PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Jaka scena w pustkowiu smauga była według was najbardziej klimatyczna? Dla mnie było to bree i rozmowa ze smaugiem.

ocenił(a) film na 7
pemmil

No widzisz, dla mnie Bree było świetnym początkiem. Jedynie w Bree poczułem sie jak w domu, w sensie podobne klimaty jak w Lotr. Klimat wg mnie miałą również scena z the last light of Durin's day, dialog Smauga i Bilba oraz część sceny z przesłuchania orka. :)

ocenił(a) film na 8
straightlines

To jak ucinał głowę ? :)

ocenił(a) film na 7
pemmil

Przez chwile w tej scenie idzie fajna muzyczka, nie wpada w ucho ale przypomina to klimatem Lotra, tuz przed tym jak mu łeb odciął:)

ocenił(a) film na 9
pemmil

Sceny z beornem i dol guldur i rozmowa ze Smaugiem.

ocenił(a) film na 7
Kolpor

Good Choice

ocenił(a) film na 6
pemmil

Podam kilka. Bree, Beorn krążący niedaleko domu nocą, Bilbo wchodzący do Ereboru i szukający arcyklejnotu, przebudzenie Smauga i jego rozmowa z Bilbem, Gandalf w Dol Guldur.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Popatrz jak ludzie lubia Beorna. A jego tak cholera mac malo. Jak w EE nie dodadza nic z Beornem to wysle Jacksonowi list zeby dokrecil cos z Beornem bo chyba nie wie jak ta postac jest lubiana.

straightlines

Ciężko będzie coś jeszcze ewentualnie nakręcić z nim...

ocenił(a) film na 7
obleh

Tak sobie siedze i marzę.

ocenił(a) film na 7
obleh

Dobry pomysl na temat. Jak rozwinelibyscie role Beorna. :)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Oby pojawiło się go więcej w EE, oraz w trójce ; ) Oby nie zmniejszyli jego roli... Liczę że rozprawi się z Bolgiem, bądz pomoże Thorinowi z Azogiem.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Liczylem ze pokazana zostanie retrospekcja jak go Azog więził. To bylaby juz jedna scena. Plus scena przed domkiem. Zawsze to cos.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Moim zdaniem, doprowadzili do zbyt dużej liczby "porachunków". Azog i Thorin, Azog i Beorn, Kili i Bolg, Legolas i Bolg plus w książce Beorn zabija Bolga, Dain Azoga. Ciekawe jak z tego wybrną.

ocenił(a) film na 6
Banner

Racja.. Liczę jednak bardzo że Beorn pod postacią niedźwiedzia chociaż pomoże ubić któregoś ; )

ocenił(a) film na 7
pemmil

Mam tylko dwie. Rozmowa ze Smaugiem i Dol Guldur.

pemmil

W zasadzie wszystko ale najbardziej to: Bree, Beorn, rozmowa ze Smaugiem i Dol Guldur

pemmil

wejście do Ereboru a także Bree. W moim odczuciu Bree jest bardzo klimatyczne: wieczor, barowa
pogoda i ´ zakazane gęby´ :p są jak kubeł zimnej wody po basniowej pierwszej czesci. Ta scena wg mnie
przywołuje widza do porządku i przypomina po co właściwie była ta wyprawa.

użytkownik usunięty
pemmil

Dla mnie sceny w Laketown... jak Bard recytował przepowiednię (epic!) i scena wypłynięcia kompanii w stronę Góry... dokładnie tak sobie to wyobrażałem czytając książkę.

ocenił(a) film na 8

wszystko z Thranduilem:)

ocenił(a) film na 5

Zgadzam się, scena, w której Bard recytował przepowiednię też jest jedną z moich ulubionych. I jeszcze ta, w której Bard próbuje przekonać mieszkańców Miasta na Jeziorze i jego władcę, że z wyprawy Thorina nie wyjdzie nic dobrego. Zawsze mam ciarki.

pemmil

Zdefiniuj słowo klimatyczna?

ocenił(a) film na 8
sentia

Gdzie czułabyś jakby ten świat istniał naprawde

pemmil

Za dużo CGI... na dzień dzisiejszy nie pamiętam żadnej takiej sceny.

ocenił(a) film na 7
pemmil

W tych scenach uświadczyłem najbardziej klimat Śródziemia (czy to bardziej baśniowego "Hobbita" (książka), czy to LOTRa):
1. Dom Beorna. Bilbo się budzi, latają pszczoły, Beorn nalewa krasnoludom mleko z wielkiego dzbana do wielkich kubków... Czuję tu to samo, co czułem w książce. Świetnie.
2. Rozmowa Thorina i Gandalfa w Bree. Tu natomiast świetnie czuc klimat z LOTRa.
3. Zabicie białego potworka w Puszczy i motyw muzyczny Pierścienia. Jak wyżej - czuc LOTRa.
4. Słowa przepowiedni w Esgaroth. Tu fajnie czuc baśniowy klimat, troche tajemniczosci jak ludzie rozmawiają o krasnoludach.
5. Erebor. Wejście, Bilbo wędrujący po pustych korytarzach, szukanie Arcyklejnotu, przebudzenie się Smauga... i tak do rozpoczęcia całej zabawy ze Smaugiem. Ostatnia klimatyczna scena to ta ze znalezieniem ciał.
6. Sauron. Sam pojedynek nie jest może jakiś klimatyczny, ale "ognisty" Sauron kroczący w stronę Gandalfa już tak. Uważam, że "Hobbie" PJ Saurona przedstawił lepiej niż w LOTRze.
7. Wylot Smauga. Klimatyczna muzyka, smok lecący na tle Góry... Świetne.

ocenił(a) film na 7
Banner

"Zabicie białego potworka w Puszczy"

Jakiego potworka? Muszę chyba ten film ponownie obejrzeć.

ocenił(a) film na 7
Belief

Bilbo walczył z takim krabopodobnym stworkiem, podczas walki z pająkami.

ocenił(a) film na 6
Banner

Tak, to bardzo dobra scena. Pokazuje świetnie wpływ pierścienia na Bilba. No i ten motyw muzyczny ; )

Joecrou

Uwielbiam tę scenę:) W ogóle sceny z Pierscieniem to perełki :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Racja, sceny z pierścieniem są bardzo dobre ;)

ocenił(a) film na 7
pemmil

Cała Mroczna Puszcza,mam nadzieje że w EE dodadzą coś więcej niż tylko Bombura.Jak dla mnie całą wersje rozszerzoną mogliby wpakować w Mroczną Puszczę.

pemmil

nie było ich wiele... ale stawiam na rozmowę Bilba ze Smaugiem, przesłuchiwanie orka i jeszcze przepowiednia w mieście na jeziorze, prolog, Beorn i część mrocznej puszczy. I to by było na tyle jeżeli chodzi o klimatyczne sceny!

pemmil

Najbardziej podobały mi się sceny w królestwie Elfów wtedy czułem się częścią tego świata :)

ocenił(a) film na 8
wort801

też dobre:)

to znaczy twoje pragnienia zostały właściwie pobudzone a nie oszukiwane zmysły:)

mylę się?:)

ocenił(a) film na 7
pemmil

Było pare fajnych ale moja uluniona to ta jak na końcu Smaug leci do miasta i wypowiada genialną kwestie ;D