Nie mówiąc o zwiastunie, na którego pewnie z dwa miesiące jeszcze poczekamy.
Ponoć zwiastun Hobbita ma być 24 marca o 15.00. Kiedyś już coś na ten temat było napisane w newsach na theonering.
Zwiastun planowany jest na marzec. Śmiem twierdzić, że zaraz po nim czeka nas pierwszy videoblog (tak było w wypadku jedynki). Trochę cierpliwości (mam nadzieję, że tylko miesiąc) i czekanie zostanie nam wynagrodzone. Plakat się należy, ale wątpię by ukazano na nim Smauga. Bądź co bądź, jego wygląd powinien pozostać tajemnicą aż do premiery moim skromnym zdaniem ;)
Ale chętnie ujrzałbym na plakacie Dol Guldur i Mroczną Puszczę skąpane w dymie i ogniu...to byłoby coś. Zapewne jednak czeka nas plakat z krasnoludami, w tle Samotna Góra albo Esgaroth. Takie moje gdybanie.
a czy videoblog który wypuścił jackson (jeśli o tym samym mówimy) nie obejmuje wszystkich 3 części? bo on pokazuje jak kręcili od przygotowań do zakończenia zdjęć.chyba że będzie coś dodawać po wakacyjnych "dokrętkach" bitwy 5 armii.
co do plakatu: http://images6.fanpop.com/image/photos/33000000/The-Hobbit-Wallpaper-the-hobbit- 33042230-1920-1080.jpg
nie mam pojęcia czemu widnieje "niezwykła podróż". żadnej z tych scen nie ma w jedynce, więc można go potraktować jako plakat do dwójki ;)
To jest fragment bannera jeszcze sprzed podziału na trzy części. Po zmianie tytułu mamy właściwie idealny plakat do drugiej części.
Fakt, videoblogi obejmowały pracę nad całą trylogią, ale skupiały się przede wszystkim na części pierwszej. Z kolejnych odsłon widzieliśmy jedynie beczki, trochę chaty Beorna, kawałek Mrocznej Puszczy. Więc Jackson miałby jeszcze co pokazać w kolejnych filmikach z planu ;)