PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327217
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

jak myslicie. Czy na nastepnej gali AAF Hobbit 2 ma jakies szanse na nagrode? Wg mnie tak, efekty specjalne sa duzo lepsze niz w 1 czesci, scenariusz ten interesujacy. Jakie jest Wasze zdanie w tj kwestii? Jestem fanem Tolkiena i dla mnie to jest arcydzielo, chcialbym uslyszec cos od innych uzytkownikow Filwebu ;)

Kazdy wie, ze takie nominacje to zart. Oscary spadają na psy z roku na rok.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Może ;)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hahaha co za troll:D Co niby jest śmiesznego w Dalla Buyers Club? Weź trollu idź zrób to co trolle robią w nocy, wyjdź na zewnatrz I nie wracaj do świtu.

straightlines

Weź ty się ogarnij, pacanku.

ocenił(a) film na 10
nazgul789lotr

Sądząc po poprzednim roku, to Jackson raczej w niełasce, więc nie zdziwiłbym się, jakby nie było żadnych nominacji. No ale nie wiem, na jakim świecie trzeba żyć, żeby wierzyć, że obecne Oskary prezentują sobą coś więcej.

ocenił(a) film na 8
nazgul789lotr

Podobał mi sie film ale na oskara bym nie liczył. Z pewnościa bedą jakies nominacje np. za kostiumy

nazgul789lotr

za efekty specjalne może i tak ale konkurencję może mieć silną dożo dobrych filmów miała bardzo dobre efekty

ocenił(a) film na 10
nazgul789lotr

Uważam że Jackson powinien dostać oskara za scenariusz i reżyserię, a Freeman za rolę Hobbita, bo zagrał naprawdę kapitalnie :-)

ocenił(a) film na 9
Mariusz_K_filmaniak

Moim zdaniem w końcu powinni docenić sztukę mocapu i wyróżnić Benedicta za Smauga. Hobbit miał też fantastyczne zdjęcia i scenografię. "I See Fire" powinno zgarnąć statuetkę za piosenkę. Efekty raczej nie wygrają chociaż są piękne. Ostatnio oglądałem jedynkę w full HD i to najpiękniejszy wizualnie film jaki widziałem. Ale tej kategorii nie traktuję poważnie od paru lat. W tym roku nawet nie nominowali "Człowieka za stali" co jest kpiną. Pewnie wygra "Grawitacja" i w sumie zasłużenie.

ocenił(a) film na 6
Mariusz_K_filmaniak

Człowieku błagam Cię .. obejrz sobie Cpt. Harrisa .. pan Hanks zmiótł twojego Freemana z powierzchni Ziemi. Scenariusz i reżyseria ? Ty sobie jaja robisz, tak ? Jeśli nie to bardzo Cię prosze o to byś mi napisał co było tak niezwykłego w scenariuszu ..

ocenił(a) film na 6
Mariusz_K_filmaniak

Człowieku błagam Cię .. obejrz sobie Cpt. Harrisa .. pan Hanks zmiótł twojego Freemana z powierzchni Ziemi. Scenariusz i reżyseria ? Ty sobie jaja robisz, tak ? Jeśli nie to bardzo Cię prosze o to byś mi napisał co było tak niezwykłego w scenariuszu ..