Smaug zapowiada się świetnie i bardzo dobrze, że nie pokazali go w całości. Teraz oczekiwania są jeszcze większe. Ciekawe jak wypadnie dubbing Benedicta Cumberbatcha. Napewno wizualne arcydzieło. A fabuła na pewno nas zaskoczy. Uwielbiam wszystkie filmy Jacksona, czy tak będzie też tym razem?
A jakie są wasze wrażenia.
Skoro temat o Smaugu to przytoczę moją wcześniejsza wypowiedź.
Smaug nie zawiedzie, nie ma do tego żadnych obaw. Czy któraś z postaci którą widzieliśmy do tej pory u PJ'a nas zawiodła? Od Drozda po wielkie Olifanty czy Kamienne olbrzymy, wszytko było jak trzeba więc i Smaug będzie jak trzeba!
Każdy miał swoje wyobrażenie na jego temat, przecież tyle rysunków koncepcji w internecie.....długo musieliśmy czekać, pewnie nikt się nawet nie spodziewał ze zobaczymy jego mordę już w zwiastunie, a jednak, JEST!
Smaug to smok który będzie mówił a więc i jego pysk musi być do tego odpowiedni, a uwierzcie mi ze jest, ostatnia klatka w zwiastunie przed pojawieniem się napisów, kiedy Smaug mruży oczy...bezcenne!
Mi również Smaug bardzo się podoba. Ale chyba jesteśmy jednymi z nielicznych, którzy tak uważają. No i oczywiście strasznie mnie ciekawi jak będzie "grał" Cumberbatch. :) I moja reakcja jak pierwszy raz zobaczyłam Smauga była taka: "Ten smok ma twarz Benedicta Cumberbatcha". :D
Smaug mniej więcej będzie wyglądał tak:
http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2013/163/6/4/guess_what_trailer_i_was_looking_ at_yesterday_by_nebezial-d68qcf3.jpg
Na początku pierwszego filmu widać jego rogi
http://www-images.theonering.org/torwp/wp-content/uploads/2013/05/SmaugSwimmingI nGold.png
oko
http://www.thelandofshadow.com/wp-content/uploads/2013/02/EyeofSmaug_LandofShado w11.jpg
kawałek głowy
http://www.thelandofshadow.com/wp-content/uploads/2013/02/EyeofSmaug_LandofShado w6.jpg
i w trailerze widzimy zaciemniony duży łeb
http://i.imgur.com/TczXUFW.png
Czytałem również wypowiedź, że to co widzieliśmy w trailerze może być tylko i wyłącznie SNEM Bilba o smaugu, zresztą zobaczymy jak to będzie.
Niby skąd wytrzasnąłeś, że Smaug będzie tak wyglądać. To zwykła fanowska praca z deviantart'a, po prostu wyobrażenie artysty. Mam nadzieję, że to tylko sen (chociaż czy chciałoby im się męczyć z efektami, aby zrobić przyśnionego smoka). Jak na razie Smaug wygląda jak kaczka z doklejonymi zębami. Rozumiem, że chcieli, aby też było jak w książce, czyli świecące się oko, ale bez jakichkolwiek smug światła wygląda jeszcze gorzej. Kawałki wyglądu Smaug'a z pierwszej części sugerowały raczej, że pysk będzie wąski, wydłużony i znacznie ciekawszy, niż to co zaprezentowali. Fatalne uzębienie, śmieszny wygląd, a miał być dumny i złowrogi ...
Czytać nie potrafisz? Napisałem "mniej więcej". Oczywiście, że to fanowska praca, ale oparta na tym co zostało już pokazane.
