PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328291
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Orkowie wgl nie budzą grozy. Wyglądają jakby uciekły z jakiejś bajki Andersena.

mejbirdus

Dobre pytanie w władcy pierścieni wyglądali lepiej według mnie

ocenił(a) film na 9
mejbirdus

Wiesz tu się z tobą zgodzę, Hobbit w ogóle nie jest straszny. Jednak Peter chciał zarobić i zrobił to mniej straszniejsze że tak powiem, bo np. moja 8 letnia siostra była ze mną w kinie na Hobbicie i nie bała się ani trochę ! Co mnie trochę zirytowało, bo nie chciałam żeby ze mną szła ;)

Kiliel

Pierwszy raz oglądałem Władca Pierścieni w wieku coś koło 6 lat. Też się nie bałem, bo to nie horror, ale miałem jakieś odczucia w stosunku do orków i innych zagrożeń. A tutaj co? Orkowie są postaciami negatywnymi, ale przedstawili ich w zły sposób. Przez żołnierze Saurona są tacy nijacy. Nie wspomnę o gadających pająkach

ocenił(a) film na 9
mejbirdus

No tak, ale jeśli czytałeś Hobbita to powinieneś zrozumieć, ponieważ to jest wsumie jak bajeczka dla dzieci. Ciągle śpiewają i tańczą a krasnoludy zachowują się jak dzieci. To i tak jak dla mnie bardzo zmienili.

Kiliel

Ale teraz nie rozumiem sensu twojego pierwszego posta xd

użytkownik usunięty
Kiliel

Tak tylko trochę dziwnie się ogląda te same postacie, rasy, stworzenia itp. ktore w WP były poważne, a tutaj... no niezbyt. Poza tym humor nie jest na wysokim poziomie. Wiem, ktoś mi może wypomnieć Gimlego, ale to jego teksty były zabawne i na tym się kończyło. Nigdzie nie kąpał się w fontannie. Ja rozumiem bajkową otoczkę, ale może nie wtedy, gdy odcina się łeb -,-

ocenił(a) film na 8

...czy ja wiem czy bajkowa???
a jakbym chciała - będąc reżyserką - nakręcić KRÓLOWĄ ŚNIEGU to też bym się zastanawiała - zrobić bajkowo czy mrocznie - bo choć Andersen pisał dla dzieci to wymiar baśni jest na poziomie dla dorosłych.....
......coś koło tego jest w kontekście ekranizacji Tolkiena myślę........

użytkownik usunięty
Baronek7

Tutaj byłaby najważniejsza wyobraźnia reżysera :) niestety Hobbit nie jest tak niezależny i w tym jest problem.

mejbirdus

Po to żebys nie miał koszmarów w nocy.