jak myslicie. Czy na nastepnej gali AAF Hobbit 2 ma jakies szanse na nagrode? Wg mnie tak, efekty specjalne sa duzo lepsze niz w 1 czesci, scenariusz ten interesujacy. Jakie jest Wasze zdanie w tj kwestii? Jestem fanem Tolkiena i dla mnie to jest arcydzielo, chcialbym uslyszec cos od innych uzytkownikow Filwebu ;)
Hahaha co za troll:D Co niby jest śmiesznego w Dalla Buyers Club? Weź trollu idź zrób to co trolle robią w nocy, wyjdź na zewnatrz I nie wracaj do świtu.
Sądząc po poprzednim roku, to Jackson raczej w niełasce, więc nie zdziwiłbym się, jakby nie było żadnych nominacji. No ale nie wiem, na jakim świecie trzeba żyć, żeby wierzyć, że obecne Oskary prezentują sobą coś więcej.
Podobał mi sie film ale na oskara bym nie liczył. Z pewnościa bedą jakies nominacje np. za kostiumy
za efekty specjalne może i tak ale konkurencję może mieć silną dożo dobrych filmów miała bardzo dobre efekty
Uważam że Jackson powinien dostać oskara za scenariusz i reżyserię, a Freeman za rolę Hobbita, bo zagrał naprawdę kapitalnie :-)
Moim zdaniem w końcu powinni docenić sztukę mocapu i wyróżnić Benedicta za Smauga. Hobbit miał też fantastyczne zdjęcia i scenografię. "I See Fire" powinno zgarnąć statuetkę za piosenkę. Efekty raczej nie wygrają chociaż są piękne. Ostatnio oglądałem jedynkę w full HD i to najpiękniejszy wizualnie film jaki widziałem. Ale tej kategorii nie traktuję poważnie od paru lat. W tym roku nawet nie nominowali "Człowieka za stali" co jest kpiną. Pewnie wygra "Grawitacja" i w sumie zasłużenie.
Człowieku błagam Cię .. obejrz sobie Cpt. Harrisa .. pan Hanks zmiótł twojego Freemana z powierzchni Ziemi. Scenariusz i reżyseria ? Ty sobie jaja robisz, tak ? Jeśli nie to bardzo Cię prosze o to byś mi napisał co było tak niezwykłego w scenariuszu ..