PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nagrody MTV

ocenił(a) film na 7

W tegorocznych nagrodach MTV Movie Awards nie uwierzycie kto wygrał w kategorii najlepsza walka :D

Orlando Bloom & Evangeline Lilly vs. Orcs

Widać komuś się jednak te walki podobały ;]

użytkownik usunięty
Belief

Fajnie :-)

Belief

MTV się skończyło 10 lat temu....

użytkownik usunięty
Belief

Za to WPO wygrało - i dobrze ;D

ocenił(a) film na 7

WPO? Co to? Do mnie trzeba pełnymi wyrazami jeśli to nie jest przyjęty skrót :)

Belief

WP CHYBA :)

ocenił(a) film na 7
wort801

A być może :). Faktycznie możliwe, że to "O" to błąd wynikający z szybkiego pisania. I logicznie pasuje :)

użytkownik usunięty
Belief

W Pierścieniu Ognia -:)

ocenił(a) film na 7

Aaaaaa :) Widzisz do mnie jednak trzeba pełnymi słowami się zwracać :)

użytkownik usunięty
Belief

Ja źle zastosowałem skrót - na forum Hobbita pewnie mało kto go zna :-D

ocenił(a) film na 7

Może jakbyś napisał THG albo IŚ to jeszcze bym się domyśliła :). Bo widzisz tok rozumowania miałam dobry :). Poszłam sprawdzić jaki film był najlepszy. Ale podtytuły to już za dużo :)

użytkownik usunięty
Belief

Myślałem aby napisać IS:WPO -:)

ocenił(a) film na 7

O widzisz, to bym skojarzyła :) A ja się zaczęłam jeszcze zastanawiać czy to WPO to nie jest jakaś znana nagroda, którą Hobbit wygrał :D

użytkownik usunięty
Belief

Hehe :-P - ale należało sie mu aż trzy nagrody :-D

ocenił(a) film na 7

O rany! Teraz zauważyłam z rozpiski, że Orlando Bloom był nominowany w kategorii "najlepsza przemiana" co za niefortunna gra słów. Od razu mi się skojarzyła przemiana Legolasa ;]. Ale co to za przemiana - założenie rajtuz, peruki i doklejenie uszu? W pustkowiu było wiele bardziej ucharakteryzowanych osób, które można by tutaj nominować.

ocenił(a) film na 8
Belief

Może z miłego elfa do wrednego dupka ? :)

użytkownik usunięty
pemmil

Tez bym to obstawiał

ocenił(a) film na 7
pemmil

He he no to by pasowało :D. Ale z nominacji innych domyślam się, że chodzi o wygląd zewnętrzny :)

ocenił(a) film na 7
pemmil

Dokladnie tak Panie Pemmil. Ewentualnie ze swietnego elfa w Lotr do marnego w H.:D

użytkownik usunięty
Belief

Powinna byc GORSZA PRZEMIANA

ocenił(a) film na 7

A w jakich kategoriach dałbyś mu jeszcze nagrody?

użytkownik usunięty
Belief

Mówimy o WPO tak?

ocenił(a) film na 7

Tak, jeśli go miałeś na myśli :)

użytkownik usunięty
Belief

NAJLEPIEJ ODEGRANA SCENA PRZERAŻENIA - Gdy Katniss dowiaduje sie ze musi wrócić na arenę. Gdy czytałem książkę byłem mega zaskoczony!

NAJLEPSZA POSTAC - Katniss. Nie wiem jakim cudem wygrała Tris, nudna postac do kwadratu

MUZYKA - jak dla mnie najlepsza jaka pojawiła sie w roku 2013. Jak dobrze pamiętam - film walczył nawet o Złotego Globa

użytkownik usunięty
Belief

Albo do pierwszego: Ostatnia scena na arenie - gdy nie wiedziela kto jest juz jej prawdziwym wrogiem...

ocenił(a) film na 6
Belief

Kto w ogóle ogląda takie gówno jak MTV?

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Ktoś kogo nie interesuje muzyka bo tej tam się nie uświadczy pomimo nazwy stacji. Ale muszą mieć widownie skoro istnieją i robią sobie nagrody. Z tego co się orientuje to głosuje w nich widownia. Więc taka nagroda świadczy, że sporej części osób się podobało. Myślę, że to zawsze coś.

