Wpisujemy nasz głos w 7 kategoriach. Za 2 tygodnie podliczę głosy i na nowym forum napiszę wyniki.
Kategorie:
1.Ulubiony Elf
2.Ulubiony Krasnolud
3.Ulubiony Człowiek
4.Ulubiony Ork
5.Ulubiona rasa
6.Ulubiony pojedynek 1 na 1
7.Ulubiona Lokacja
ZACZYNAMY :)
1 - GALADRIEL
2 - GIMLI
3 - BOROMIR
4 - error
5 - ELFOWIE
6 - GANDALF - BALROG
7 - MITHLOND
1. Earendil
2. Gimli
3. Faramir
4. -
5. Hobbici
6. Gandalf vs Balrog
7. Rivendell
Czemu nie ma 'ulubiony hobbit'? Dałabym Frodowi i Samowi na spółkę Pokojową Nagrodę Nobla :)
1.Tauriel
2.Thorin
3.Aragorn
4.Azog
5.Hobbici
6.Sam vs. Szeloba
7.Góry Mgliste
8.Bilbo i Sam
1. Nie lubię Elfów.
2. Gimli
3. Aragorn
4. ??? Taki który jest martwy.
5. Enty
6. Gandalf vs Balrog
7. Moria
1. Tauriel
2. Gimli
3. Aragorn
4. Tak jak poprzednik :) najlepszy ork to martwy ork
5. Elfowie
6. Gandalf - Barlog
7. Rivendell
8. Bilbo
1. Thranduil
2. Kili i Fili
3. Bard
4. Azog
5. Elfy
6. Jeż Sebastian vs. czarna magia
7. Erebor i Shire
8. Bilbo
1. Galadriela
2. Thorin
3. Aragorn
4. Azog Plugawiec
5. Hobbici
6. Gandalf vs. Nekromanta
7. Erebor zdecydowanie :)
1.Ulubiony Elf - Elrond
2.Ulubiony Krasnolud - Dain II Żelazna Stopa
3.Ulubiony Człowiek - Aragorn
4.Ulubiony Ork - ERROR (mógł być Bolg)
5.Ulubiona rasa - Krasnolud
6.Ulubiony pojedynek 1 na 1 - Gandalf vs. Balrog
7.Ulubiona Lokacja - Martwe Bagna
8.Ulubiony Hobbit - Stary Bilbo
1.Legolas z LOTRa
2.Gimli
3.Aragorn
4.Gothmog (a tak to byłby ten Bolg: http://img1.wikia.nocookie.net/__cb20130709130955/lotr/images/b/b0/Bolg1.jpg)
5. brak
6.Gandalf vs. Balrog
7.Shire
8. Bilbo
Nie najlepiej sprecyzowany temat, ale domyślam się, że chodzi o filmy.
1. Legolas
2. Thorin
3. Aragorn
4. Lurtz
5. Hobbici
6. Gandalf vs Balrog
7. Moria
8. Bilbo
1.Legolas
2.Gimli
3.Aragorn
4.Lurtz
5.Majarowie
6.Gandalf vs Barlog
7.Rivendell
8.Sam
1. Legolas
2. Gimli
3. Aragorn
4. Lurtz
5. Ludzie
6. Aragorn vs Lurtz
7. Minas Tirith
8. Frodo
1. Elrond
2. Gimli
3. Aragorn
4. żaden
5. Elfowie
6. Gandalf vs Barlog
7. Rivendell
8. Sam
1.Thranduil / Galadriela
2.Gimli / Balin
3.Aragorn
4. ---------
5.Hobbici
6. Gandalf - Barlog / Arwena - Upiory Pierścienia - ( co prawda nie jest 1na1 ale lubię ten motyw w filmie) ;)
7. Minas Tirith / Amon Sul / Shire
8. Sam
Wiem, bo nie mogłam się powstrzymać :D ale licz tą pierwszą opcję przed "/" te pierwsze są "ważniejsze" . Mogę poprawić 1.Thranduil/6.Gandalf - Barlog /Minas Tirith/
1.Thranduil / Legolas
2.Thorin
3.Aragorn
4.Lurtz
5.Ludzie
6.Gandalf vs Balrog
7.Minas Tirith
8.frodo
1.Galadriela
2.Thorin
3.Faramir
4.Gothmog (o ile się nie mylę)
5.Hobbici
6.Aragorn i Lurtz
7.Shire
8.Sam
1. Galadriela/Tauriel
2. Kili
3.a Gandalf może być zaliczony do człowieka jest człowiekiem czarodziejem jeśli można go zaliczyć to Gandalf jeśli nie to Aragorn