W trailerze gówno widać a wszyscy udaja speców od designu, opanujcie się.
http://img.sadistic.pl/pics/336623_db507bb116fb.png
Nie wiem, może nie potrafię czytać, a może to Ty nie potrafisz się wypowiadać. Autor pracy nie opierał jej na tym, co zostało pokazane w Hobbicie. Napisał, że po obejrzeniu zwiastuna postanowił namalować Smaug'a tak, jak go sobie wyobrażał czytając książkę. Można by wkleić każdego smoka i napisać to co Ty napisałeś ... Jakby w trailerze gówno było widać, to ludzie nie podzieliliby się na tych, którym smok się podoba i na odwrót. Nikt nie udaje speca od design'u, to chyba normalne, że innym coś się podoba, a dla innych jest to po prostu kiepskie, gusta i tyle. A no tak, jak ktoś już raz wkleił tę maść, to teraz każdy podłapuje i wysyła ją tym, którym coś się nie podoba, śmieszne :P
Mi też Smaug się podoba, przynajmniej na tyle ile można było wywnioskować z tego urywku z trailera z nim, a raczej z jego okiem, w którym i tak dokładnie nie można mu się przyjrzeć. No ciekawe też jak jego postać będzie współgrać z głosem Cumberbatcha. Mam nadzieje że będzie dobrze, w końcu to P.J. kręci ten film.
Uff dobrze, że nie jestem sama. Smok jest świetny, chociaż to tylko kawałek głowy. Jak dojdzie całość i głos to będzie czad. Moim zdaniem wygląda inaczej niż te smoki do tej pory widzieliśmy w filmach czy serialach i dobrze. Spodziewałam się czegoś zupełnie nowego.
Moim zdaniem już w tej chwili jest bardzo dobrze. Po post produkcji jak dojdzie cały Smaug to bedzie swietny efekt:)
dzieki, ze bierzecie udzial w tej dyskusji. Tak trzymac. STOP HEJTOWANIU SMAUGA.
Kto z was Uwielbia filmy Petera Jacksona. Bo ja moge ogladac je w nieskonczonosc.
Pozdrawiam
Pewnie tak, chociaż niekoniecznie musi być wymieniony w obsadzie, jeśli podczas oglądania filmu gdzieś u siebie prywatnie, ( bo zakładam, że w kinie na bank go nie znajdziesz ) nie uda Ci się go gdzieś dostrzec, to pewnie w jakimś wywiadzie powie, w jaką drobną postać się wcielił :)
Check this out freaks!!!
http://media.tumblr.com/8363562486fa91eb120dadf74b73bf8a/tumblr_inline_mo8y1vcqc Z1qz4rgp.gif
http://media.tumblr.com/1d2043c0d0e4727a69d71af976987534/tumblr_inline_mo8y2rKXa j1qz4rgp.gif
Jeszcze jakieś wątpliwości co do Smauga? Nie wam ma pasować kształt pyska, tylko Benedictowi, który go zagra, żeby mógł lepiej się wcielić w Smauga.
Nie no nie powiem, jak teraz tak patrzę w lepszej jakości na tego smoka to nie wygląda to najgorzej. Jednak uważam, że mogli się naprawdę powstrzymać z pokazywaniem Smauga. Ludzie potem zaczynają prognozować, przewidywać i kończy się to tak jak na filmwebie. Mogli dać sobie spokókój.
Mi się tam od początku ten Smaug podobał. Ale masz rację, lepiej by zrobili jakby jeszcze trochę potrzymali widzów w niepewności. A tak pokazali najważniejszą postać w pierwszym zwiastunie, trochę lipa, myślałam że posikam się dopiero na seansie. Wolałabym zobaczyć efekt finalny na dużym ekranie i w wyższej rozdzielczości, a tak nie wiadomo do końca czy tak ma być czy jeszcze poprawią, chociaż dla mnie nie trzeba poprawek jeśli chodzi o wygląd tego pyska. Jak przeczytałam, że Smaug będzie zrobiony wg motin capture jak Gollum, to spodziewałam się że pysk będzie mieć podobny kształt jak twarz Benedicta. Przecież Gollum jest podobny do Serkisa. To i tu też musiało tak być.