Belief

No i dobrze. Zasłużone :)

kamilxxx09

Nie. Ta walka wyglądała jak walka: baletnice vs. worki z cementem.

lolmiki

Znowu plagiat czyjegoś tekstu? Opanuj się, chłopcze. Ta walka to jedna z najlepszych jeśli chodzi o filmowe Śródziemie. Nie mówie, że najlepsza scena akcji, ale top 5 na pewno.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Serio? A Drużyna pierścienia na Uruk Hai? Moria? Gandalf vs Balrog? Oblężenie Helmowego Jaru i Minas Tirith? Walka ze Smaugiem?
Na samych polach Pellenoru było więcej lepszych starć. Ok przyznaję, spływ był lepszy niż miasto goblinów czy może.. Smeagol vs Deagol?

Mówię o scenach akcji a nie o bitwach. Do tej top 5 mógłbym zaliczyć (kolejność przypadkowa, bez dwóch bitew i retrospekcji z bitew) : scena z beczkami, walka z uruk-Hai na końcu Drużyny, walka z goblinami w ich mieście, walka z Morii, walka ze Smaugiem i jeszcze niech będzie top 6 czyli walka pod Czarną Bramą. Natomiast lepsze sceny akcji (nie mówię o pojedynkach 1:1) ale już spoza top 6 to by było:
Atak entów na Isengard, walka w Hobbicie w Dzikich krajach, walka z pająkami w Mirkwood, walka z wilkami z Isengardu w 2 wieżach, walka w Osgiliath, walka z orkami w Laketown.

Z kamilem się nie gada.... on jest maniakiem...

ocenił(a) film na 7
Belief

Ale o którą walke chodzi? Bo beczki jeszcze jestem w stanie zrozumieć. Ale to ze ta marna walka w Lake Town wygrała to jakas parodia.

ocenił(a) film na 7
straightlines

W Hobbicie oprócz udanego spływu beczkowego nie ma żadnej dobrej bitwy w czasie rzeczywistym. Lotr zjada na sniadanie WP. Uruk Hai, Helmowy Jar, Moria, Entowie na Isengardzie, Pellenor, Czarna Brama. Jak się mają te "walki" do tych wspaniałych które wymieniłęm,. Nijak to jedyna sensowna odpowiedz.

straightlines

To jasne że Lotr zjada ale na przystawkę a nie na śniadanie :) lotr by się nie najadł a śniadanie to podstawa :)

ocenił(a) film na 7
wort801

hehehe:)

Belief

Sama walka była nawet ok :) ale jak oni to oceniali hobbit wszedł na ekrany kin w 2013 pod koniec roku a w 2014 był dłużej niż w roku wcześniejszym wiec do którego roku tym został wynagrodzony ??? jak ta scena została oceniona za 2013 rok to się z tym nie zgadzam ponieważ walka finałowa z filmu człowieku że stali była lepsza według mnie

ocenił(a) film na 7
wort801

Nie mam pojęcia. Trafiłam na te rozdanie przy okazji "skakania" po kanałach, ale sama się tym nie interesuję. Tu masz wszystkie nominowane walki:

Jason Bateman vs. Melissa McCarthy – Identity Thief
Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson & Sam Claflin vs. Mutant Monkeys – The Hunger Games: Catching Fire
Jonah Hill vs. James Franco & Seth Rogen – This Is the End
Orlando Bloom & Evangeline Lilly vs. Orcs – The Hobbit: The Desolation of Smaug
The Cast of Anchorman 2: The Legend Continues (Will Ferrell, Paul Rudd, Steve Carell and David Koechner vs. Other Newscasters)

Belief

Belief dzięki za odpowiedz :)

ocenił(a) film na 8
Belief

Hah nie dałabym za to nagrody akurat Hobbitowi, ale co tam popcorn MTV zawsze "cieszy" ;p mnie się podobało jak swoją nagrodę Gollum odbierał ;D to było coś ;D !

ocenił(a) film na 7
calays

Ha, ha, ha
Poszłam na youtube sobie to obejrzeć. Dobre :)

ocenił(a) film na 8
Belief

a jakie ma słownictwo ;D oj nieładnie tak, nieładnie zawsze rozwala mnie to jak mówi o PJ

ocenił(a) film na 7
calays

He he no tak niegrzeczny Gollum :D