PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Na imdb w obsadzie jest Christopher Lee, co o tym myślicie?

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

Ja bym się cieszył ponieważ uwielbiam Isengard jak nie wiem co a Saruman jest jedyną postacią powiązaną z nim (przecież stworzył potęgę Isengardu) więc tylko liczyć na to. A poza tym podobno Saruman ma walczyć w bitwie o Dol Guldur. Przykład- http://www.flipthetruck.com/wp-content/uploads/2012/07/necromaner-games-workshop .jpg

ocenił(a) film na 8
Lurtz599

Raczej rady nie da z uwagi na jego zdrowie w tym wieku, chyba, że ktoś inny zagra za niego tzw. nałożą twarz efektami specjalnymi i dodają głos, to wtedy będzie ok. :)

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

No. Mogą też przy niektórych scenach z daleka zrobić go komputerowo a czasami przy scenach z bliska pokazaliby tylko jego twarz i może by tam machnął parę razy laską przy czym można komputerowo dodać parę czarów

ocenił(a) film na 8
Lurtz599

Nie chodzi by napakować efektami całą postać, ale dodać dublera o takiej samej wysokości co Ch.Lee, żeby był trochę podobny z twarzy itd. Szczegóły zrobić komputerowo i dodać głos Ch.Lee, który do NZ raczej nie pojedzie, więc wiesz. Takie rzeczy w tych czasach są możliwe, do zrobienia np.Voldemort z HP(może to głupi przykład, ale jego twarz tylko była komputerowo). :)

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

Wiem ale chwilami mogło by tak być np. jak Legolas komputerowo wlazł na konia w dwójce. A Gandalf też trochę lat ma i czasami też robili go komputerowo w Hobbicie :D

LordWieslaw55

Saruman mnie nie dziwi, ale Gollum ?????

ocenił(a) film na 10
kazkas

Może Bilbo będzie opowiadał o przygodzie z gollumem kompanii(tak powinno być przy pająkach) i wtedy pokażą urywki z pierwszego filmu.

adrian229

Moze... ;)

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

W obsadzie jest też król goblinów, a wiadomo że zginął. Andy gdzieś mówił, że te 20 minut w pierwszej części to jego jedyna rola w całej trylogii, więc wątpię aby pojawił się w kolejnych częściach. Przypuszczam, że część obsady jest po prostu wpisana od tak, dlatego że wiążą się z kolejnymi częściami. W obsadzie jest Elrond, Galadriela, Radagast i Saruman. Zapewne ma to ścisły związek z atakiem na Dol Guldur. Czy Christopher Lee będzie miał ważny udział - trudno orzec. Przypuszczam jednak, że jako głowa Białej Rady będzie brał udział w ataku. Troszkę efektów komputerowych i będzie śmigał jak Neo w Matrixie ;)

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Możliwe jest użycie dublera i aby wyglądał jak Saruman to też odpowiednia charakteryzacja oraz efekty specjalne, ale fajnie jeszcze zobaczyć Isengard w dali z wieżą.

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

Wątpię, żeby pokazali Isengard, zbyt daleko na południu. Pewnie spotkają się wszyscy w Lorien, albo zamku Thranduila i stamtąd uderzą na fortecę.

ocenił(a) film na 10
Marvolo666

Stawiam na Lorien, znacznie bliżej Dol Guldur.

ocenił(a) film na 9
Mia_Waren

Faktycznie. Spodziewajmy się zatem ataku z tamtej strony. Ciekawe czy będzie brał w nim udział Celeborn...chociaż nie ma go w obsadzie póki co.

Marvolo666

Mam nadzieję że Rada uderzy na Dol Guldur z jakąś armia.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Książka podaje, iż Biała Rada uderzyła "zbrojnie", więc zapewne nie ograniczali się jedynie do czarów. Przypuszczam, że mieli małą armię elfów do pomocy.

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

Isengard to widok który najchętniej bym chciał zobaczyć : )