"Jak przeczytałam, że Smaug będzie zrobiony wg motin capture jak Gollum, to spodziewałam się że pysk będzie mieć podobny kształt jak twarz Benedicta. Przecież Gollum jest podobny do Serkisa" Tu. No chyba że uważasz, iż Benedict nie ma ludzkiej twarzy o.O
Hehehe! Trochę, w końcu PJ też to zauważył. No dobrze napisałam. Że łeb Smauga przypomina twarz Benedicta. Nie żeby miał całkiem jego twarz, wiadomo że to gad.
"myślałam że posikam się dopiero na seansie" - hahahahahaha ja tak samo pomyślałam. Zamiast podkręcić emocje do samego końca, że przez pół filmu bym czekała na smoka to już pół roku wcześniej go mam. Kto wie, co będzie w kolejnych zwiastunach, mam nadzieję, że nie pokażą więcej.
Ale w sumie masz rację Golumn wyszedł świetnie, przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Mam nadzieję, że ze smokiem będzie podobnie. Skoro mieli takie możliwości co do Golumna to przy smoku tym bardziej.
No teraz to po ptokach, już niech pokażą całego. Chociaż pewnie teraz już nie pokażą, na złość. Mam nadzieję, że w następnym pokażą więcej Leśnego Królestwa i Beorna.
Pewnie, że będzie tak samo. W tym rozjaśnionym ujęciu widać że Smaug będzie taki złocisty. Fajny będzie. Jeszcze głos dodadzą. Dobrze, że chociaż tego nie ujawnili w zwiastunie. Chociaż tak ucięli, że zamierzał coś powiedzieć do Bilba. Ale w książce go nie widział, no nie? Tylko czuł, i się zdziwił, że nie capi krasnoludem. Btw, to interesujące, że te ludy inaczej pachniały. Ciekawe jak elfy pachniały? Podejrzewam, że jak Channel No 5 ;-)
Hahahah nie tylko nie Chanel No 5. Nie znoszę tego zapachu, jest ostry jak cholera. Elfy to tak delikatnie, kwiatowo...
Capi krasnoludem haha ale ujęłaś ;D
Ja tam chcę smoka dopiero zobaczyć w kinie, takie wielkiego, żebym szczękę na kolanach trzymała ;D
A tak dałam te Channel bo najsłynniejsze i najdroższe. Też mi się nie podobają, raczej śmierdzą niż pachną. Elfy pachniały tak jaśminowo raczej. A krasnoludy wydaje mi się, że tak ziemiście mogły pachnieć.
Mi już obojętnie. Czar prysł. W kinie i tak będzie niesamowite wrażenie, ale już bez niespodzianki. Szkoda. Ale "nowego" Saurona jeszcze nie pokazali, ciekawe jak będzie wyglądać, w jedynce tylko zarys widzieliśmy. W Silmarilionie miał człowieczą postać, ale w tych wydarzeniach już jej nie miał. Czy będzie wyglądać jak Nazgule?
No Sauron jest ciekawy, tyle nam zostało z tych niespodzianek chociaż. Ciekawa jestem jak ostatecznie Saurona przedstawią. Kurcze,nie moge sie doczekać. Nie znoszę zimy i zawsze jak się zbliża to mam doła, ale tym razem chyba będzie inaczej. Fakt, że lato będzie przemijać nie będzie już tak straszny bo wiem, że będzie coraz bliżej do Hobbita;)
No ja po tegorocznej zimie, też za nią nie tęsknię ;-P Ale grudzień lubię ogólnie, zawsze to były trzy powody (urodziny, święta i Sylwester), teraz dochodzi czwarty :-D Ale frajda!!! Hihihi!!!
Gdzie było o tym Dol Gul Dur? We Władcy? Nie kojarzę, albo nie pamiętam. No Sauron, po Smaugu to była największa niewiadoma, teraz to jedyna. No i jeszcze Beorn. Bo resztę obsady znamy, ze zdjęć choćby.
Ogólnie to bardzo fajnie, że Saurona w to wszystko włączają bo film zyska na powadze i będzie powoli wprowadzał w początki narodzin zła.