4. --------------------- nie mam ulubionych wszystkimi Gardzę
5. Czarodzieje
6. Gandalf vs Sauron
7. Dol Guldur
8. Bilbo
Ad. 3 Gandalf jest majarem Olorinem więc nie może być zaliczony do rasy ludzkiej.To tak jakby zaliczyć Saurona do ludzi. No nie bardzo. :)
Ok spoko dzięki za wyjaśnienie :)) znaczy wiem że Gandalf jest Majarem Olorimem tylko myślałem że może być jako człowiek , w takim razie
Ad 3 Aragorn
1. Fingolfin
2. Dáin II Żelazna Stopa
3. Túrin Turambar
4. Gothmog (ork)
5. Ludzie
6. Fingolfin vs Morgoth
7. Gondolin
8. Meriadoc Brandybuck
1. Feanor
2. Gimli
3. Earendil
4. Lutrz
5. Enty
6. Fingoflin vs morgoth
7. Moria
8. Bilbo
Dobry wybór :) Ale dopytaj thorin3 może Earendila zaliczy. W końcu w połowie był człowiekiem :)
A dziwie się, że nie wybrałeś Froda. W końcu się z nim utożsamiałeś :P
A ja wybrałam Earendila jako elfa, bo właściwie nie wiedziałam czy przydzielić go bardziej do elfów czy ludzi. A tam, już nie zmieniam ;p
He he, Earendil jest elastyczny :). Sama nie wiem gdzie go zaliczyć bo on jako jedyny chyba naprawdę był pół-elfem. Thotin3 będzie musiał zdecydować :)
To tak samo jest z Elrondem on też jest półelfem i jego synowie również o ile dobrze pamiętam
Z Elrondem to zupełnie inna sprawa. Nazywa się go pół-elfem przez jego ojca, którym właśnie był Earendil. Ale wystarczy prześledzić rodowód Elronda, aby zdać sobie sprawę, że tam żadne biologiczne połówki nie wchodzą w grę :)
Od strony ojca (Earendil) - rodzice Tuor (człowiek), Idril (elf) - czyli Earendil był prawdziwym półelfem.
Kłopot zaczyna się w rodowodzie jego matki Elwingi - rodzice Nimloth (elf) i Dior...
Dior był synem Berena (człowieka) i Lúthien...
A Luthien córką Thingola (elfa) i Meliany (majarki)
Także w krwi Elronda jak i jego brata oraz dzieci płynęła krew zarówno ludzi, elfów jak i majarów. Poza tym ród Earendila dostał możliwość wyboru swojego losu pomiędzy losem elfów i ludzi. Elrond wybrał los elfa, ale jego brat Elros człowieka. Taki sam wybór miała Arwena i jej bracia. A w nich płynęło jeszcze więcej elfiej krwi bo ich matka Celebriana była 100% elfem :). Także pół-elfami są tylko z nazwy :). Nie mam problemu z przydzieleniem Elronda do rasy elfów, ale z Earendilem mam kłopot, bo po prawdzie był w połowie jednym i w połowie drugim. Jak widzisz inni też mają z tym problem. Pemmil zaliczył go do ludzi zaś Julia_20 do elfów :)
Sądzę, że w przypadku Peredhil czynnikiem decydującym powinien być ich wybór co do losu jaki obrali - ludzki czy elfi.
Przyznaję, że jest to jakieś rozwiązanie. Czyli Earendila powinniśmy uznać za elfa. A nie wydaje Ci się dziwne (niesprawiedliwe), że dzieci tych co wybrali los ludzki nie mają już takiego wyboru?
Arwena (bo fajna dupa)
Gimli
Aragorn/Boromir
ten Uruk Hai co zabił Boromira
Hobbici
Aragorn vs ten Ork co zabił Boromira
Moria/Mordor
Sam