PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328273
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

W władcy pierścieni strzały Legolasa nie przeszywały przeciwników na wylot... -.- w hobbicie jest dużo scen w których strzały przeszywają ciało i głowę na wylot O.o Nie jest to dla was strasznie głupie? przecież to nie możliwe żeby strzała przechodziła na wylot... w władcy pierścieni tego nie było i wyglądało to realnie... Tak samo jak Król Thranduil nożem obciął głowę dla orka... tez głupia scena ;/

ocenił(a) film na 7
rotanimod

oni wgl zaszaleli w tym filmie...elfy zachowuja sie bardziej jak malpy niz jak elfy xD

ocenił(a) film na 9
Dochuu

Weź pod uwagę, że to są Leśne Elfy, a nie Wysokie. Jest to mocno podkreślone zarówno w filmie jak i książce. Są po prostu dziksze, bo żyją w bardziej niebezpiecznym miejscu niż choćby Lothlorien czy Rivendell.

ocenił(a) film na 6
rotanimod

Nie wiem, nie próbowałem strzelać z łuku w orka.

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

porównaj akcje z Wladcy a hobbita ;) w wladcy strzela zachowywala sie realnie wbijala i tyle... a w hobbicie praktycznie ciagle przechodzi na wylot :] (w 1 scenie nawet 2 glowy naraz przebija -.- )

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Efekciarstwo musi być. Wiadomo, że realistycznie jest to niemożliwe. Normalnie strzała wystrzelona z łuku miałaby pewnie problem z całkowitym przebiciem JEDNEJ głowy na wylot, od strony czoła, a co tu o dwóch mówić. No ale to jest film fantasy i tak do niego należy podchodzić. Jest to kino fantastyczne, a nie realistyczny symulator walki średniowiecznej. A co do Hobbita, nie od niedawna wiadomo, że w przeciwieństwie do WP (ktore jest powieścią bardziej poważną, bardziej dla dojrzałych widzów), jest ono nastawione bardziej do młodszej publiczności. Mimo ze to preludium Władcy Pierścieni. Także ja idac na hobbita, nie nastawiałem się na poważne dzieło pokroju Władcy, lecz wlaśnie na bardziej bajkowo-baśniową adaptację powieści.

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Ale dlaczego wszystko porownowane jest z Wladca? jednak jest to inna produkcja, tym bardziej jest to film fantasy takze takie sceny nie powinny wywolywac wiekszego 'echa'. Jakby w Wladcy P. owe strzaly przebijaly przeciwnikow na wylot a w Hobbicie nie, znowu bylyby tematy dlaczego tak nie jest... bledne kolo :)

ocenił(a) film na 7
bad.mother.fucker

nie ;) wtedy po prostu bym zwrocil na to uwage w wladcy... kumam ,ze to fantasy ale jakis realizm chyba musi byc nie?

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Bo Legolas je stejki i liscie szpinaku dlatego ma krzepe Conana.Zresztą widac ze mu sie przypakowalo:)

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Kolejny niezadowolny:)

rotanimod

Strasznie się zawiodłem, tutaj moja recenzja: http://gameplay.pl/news.asp?ID=82303

ocenił(a) film na 7
rotanimod

Bo może Legolas miał wtedy lepsze wyposażenie niż w WP. Nie zdarzało mu się to dużo razy , więc nie można powiedzieć że jest to jego priorytetem w walce , który by się musiał ukazać w WP, po prostu tak mu się trafiło kilka razy, bo miał obok siebie laskę która mu się podoba i był młodszy- bardziej zwinny, lepszy w walce .
jest też jeszcze jeden argument, który powinien przemówić ci do rozsądku : orkowie mieli słabsze pancerze, ( w ogóle je mieli ? ) , niż w WP bo stawka jest mniejsza ( w WP były wielkie wojny , w których każdy ork miał potężne uzbrojenie ) , wtedy zło rosło dopiero w siłę, armia orków się udoskonalała . Albo po prostu Jackson sobie takie coś dodał żeby lepiej się oglądało :P taka suprise dla fanów efektów specjalnych .
ALE SIĘ CZEPIACIE :D

