http://www.theonering.net/torwp/2013/08/19/77441-howard-shore-gets-best-nod-for- hobbit-
soundtrack/
I bardzo słusznie, swoja drogą jestem ciekaw jakie motywy wymyśli Pan Howard do kolejnych nacji/krain Śródziemia których jeszcze nie widzieliśmy. Mam na myśli tak charakterystyczne kompozycje jak muzyka Gondoru, Rohanu, Mordoru, Rivendel, Shire czy najnowszy motyw Misty Mountain jak muzyka przewodnia krasnoludów z Ereboru.
Próbki słyszeliśmy już w Niezwykłej Podróży, charakterystyczne instrumenty dęte na główny temat Ereboru, czy tajemnicza, chóralna muzyka kiedy na ekranie pojawiał się Tranduil. Ale nowych miejsc będziemy mieli dość sporo, bo przecież Mroczna Puszcza, Esgarot, Smaug tez pewnie doczeka się swojego własnego tematu, Być może Bolg, Nekromanta i Dol Guldur...
Także w mojej opinii w tej kwestii też jest na co czekać :)
Już niebawem... we wrześniu ruszają prace z Orkiestrą i cała machina związana z kompozycją :-)
Zatem pewnie najpóźniej w listopadzie będą już próbki utworów z nowej ścieżki dźwiękowej.
Nie pamiętam tylko jak to było z 1 częścią Hobbita. Bo rzecz była możliwość odsłuchania chyba po 1min każdego utworu jeszcze przed premierą.... ale nie pamiętam kiedy taki materiał zamieszczono.
Pewnie w tym przypadku będzie podobnie.
Tak, z tego co pamiętam próbki do odsłuchania i całe demo ścieżki dźwiękowej ukazało się jakoś pod koniec listopada lub na przełomie listopada/grudnia