PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Co sądzicie o tej nowej scenie, która reklamuje wersję rozszerzoną?. Dosyć zabawna.

obleh

Ja zwróciłem głównie uwagę na stronę wizualną:)

ocenił(a) film na 10
obleh

Możesz mi powiedzieć co oni mówią??? ja jestem niedosłyszący i za ch.olerę nic nie zrozumiałem... :)

ocenił(a) film na 10
nosiu

Ja tak samo :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Livka1234

Dzięki :)

kamilxxx09

I po co wklejasz na forum ten sam link po kilka razy? Temat o fragmencie z napisami wtawil kilka godzin temu LordWieslaw. Zbedny spam.
Zglaszam cie adminom.

MrBaggins

Bo może użytkownik Kociepierogi nie widział?

ocenił(a) film na 6
obleh

Taaa...uśmiałem się że hej na tej scenie...
Bezsensowny nic nie wnoszący zapychacz.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Wbrew pozorom wnoszący wiele, jeśli rzecz jasna czytasz między wierszami.
To pierwsza rozmowa Bilba z Elrondem. Kwestia dobrania dialogu na zasadzie "plotki" a wiec "słyszałem, że...", nie jest tutaj przypadkowa.
Moim zdaniem dla każdego fana i znawcę tematu, treści takie są takim samym, istotnym elementem dialogu co wymienienie nazwy siedziby Radagasta w filmie, czy też użycie terminologii Istarich, przez Sarumana, czy sam fakt wymiany Czarodziejów Śródziemia ze strony Gandalfa.

Treści mój drogi... treści są tutaj istotne a nie akcja.

khazad7_2

Dobrze gadasz:D

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Zaiste dobrze powiadasz .

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

dokładnie...dzięki tej scenie widz może lepiej zrozumieć dlaczego Bilbo w górach chciał wrócić do Rivendell...

ocenił(a) film na 9
DaroO2222

W zasadzie nie tylko to tłumaczy ta scena ale znaczy coś więcej.
Ale na ten temat można by elaborat napisać :-) Wątpię czy więcej jak kilka osób jego treścią byłaby zainteresowana. Część by nie rozumiała w czym rzecz a jeszcze inna część zaczęłaby się sprzeciwiać, podnosząc dyskusje wynikającą ze swojej niewiedzy.

Bądź co bądź, scena ta ma ogromny potencjał w swym znaczeniu. I to tyle w tym temacie :-)

użytkownik usunięty
khazad7_2

Zgadzam się ponownie z kolegą :) W sumie jakby na to spojrzeć to jest to pierwsze spotkanie Bilba z elfem, tak twarzą w twarz :) I to od razu z wielkim Elrondem. Fajna scena...ukazujące stereotypy o elfach i hobbitach :)

ocenił(a) film na 10

liczę jeszcze,że pokażą zwiedzanie Rivendell przez Bilba (scena z Narsilem) >pierwsze zderzenie z kulturą elfów ;)

użytkownik usunięty
DaroO2222

Też mam nadzieję że tak będzie ;) Być może ta scena jest właśnie po zwiedzaniu Rivendell przez Bilba ;) Czyli Bilbo podziwiał widoki, spojrzał na Narsila następnie wyszedł na balkon a za nim podążył Elrond. Coś w tym stylu ;)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ta scenka (tekst), jest poniekąd przeniesiona z Drużyny Pierścienia. Chodzi mi o rozmowę Froda z elfami, którzy ugościli ich w Leśnym Dworze, w trakcie wędrówki do Bree. Wtedy to Frodo właśnie rzucił ten tekst "nie pytaj elfów o radę, bo nijak Ci nie odpowiedzą" :D
Jak dla mnie ta minuta ma w sobie wiele treści. pokazuje furtkę, przez jaką mógł przejść Bilbo w tym momencie (porzucić niechcianą kompanię i zostać w pięknym Imladris). A z drugiej strony mógł ulec tej "wytrzymałej" naturze hobbitów i wyruszyć na wyprawę.
Tak jak mówiłeś, ta scena ma w sobie ogrom treści i doceni to tylko człowiek, który naprawę zna całe to universum :)

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Miło mi, że podzielasz moje zdanie :-) Cieszy fakt, że są tu miłośnicy Twórczości Tolkiena a nie tylko "fani" którzy łakną kolejnych filmów zaś w treść się nie zagłębiają.

Marvolo666

No niektórzy już po samym zwiastunie skreślają film. A w 169 minutowym Hobbicie jest tyle wartości, że aż się wylewa:D Ale chyba trzeba mieć wrażliwą dusze żeby to dostrzec:)