PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nowe Postacie 

ocenił(a) film na 10

Kto to jest Wogóle Gorkin, Elros,Bain?

Gorkin

Elros to podobno ma być jakiś elf, a zbieżność z imieniem brata Elronda jest przypadkowa.

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Zastanawiam sie Kto To Bain i Gorkin ale o Gorkinie wiem że ma to być goblin

Gorkin

Może nowy przywódca goblinów.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

No ja tak od Początku mówiłem

ocenił(a) film na 9
Gorkin

Z imion można wywnioskować:
Elros - elf, przypuszczalnie wojownik w służbie króla Thranduila w Mrocznej Puszczy
Bain - człowiek z Miasta na Jeziorze albo jakiś krasnolud - przyboczny Daina Żelazznej Stopy
Gorkin - ewidentnie goblin lub ork. Stawiam, że to jakiś generał armii, pod służbą Bolga. Nie spodziewam się, aby Peter dowództwo nad goblinami powierzył nieznanemu znikąd orkowi.

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

Zależy bo może to być Następca Wielkiego Goblina

ocenił(a) film na 9
Gorkin

No chyba, że tak. W takim razie Azog albo zginie w drugiej części, albo będzie brał udział w B5A jako zawodowy szeregowy.

ocenił(a) film na 7
Marvolo666

o.O ?
a niby kto mialby nim dowodzic ? jego syn Bolg ? czy moze nowy krol Goblinow ? goblinow powtarzam a Azog filmowy to ork z Gundabaad i nie da soba pomiatac jakiemus goblinowi
jesli przywodca armii zla w bitwie 5 armii ma byc ktos innzy niz Azog to ork z pewnoscia zginie w 2 czesci... obstawiam, że zabije go Beorn (w książce niedziwedz zabil scigajace krasnale gobliny a glowe przywodcy osadzil na palu) albo zrobia kolejna pseudo patetyczna scenke i Thorin dokona zemsty -.- ale to bylby zwykly kicz...

ocenił(a) film na 6
Marq_94

Obawiam się że ta patetyczna scenka może być całkiem prawdopodobna. Wątpię żeby pozwolili go zabić Beornowi. Obawiam się, że w BPA Azog znowu da po pysku Thorinowi, Fili i Kili będą próbowali go uratować i sami zginą a Thorin wzorem Power Rangersów odrodzi się silniejszy, by skończyć z białym orkiem. Potem ktoś (przypuszczalnie Beorn albo Gandalf) odnajdzie go z wyprutymi flakami, a ten ostatkiem sił powie "Powiedzcie mojemu hobbitowi że go kocham" :) Za bardzo nakręcają ten wątek, żeby chłopak (ork) zginął bo przez przypadek dostał się w łapy Beorna.

ocenił(a) film na 7
Fladrif

ale wtedy nie widze miejsca dla Bolga, ktory teoretycznie ma byc wazna postacia (takie byly zamierzenia przed pojawieniem sie nowego pomyslu- Azoga)
w godzinnym filmiku dotyczacym 2 czesci jednakze mozemy zauwazyc jak kreca scene z Azogiem, ktory komenderuje lucznikow... wygladalo jak fragment bitwy (o zgrozo)...
zaufam PJ bo po LOTRze ma u mnie kredyt zaufania ... choc po Hobbicie jest on znaczaco mniejszy ;\

ocenił(a) film na 8
Marq_94

Bez przesady z tą patetycznością w Hobbicie. Thorin po prostu wstał, zszedł z drzewa i zaczął walkę przy dźwiękach muzyki. Patetycznie by było gdyby rozpoczął monolog o USA albo oświetliły go promienie księżyca

ocenił(a) film na 7
katedra

niezupelnie bo calej scenie towarzyszylo takie troche slow motion, a światło od ognia jak i obniżone stanowisko kamery właśnie działało jakby powstawal niczym fenix... nastepnie dostal buzdyganem i nic mu sie nie stalo groznego -.- (normalnie ze szczeki zostalaby miazga)

ocenił(a) film na 8
Marq_94

Normalnie to te wydarzenia nie miałyby miejsca o.O

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

Elros to właśnie człowiek z Esgaroth, ma być jednym z trzech czy czterech wartowników którzy odkryją atak Samuga. Gorkin to jakiś goblin czy ork. A Bain to pewnie Kazad, imię w końcu bardzo krasnoludzkie.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Na Wiki angielskiej Hobbita pisze że Bain to syn Barda

ocenił(a) film na 10
Gorkin

Dziwne na IMDB nie ma w obsadzie Gorkina a wcześniej był a na filmwebie jest

Gorkin

Tak , Bain to syn Barda , sprawdziłam w książce :) W takim razie ciekawe jaką role odegra... Może jakaś retrospekcja na koniec trzeciej części?

ocenił(a) film na 10