PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Pytanie

ocenił(a) film na 10

Czy w 2 lub 3 części będzie Balrog lub Gothmog ?

hr_dooku

Ja bym chciał zobaczyć Balroga w 3 części w "pomoście" pomiędzy hobbitem a WP :)

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Może będzie odbicie morii przez Balina i wtedy go zobaczymy..

adrian229

Dokładnie o to mi chodziło :) jest wiele ciekawych wątków do pokazania, ciekawe co wybiorą :)

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Jeśli o pomost chodzi to mają ciężki orzech do zgryzienia. Mogą pokazać Morie albo rozwój Ereboru na przestrzeni lat. Może dalsze losy kompanii krasnoludów z chęcią zobaczę Bombura tak roztytego że 6 młodych krasnoludów trzeba by go podnieś z łóżka albo Dwalina i jego 10 dzieci czy może Gloina wybierającego się z synem do Rivendell i żegnającego go po wyborze członków drużyny pierścienia zawsze można też pokazać bitwę o dale i śmierć Daina.

adrian229

Wg mnie fajnie byłoby jakby pokazali losy każdego z członków Drużyny Pierścienia przed pojawieniem się na radzie w Imladris, Aragorna, Boromira już znamy, natomiast Gimliego i Legolasa nie :P

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Nawet ciekawy pomysł ale to za dużo materiału.

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Niestety nie pokażą. Sądzę że nie wszyscy aktorzy by chcieli znów zagrać. Np. John Rhys-Davies (Gimli) został poproszony żeby zagrał,(chyba w trójce) ale odmówił

ocenił(a) film na 10
adrian229

Mogło by być ale tam Oin zginął przez Czatownika-Krakkena a później Ori skończywszy księgę Mazarbul też zginął (we Władcy jest nawet jego szkielet) razem z Balinem przez gobliny.

ocenił(a) film na 10
Lurtz599

Wiem jak to było. Mówię tylko że Kazadzi po ponownym osiedleniu się w morii ponownie przebudzili Balroga. Taki wątek poboczny ataku na morie przez gobliny.

ocenił(a) film na 6
adrian229

Jeśli Hobbit miałby się (filmowo) łączyć z Władcą i mieliby przedstawić Balina jako króla to fajnym zakończeniem byłoby zebranie się niedobitków krasnoludów w komnacie Mazarbul, wyciemnienie obrazu i "bębny... bębny w głębinach" :) Ale to tylko moje skromne marzenie

ocenił(a) film na 10
Fladrif

Naprawdę fany pomysł. MOgli by zrobić takie zakończenie.

ocenił(a) film na 8
Fladrif

O rety, umarłabym ze szczęścia, gdyby tak się skończyła 3. część :D mam nadzieję, że jakoś nawiążą do zdobycia Morii przez Balina, choćby w małym stopniu!

ocenił(a) film na 10
Belzebubich

Ja również bardzo bym chciał.

Nocnyelf95

Przecież Gothmog zginął w pierwszej epoce.

ocenił(a) film na 10
Pathetik9946

Nie wiedziałem.

Nocnyelf95

Ok, spox. polecam Silmarillion, tam jest wszystko opisane.

ocenił(a) film na 9
Pathetik9946

Gothmog zginął na polach Pelennoru ( III era )

nie pomyliłeś aby z Morgoth'em ?

ocenił(a) film na 8
airstozek

Obaj macie rację ;)

ocenił(a) film na 10
airstozek

Gościu autor postu miał na myśli przywódce balrogów Gothmoga a nie tego orka z władcy pierścieni :)

ocenił(a) film na 9
Nocnyelf95

Gothmog jest Balrogiem.

ocenił(a) film na 10
kordrum

Wiem ale był przywódcą.