PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328284
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Kto z Was wierzy w Boga? Jak wiadomo Tolkien był bardzo wierzącym katolikiem, dlatego chciałbym
wiedzieć jakiego wyznania są fani jego twórczości :) Piszcie tylko: chrześcijanin, albo: ateista :)

ocenił(a) film na 8
Imitation

Chrześcijanin

Imitation

Chrześcijanin

ocenił(a) film na 7
Imitation

Ankieta godna teraźniejszej władzy w wielu krajach. Czy to brak tolerancji, nienawiść, chęć ograniczenia swobód kierowała Tobą w wymyśleniu tej ankiety? Gdzie są inne możliwości? Ja rozumiem, że nagonka na żydów sięga czasów prehistorycznych, a wobec wyznawców Islamu każdy zachowuje rezerwę, ale to zwykłe przegięcie. Ale nie ty musiałeś napisać PISZCIE TYLKO. Co tylko?? Nakaz?? Gościu Twoja ankieta nie ma nic wspólnego z wartościami chrześcijańskimi. Zgłoszony.

straightlines

Pisząc: "tylko" chodziło mi żeby się nie rozpisywać i nie uzasadniać swojego zdania. Pytanie to kierowałem głównie do chrześcijan i ateistów, bo jest ich najwięcej w Polsce. Oczywiście jeśli ktoś jest innego wyznania to też może to napisać :) Przepraszam jeśli Cię uraziłem :)

ocenił(a) film na 7
straightlines

a Ty jakiego jesteś wyznania? ;)

ocenił(a) film na 7
Imitation

nie katolik

straightlines

Ale wierzysz w Boga? Przepraszam, że takie osobiste pytanie, ale w mojej ankiecie ważny jest głos każdego fana twórczości Tolkiena ;)

Imitation

:) ale po co chcesz wiedzieć ???

wort801

Potrzebuję do moich badań :)

Imitation

Chrześcijanin (wierzący ale niepraktykujący)

ocenił(a) film na 9
wort801

Nie ma czegoś takiego...

ocenił(a) film na 8
Kolpor

zaczyna sie.. rowniez uwazam sie za Chrzescijanina . modle sie kazdego dnia .. Bog jest moim Panem ... Mam dobra nature .. Pomagam kazdemu w potrzebie .. stawiam dobro innch nad wlasne .. dawanie sprawia mi wiecej przyjemnosci niz otrzymywanie .. staje ZAWSZE w obronie niewinnych i slabszych .. jestem postury i budowy ciala potwora (przeszlo 2 m dobrze zbudowany) a nie skrzywdzil bym muchy .. jednak nie chodze regularnie do kosciola. jak mnie nazwiesz?

ocenił(a) film na 9
rottweiler93

Chrześcijanin który chodzi nieregularnie do kościoła.

ocenił(a) film na 7
rottweiler93

Ale Ty praktykujesz np. modlisz się każdego dnia.

Belief

A Pani jakiego jest wyznania? :)

ocenił(a) film na 7
Imitation

Chrześcijanka :) Ale nadal Pan nie powiedział po co to Panu. Tzn. co z tą ankietą dalej będzie.

Belief

Tajemnica ;p

ocenił(a) film na 7
Imitation

A widzi Pan a ankietowani powinni wiedzieć w czym biorą udział i mieć możliwość potem w takie wyniki :)

ocenił(a) film na 7
Belief

* mieć możliwość wglądu

Belief

Nikt nie zmusza do brania udziału w ankiecie :)
Chwilowo cel moich badań jest tajny :)

Kolpor

Jak nie ma nawet w tv o tym mówią :)

Imitation

Chrześcijanin.

ocenił(a) film na 8
Imitation

Chrześcijanin :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
callofdutyblackops

W tym temacie bym tego nie napisał ale masz racje

ocenił(a) film na 7
wort801

NO wiem o tym

ocenił(a) film na 10
callofdutyblackops

na serio? czepiasz się wiary?

ocenił(a) film na 7
kasiadabrowa1

Nie czepiam

ocenił(a) film na 10
callofdutyblackops

to czemu piszesz piszesz że kamil nie jest chrześcijaninem??? nawet go nie znasz

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
callofdutyblackops

jak nie chcesz to nie musisz " znać trolla" ale to też nie powód żeby oskarżac kogoś o nie bycie człowiekiem wiezącym

ocenił(a) film na 6
callofdutyblackops

To źle jeśli nie znasz swojego wroga :P

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Bardzo muszę go przejrzeć na wylot poznać jego skryte tajemnice wszystko o nim się dowiedzieć a potem tym go pokonać

kamilxxx09

Ty też masz obsesje na punkcie hobbita

wort801

Problem?

kamilxxx09

Ty masz go ???? witać że masz

wort801

"widac" a nie "witać".

kamilxxx09

A ty nauczyłeś się czytać że zrozumieniem ???? wtedy o tatuażach nić nie pisałem a ty mi się pytałeś czemu ci się tatuaże się nie podobają ??? :) ja SIĘ NIE BĘDĘ MYLIŁ KIEDY TY SIĘ NAUCZYSZ CZYTAĆ ŻE ZROZUMIENIEM :)

wort801

No własnie. Tylko sie spytałem, a ty jak zwykle na mnie naskoczyłeś.

kamilxxx09

Ale ja nic o tatuażach nic wtedy nie pisałem

wort801

To nie wiem. Teraz ide sobie poczytac bardzo ciekawą ksiazkę, wiec jak bardzo chcesz, to pogadamy po południu. A jak nie, to nie.

kamilxxx09

To wiec życzę ci czytania że zrozumieniem :) i wiem już nawet jaką będziesz czytał :)

wort801

Z pewnościa nie wiesz.

kamilxxx09

uspokojcie sie już obaj. Piszecie nie na temat po pierwsze a po drugie czy może tu na tym forum byc spokoj chociaż tydzien ?!

majeranek2013

oK SORRY

wort801

w porządku :)

ocenił(a) film na 7
majeranek2013

jak widać tylko Wort umie przeprosić, Kamilek nigdy nie uważa, że cokolwiek winien...no i stąd te właśnie kłótnie:)