Ja też zawsze na zimę miałam takie trzy powody do szczęścia. Urodziny mam na początku stycznia, także też szło pod rząd no i jeszcze doszedł Hobbit. W tamtym roku miałam zimą fatalną pracę i chciałam jak najszybciej tam uciekać, ale musiałam przetrwać do końca umowy i każdego dnia sobie przypominałam, że niedługo pójdę na Hobbita do kina to od razu mi się lepiej na duszy robiło i jakoś przeżyłam ;)
No, Sauron to chyba najczarniejsza postać w spośród innych czarnych bohaterów, nie da się go w żaden sposób lubić. Takie zło wcielone. A i tak Morgoth był gorszy, bo Sauron to tylko jego sługa.
Jezu, ale się Sajgon robi na tym forum. To już przekracza wszelkie granice. Do tej pory jeszcze dla jaj "dyskutowałam" z tymi krytykantami, ale już uderzają w zbyt mocne tony. Tylko z Tobą, PaniąZimą i sandraskaszwil można po ludzku popisać o ciachach i innych bzdurach. A reszta to pełna powaga. Za bardzo się przejmują moim zdaniem. Przecież to tylko film, są ważniejsze sprawy, a to tak w ramach hobby i tyle.
O to mamy coś wspólnego. Ja też przez całą zimę mam powody do szczęścia : że jest zima, że jest Gwiazdka, bo jest wolny tydzień do Sylwestra i że mam urodziny 30 grudnia. Można powiedzieć : samo szczęście. Może w tym roku zrobię sobie prezent i na urodziny pójdę na Hobbita.
Ja byłam z lekka zszokowana, że pokazali kawałek smoka. Tyle było gadania, że nie pokażą, tyle tajemnicy, a tu już w pierwszym zwiastunie jest.
Bardzo jestem ciekawa też Beorna - lubię takie postacie : duże, dzikie, silne i prawdopodobnie długowłose, hihi. Brzmi obiecująco. Jego to dopiero trzymają w tajemnicy.
Ja też wymuszę na rodzinie bilet na 3D :-D w ramach prezenty gwiazdkowo-urodzinowego, zawsze się pytają co chcę dostać, to teraz nie będzie problemu.
No, całą zabawę z tym smokiem popsuli. Ale dobra, trudno. Dobrze, że jeszcze ten Beorn jest zagadką. Jest jeszcze taka aura tajemniczości.
Ale jak go zrobią? Bo w niedźwiedziej wersji widzieliśmy kawałek. A w ludzkiej - to zagadka.
A no to rzeczywiście. Ja też jestem bardzo Beorna ciekawa, bo była to moja ulubiona postać z książki.
Ja też bardzo lubiłam tę postać, trochę podobna do Toma Bombedila, też taki przyrodnik i podaje pomocną dłoń w trudnych sytuacjach. Szkoda, że Toma nie było w lotrze. Na szczęście Beorn będzie. Kamień z serca mi spadł, jak go zobaczyłam w obsadzie.
Mi się tam Smaug nie podoba, ale to może jakieś odróżnienie od tych wszystkich "dobrych i szlachetnych" smoków. W książce chyba jedyną rzeczą która zachwyciła Bilba był jego pancerz :)
Tutaj fotka ze smaugiem w calosci.
http://c1005.r5.cf3.rackcdn.com/2011/06/Cumberbatch-hero.jpg
to ja się dołączam do klubu proSmaug! Moje opinie o nim były różne. Na początku piszczałam, gdy go zobaczyłam na zwiastunie, potem pomyślałam, że trochę taki sobie, wygląda jak Godzilla :) Ale na koniec stwierdziłam, że w sumie jest spoko, to dopiero efekt początkowy, nie pokazali go w całości i głowę dziwnie przekrzywia, dlatego takie wrażenie. Teraz nawet bardzo mi się podoba.
Ale i tak czekam najbardziej na oblężenie Dol Guldur przez Gandalfa i spółkę, chcę też zobaczyć nowego Saurona. Może powie więcej niż te dwa zdania przez trzy części WP :) Smaug jest u mnie na drugim miejscu. Na trzecim chyba Mroczna Puszcza, wliczając wizytę u Thrandurilla.