PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Na Amazonie są już podane tytuły okołofilmowych wydawnictw:

The Hobbit: The Desolation of Smaug Official Movie Guide by Brian Sibley (Nov 5, 2013)

The Hobbit: The Desolation of Smaug Visual Companion by Jude Fisher (Nov 5, 2013)

Hobbit: The Desolation of Smaug Chronicles III: Art and Design, the by Weta (Dec 13, 2013)

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

Trzecia Kronika:

THE HOBBIT: THE DESOLATION OF SMAUG : TDOS: CHRONICLES: ART & DESIGN - SIGNED:

http://www.wetanz.com/chronicles-art-and-design-dos/

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

Kroniki obowiązkowo!!! i polecam fanom w szczególności ;)
Nad Przewodnikiem pana Briana się jeszcze zastanowię...zapewne przejrzę dokładnie przed zakupem...
Nad cienką książeczką wydaną przez panią Fisher nie będę tracił cennej uwagi :) za pewne będzie za droga na to co się w niej znajdzie...patrz przypadek jej wydań do LOTR'a i pierwszej części Hobbita...

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

30-40 zł za ilustrowany przewodnik to tak drogo?.

ocenił(a) film na 10
lelen_lis

patrząc na to co tam się znajdzie (nie wielka ilość stron ze streszczonymi opisami miejsc i bohaterów), nie dziękujee..tym bardziej ,że większość ilustracji/zdjęć z niego wycieknie przed polskim wydaniem;/ tak było w przypadku pierwszego do Hobbita.

ocenił(a) film na 9
DaroO2222

Popieram. Odkąd zakupiłem 2 kroniki, czekam niecierpliwie na kolejną :-) Świetne wydania, sporo treści i piękne zdjęcia :-)

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Niech dają już tą kronikę na amber. Ciekawe czy będzie opisany Smaug czy wstrzymają się do ostatniej, jeśli kronika wyjdzie przed drugą częścią to raczej Smauga w niej nie zobaczymy :/

zioleklukas

3 kronika to będa rysunki i szkice, a dopiero w 4 będzie sztuka tworzenia postaci tak jak w 2 kronice.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Z całym szacunkiem wiesz to czy zakładasz? Skąd możesz wiedzieć jaką drogę obierze teraz Weta. Dwie pierwsze kroniki były do pierwszej części teraz zostały nam dwie ostatnie - po jednej na każdy film więc nie wiem skąd założenie ze będą wyglądały tak samo...???

ocenił(a) film na 8
zioleklukas

Trzecia kronika na pewno swoją treścią będzie odpowiadać pierwszej, tyle że pokaże prace nad drugim filmem - myślę, że z czwartą będzie podobnie.
DaroO2222 - mam wszystkie polskie albumy do WP i do Hobbita, więc i kolejnych " Filmowych postaci i miejsc " nie pominę.

zioleklukas

Wydaje mi się, że będzie 6 kronik. Bo 4 kroniki miały być przy dwóch filmach. Zresztą, druga cześć ma tyle nowości (nowych postaci i lokacji), że na pewno poświęcą na nią 2 kroniki. A 3 będzie ze szkicami - to potwierdzone.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Oficjalnie jest potwierdzone, że będą 4 kroniki.
Pisałem swego czasu do wydawnictwa Amber w tej sprawie, pytając przy okazji o datę sprzedaży 3 kroniki. Tak więc będą 4 kroniki i na tym temat się zamyka.

Szkoda, że WETA nie zajmie się stworzeniem w takim samym formacie przynajmniej 3 kronik do Władcy Pierścieni... mają przecież masę materiałów na to. Ja bym z pewnością taki zestaw kupił.

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Szkoda, ze Amber nie wydał albumów " The art of " poświęconych filmowej trylogii WP
były trzy albumy poświęcone każdej z trzech części, oraz jeden, zbiorczy - w sumie, cztery.

ocenił(a) film na 9
lelen_lis

Kto wie co będzie w najbliższych latach. Czasem zdarza się, że jakiś temat wydawnictwo "odgrzewa" jak jest na to popyt.

khazad7_2

Tez bym kupił. Kroniki są tak wspaniale wydane, że za jedną i 200 zł bym dał.

khazad7_2

W sumie to i może będą tylko 4, bo na 3 cześć za bardzo nowych lokacji ani postaci (prócz Daina) nie przewiduję.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Chyba, że dadzą jakiś łącznik pomiędzy Hobbitem i WP
ciężko mi raczej uwierzyć, że trójka będzie tylko o Bitwie Pięciu Armii ...

lelen_lis

Chyba, że dadza do 3 jeszcze atak Białej Rady na Dol Guldur. Ewentualnie skorzystają z pomysłów Petera i zrobia jakis WIELKI konflikt zbrojny.