Jaki przedmiot spodobał wam się najbardziej. Bo mi pierścień władzy i Mapa Ereboru ;)
Pierścień Barahira. Bo początkowo należał do Finroda Felagunda i przeszedł przez ręce wielu znamienitych osobistości Śródziemia: Barahira z rodu Beora, jego syna Berena, Diora - syna Luthien i Berena, Elwingi - córki Diora, jej syna Elrosa i tak dalej aż do Elronda i w końcu Aragorna. Poza tym jest przepiękny :} https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ-1Ysu8Lb7RhI4nN9XoTEm3ks8 z-usFvfBbDe1ll9eBKfRo-ES
No to też mój ulubiony pierścień szkoda rze niema jakiegoś wądku z bardziej i pierścieniem. Ale mi bardzie chodziło o temat z hobbita ale ale spoko to dobry przykład
A z "Hobbita" podobał mi się plecak Bilba, sama chciałabym taki mieć na wiosenne wycieczki rowerem ;} I brosza Thranduila, o nieregularnym kształcie, rozchodząca się we wszystkie strony jak splątane gałęzie Mrocznej Puszczy.
Finrod Felagund dał Pierścień Barachirowi w podzięce za ratunek w bitwie na moczarach Saren. Znam te historie i ją lubię.
z przymrużeniem oka ;-)
fajne są taczki i beczki :-).
ja oscyluje w miecze z jaskini Troli
Jedyny Pierścień, kostur Gandalfa Szarego, Żądło, Arcyklejnot - to z Hobbita. A z Silmarillionu to jeszcze Silamrille.
miecze: Anglachel/Gurthang czyli miecz Turina, ciekawe są jego losy związane z tym mieczem. Oraz Anduril.
Silmarile bez których nie byłoby Silmarillionu ;]
flakonik Galadrieli też ciekawa rzecz, jako że zawierał światło gwiazdy Earendila. ;]
ja z checia wyposazylbym sie w cos z oreza. moze luk ktory dostal legolas od galadrieli. w ogole po pustkowiu i serialu arrow z checia bym postrzelal z luku. poza tym orkrist ;)
Ja nie przykładam uwagi do tego czy pisze się naj ciekawszy czy też prawidłowo najciekawszy. Mi to toto :D :D :)
Ale mi nie "to toto". To jest forum publiczne, więc pisz jak należy. Takie coś to sobie możesz w swoim zeszyciku pisać.
Mnie ciekawily zawsze Palantiry. Fajnie są opisane w Niedokonczonych opowieściach