Jeśli o pomost chodzi to mają ciężki orzech do zgryzienia. Mogą pokazać Morie albo rozwój Ereboru na przestrzeni lat. Może dalsze losy kompanii krasnoludów z chęcią zobaczę Bombura tak roztytego że 6 młodych krasnoludów trzeba by go podnieś z łóżka albo Dwalina i jego 10 dzieci czy może Gloina wybierającego się z synem do Rivendell i żegnającego go po wyborze członków drużyny pierścienia zawsze można też pokazać bitwę o dale i śmierć Daina.
Wg mnie fajnie byłoby jakby pokazali losy każdego z członków Drużyny Pierścienia przed pojawieniem się na radzie w Imladris, Aragorna, Boromira już znamy, natomiast Gimliego i Legolasa nie :P
Niestety nie pokażą. Sądzę że nie wszyscy aktorzy by chcieli znów zagrać. Np. John Rhys-Davies (Gimli) został poproszony żeby zagrał,(chyba w trójce) ale odmówił
Mogło by być ale tam Oin zginął przez Czatownika-Krakkena a później Ori skończywszy księgę Mazarbul też zginął (we Władcy jest nawet jego szkielet) razem z Balinem przez gobliny.
Wiem jak to było. Mówię tylko że Kazadzi po ponownym osiedleniu się w morii ponownie przebudzili Balroga. Taki wątek poboczny ataku na morie przez gobliny.
Jeśli Hobbit miałby się (filmowo) łączyć z Władcą i mieliby przedstawić Balina jako króla to fajnym zakończeniem byłoby zebranie się niedobitków krasnoludów w komnacie Mazarbul, wyciemnienie obrazu i "bębny... bębny w głębinach" :) Ale to tylko moje skromne marzenie
O rety, umarłabym ze szczęścia, gdyby tak się skończyła 3. część :D mam nadzieję, że jakoś nawiążą do zdobycia Morii przez Balina, choćby w małym stopniu!
Gościu autor postu miał na myśli przywódce balrogów Gothmoga a nie tego orka z władcy pierścieni :)