .364437.141884481557&type=1&theater

ocenił(a) film na 6
katie_17

Kasiu, to oznacza, że do premiery następnych części coraz bliżej:) Dla mnie to świetne newsy.

S_T_P

No wiem, wiem, ale jakoś to oczekiwanie ze świadomością, że gdzieś tam jeszcze kręcą film jest trochę inne niż bez niej.

ocenił(a) film na 7
S_T_P

Smutne, bo to oznacza, że wszystko zbliża sie ku końcowi. I tym razem najprawdopodobniej już takiemu ostatecznemu. Nie zanosi się na ekranizację innych dzieł Tolkiena, a jeśli nawet, to już nie będzie to samo.

katie_17

Smutne a jednocześnie radosne:)

ocenił(a) film na 10
katie_17

Bye bye Śródziemie :( buhuhuuuuu...

ocenił(a) film na 9
katie_17

No cóż... Smutne...

ocenił(a) film na 10
Kolpor

słodko-gorzkie...

katie_17

Jaki zaciesz ma na tym zdjęciu. :D

ocenił(a) film na 7
katie_17

Dajcie spokój. Przed nami jeszcze EE "jedynki", DOS, DOS EE, TABA i TABA EE, więc nie ma co narzekac.

katie_17

Tu jeszcze przetłumaczone wypowiedzi Petera:
http://stopklatka.pl/-/65273346,to-koniec-hobbita-dla-freemana

ocenił(a) film na 8
katie_17

Trochę to skrócili, a myślałem, że film skończy się dotarciem Bilba do Shire. ;/

LordWieslaw55

Ale przecież sceny kręcą nie po kolei. To, że scena w pałacu pod samotną góra była ostatnia jaka kręcił nie oznacza, że będzie ostatnią sceną w filmie. Np. pierwszą sceną jaką Freeman nakręcił były zagadki z gollumem.

ocenił(a) film na 8
katie_17

Najbardziej zastanawia te zdanie "Rozpoczęliśmy dwa tygodnie dodatkowych zdjęć z krasnoludami." Czyżby naprawdę przedłużyli panowanie Thorina i może to okazać się dość prawdopodobne. Nie zraził bym się nawet przesuniętą Bitwą Pięciu Armii nawet o rok, czy 2, już bardziej zniechęciła by mnie Kompania Thorina w Dol Guldur. Krążyły kiedyś takie pogłoski. :(

LordWieslaw55

Wiesz, może kręcą jakieś poprawki do niektórych scen. Pamiętam, że w videoblogu któryś z aktorów mówił, że podczas dokrętek robił powtórkę którejś ze scen, którą nakręcił rok czy tam 1,5 roku temu. Tak jak pisze: kolejność w której kręcą sceny jest zupełnie inna od tej w której pokazywane są w gotowym filmie więc nie ma sensu wyciągać jakiś wniosków z tego. A bitwa pieciu armii to na pewno jest w trzecim filmie. Przecież dopiero co ja nakręcili więc nie ma szans żeby była w dwójce.

ocenił(a) film na 6
LordWieslaw55

Przecież nie kręcą scen chronologicznie. W przypadku Hobbita pierwszą nakręconą sekwencją było spotkanie Bilba z Gollumem :)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Sherlock i Watson! :)
Noo i jak to szybko zleciało. Jeszcze pamiętam jak zaczynali kręcić, a tu już Martin odchodzi.

Julia_20

Ja tak samo. Ten czas tak szybko leci. W sumie jeszcze nie dawno denerwowaliśmy sie w kinie na zakończenie 1 części, a juz zostało mniej niż pół roku.
A na to zdjęcie Freemana i Cumberbatcha to bardzo mocno czekałam. Miałam nadzieję że zrobią sobie jakieś skoro graja w jednym filmie :D

ocenił(a) film na 10
katie_17

No dokładnie, mam nadzieję na więcej zdjęć Benedicta i Martina. :) A to jest świetne.

katie_17

Spokojnie. Jeszcze dwa i pół roku wielkich emocji zostało, bo extended edition "Tam i z powrotem" pojawi się dopiero gdzieś w grudniu 2015!.

obleh

:D