ocenił(a) film na 9
Damian_73

I tyle w tym temacie, dziekuje dobranoc! :)

ocenił(a) film na 7
bad.mother.fucker

dobranoc :)

ocenił(a) film na 7
Damian_73

Ta Legolas był młodszy wtedy no napewno , jest elfem pewnie żył już z 3000 lat, między Hobbitem a WP jest 60 lat roznicy wiec nic dla efla :P Reszta co napisales jest już dobrze , mogę dodać że orkowie to w sumie jak zombie, przegnite mięso itd. więc strzała może smiało przechodzić :P

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Po pierwsze Legolas byl szkolony przez najlepszych i wie jak szczelic z luku tak zeby przeszla na wylot ;].
Po drugie Legolas ma specjalne szczaly ktore przechodza na wylot.
Po trzecie Legolas jest najlepszym lucznikiem na swiecie.
Po czwarte dajcie juz spokoj temu Legolasowi.On poprostu robil co mogl zeby tylko przyciagnac swoja uwage widza ;].
Po piate nigdy nie szczelales do Orka to z kad wiesz ze szczala nie przeleciala by na wylot ?.Hmmm Czyzbys juz widzial kiedys Orka i walczyl z nim 1 vs 1 .Kto wygral ty czy Ork ;].

rotanimod

W Hobbicie Legolas jest młodszy, więc ma większą parę w łapach. ; ]

ocenił(a) film na 7
gramer_filmweb

eldy sie nie starzeja ;] a co do strzal legolasa i przechodzzenia ich na wylot... dla mnie to wielka wtopa... ;/

rotanimod

Oczywiście, że się nie starzeją, ale na pewno nie pozostaję obojętne wobec czasu. A więc Legolas w Hobbicie ma na pewno mniej lat, niż we Władcy Pierścieni.

ocenił(a) film na 9
gramer_filmweb

Taaa a w LOTR jest juz duzo starszy bo z goblinami sie meczy 5 sekund dluzej ;].

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Długi Łuk Legolasa 1k8 + 3 do obrażeń i 50% szansy na trafienie krytyczne :D Kapke wyobraźni ;)

ocenił(a) film na 9
Gr3gorius

hehehe jeszcze dodajmy do tego ze podczas walki Legolas dostaje premie do sily , celnosci i wiedzy jak ustrzelic Orka zeby szczala przeszla na wylot hehe ;].

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

he ;] jak dla mnie straszny blad w filmie... nie da sie tego wytlumaczyc ;)

ocenił(a) film na 8
rotanimod

We Władcy, w Morii na schodach do Mostu, jest jeden raz, jak strzała Legolasa przebija goblina/orka na wylot, nawet zrobili do tego specjalne ujęcia, podążając za strzałą. przebiła się przez łeb i utknęła w ścianie. Jeśli masz porównywać Nową Trylogię do Starej (TYLKO JEDNA SAGA FILMOWA MOŻE NOSIĆ TEN TYTUŁ I NA PEWNO NIE FILMY JACKSONA, CHOCIAŻ PASUJE :p ) to najpierw upewnij się, czy nie zaliczasz gafy. Młodszy Legolas = nieogarnięty w świecie, nie ma uformowanego światopoglądu jak gówniarz. Paczaj co mu papcio chciał wcisnąć i zrobić, paczaj co mu mu Tauriel mówiła. Starego Legolasa zobaczymy w 3 części. BLE "KONIEC I BOMBA, A KTO CZYTAŁ TEN TROMBA"

ocenił(a) film na 5
rotanimod

Legolas po pokonaniu gry na poziomie koszmar, wrócił portalem do wydarzeń z Hobbita. Po prostu chciał sobie pofarmić itemy, a że miał zbyt wysoki lvl to wszystko padało na strzała.

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Po co te wszystkie zbędne komentarze , ten film świetny, znakomity, fantastyczny, fenomenalny, kapitalny, olśniewający, rewelacyjny, wyśmienity, wyjątkowy 9/10 !!!.

rotanimod

A co w tym filmie bylo mozliwe?