PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.empireonline.com/gallery/image.asp?id=72552&caption=&gallery=4583

Co sądzicie?

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

A co tu można sądzić...genialna !!! :D

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Też tak sądzę, jednak jako wierna fanka króla elfów uważam, że Thranduil wygląda najlepiej :).

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Przede wszystkim wybrali genialnego aktora do zagrania tej postaci ;)

Marvolo666

Racja. W zwiastunie ma fajny głos, taki męski :P

ocenił(a) film na 9
zbroja

Dokładnie. I ogólnie przystojna, elfia aparycja :D

zbroja

Też się zgadzam :) ale pewnie polski dubbing wszystko zniszczy :(

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Zgadzam się Thranduil najlepszy, uwielbiam tą postać i ten głos…

Ginette_L.

Już to podawałem.

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Uaaaaa no nieźle. Tauriel pierwszy raz wygląda zjawiskowo, jak prawdziwy piękny elf, włosy ma świetne. Szkoda że w filmie się tak nie będzie prezentować. Legolas wygląda fajnie, ale tak bardziej męsko i starzej niż w WP, jakby był bratem Thranduila, a nie synem. Thranduil ma dziwną tą koronę, jak poroże swojego jelenia ;D

ocenił(a) film na 10
Ginette_L.

No spoko elfy ;-D Całkiem całkiem ta Tauriel, ale Legolas tak w centrum okładki, chyba król powinien być lepiej przedstawiony. Ale i tak jest w dechę.

ocenił(a) film na 7
ewej

Ale i tak widać kto jest królem. Ten majestat bije po oczach, po prostu. Obok Galadrieli Thranduil to dla mnie najbardziej elficki elf ( chociaż uważam, ze reszta też jest wspaniała)
Do tej pory mam przed oczami to hipnotyzujące spojrzenie z prologu Hobbita.

ocenił(a) film na 9
Pani_Zima_1989

Ja też mam przed oczami to spojrzenie. I tą lekko przekrzywioną głowę, masakra! Dosłownie kilkanaście sekund a mnie w kinie wbiło w fotel. Wcześniej nie widziałam przed seansem żadnych zdjęć nic, absolutnie nic, kilka dni przed dowiedziałam się tylko, że będą 3 filmy. I dosłownie jak nagle w prologu pokazali Thranduila to ja szczena do dołu ;D I wtedy doszedł ten elficki fragment w ścieżce dźwiękowej.Jego aparycja przeszła najśmielsze oczekiwania, to jeden z najlepszych wyborów PJa.

Ale faktycznie powinien być w centrum okładki. Może to jednak Legolas będzie tym razem głównym bohaterem?

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

No właśnie, to też ciekawostka. Jaki udział w tej części będzie mieć Legolas? Czy będzie jego postać bardziej rozbudowana, czy taki mały dodatek dla fanów WP. Na pewno Thranduil będzie jedną z ważniejszych postaci, to widać po tym zwiastunie nawet. Ale ciekawe jak to będzie z Legolasem? W zasadzie on i Tauriel to dwie zagadki w tej części, bo w ksiązce ich nie ma, a nie wiadomo jaki jest zamysł PJ w przedstawieniu fabuły. Dobry pomysł marketingowy ;-) zwiększa się ciekawość obejrzenia filmu. Pogmatwał nieco PJ w tym Hobbicie, w WP nie było takiej zawiłej fabuły.

ocenił(a) film na 9
ewej

Coś podejrzewam, że będzie miał sporą rolę. Widziałam foty jak Legolas miał rozmowę z Thranduilem i z tego co było widać to dość napiętą. Zresztą podobno ma się sprzeciwiać ojcu i mieć dylematy, czy pomagać krasnoludom. To już nie będzie ten jeden z uczestników Drużyny Pierścienia, a książę leśnego królestwa, więc pewnie rola będzie bardziej rozbudowana. Zresztą skoro jest z nimi osobna okładka to myślę, że możemy liczyć na coś więcej. A widziałaś jaką ma wypasioną zbroję na okładce i oczy? Mówię Ci, że to będzie jego większa rola.

Aredhel125

Racja, z tego co wiem ma nawet być pokłócony z ojcem.

ocenił(a) film na 9
zbroja

tego najbardziej nie mogę się doczekać;D

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Taki konflikt pokoleń ;-) Ciekawe, ciekawe. Leśne elfy nikogo obcego nie lubiły, a krasnoludów najmniej, nie licząc orków. Może Legolas będzie mieć bardziej tolerancyjne poglądy i tym skłóci sobie ojca. Dlatego pewnie go wysłali potem do Rivendell by uradzić nad tym Pierścieniem, bo się najlepiej nadawał, miał otwarty umysł i szersze horyzonty niż ziomki ;-) To też będzie ciekawy wątek. Kurcze, czy w drugiej części będzie coś nudnego? I Smaug i Sauron, królestwo elfów, Beorn, Bard, same ciekawe historie. I tyle jeszcze czekaj! To nieludzkie!

ocenił(a) film na 9
ewej

Spoko...jeszcze kilka miesięcy a w listopadzie premiera wersji reżyserskiej :-) Zleci jak z bicza strzelił.
Ciekawe czy drugi film będzie trwał tyle co pierwszy czy może jednak nieco zwiększą zakres?

ocenił(a) film na 9
ewej

Oby tylko tego nie zepsuli. No i też pamiętam, że leśne elfy nie lubiły obcych. W ogóle pamiętam ten opis jak w Mrocznej Puszczy było tak ciemno, że ja sobie wyobrażałam jakby tam z pochodniami trzeba było chodzić, bo zero światła i jak się krasnoludy wtedy pogubiły, a elfy tam się gdzieś kręciły dookoła i to wyglądało jakby takie małe światełka się co chwila w innych miejscach zapalały i gasły. Fajne to było.

No i jeszcze nie mogę się doczekać jak Bombur jako jedyna niezdara wpadnie do stawu(rzeki?), zaśnie i będą musieli go nosić;D Jak tego nie pokażą to się wścieknę.

ocenił(a) film na 10
Aredhel125

Ja też się obawiam tego w jakim stopniu potną fabułę. I ja będę zawiedziona jeśli tej sceny z Bomburem wytną, to takie śmieszne było, musieli go na zmianę ciągnąć. Akurat najcięższy musiał wpaść do tej rzeki, to było ekstra :-) Cały ten fragment w Mrocznej Puszczy był ekstra. Na ten fragment w filmie też czekam, mam nadzieję że nie zrobią tego po łebkach. Bo w Drużynie... nie było o Starym Lesie i Tomie Bombadilu, a to też był fajny fragment w książce, ależ miałam zawód jak się okazało że pominęli to w filmie.

ocenił(a) film na 9
ewej

No ja będę bardzo zawiedziona, akurat ten fragment bardzo zapamiętałam i właśnie był śmieszny. Był też dość znaczący bo im podróż bardzo spowolnił. Pamiętam też, że musieli uważać, żeby przejść przez rzekę i do niej nie wpaść, więc to byłby głupi pomysł gdyby to ominęli bo to bardzo fajne sceny mogłyby być.

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Orlando Bloom to potwierdzenie jak doskonały dobór obsady był we Władcy Pierścieni. Koleś na Elfa jest idealnie.
Sama okładka zacna.

ocenił(a) film na 9
kordrum

Dokładnie! Ale on dopiero jest elficki po charakteryzacji- te włosy pasują mu idealnie. Bo tak normalnie to ma południowy typ urody.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Ale właśnie to, że zauważyli u krótko ściętego bruneta jak będzie wyglądał w blond włosach - mistrz.

ocenił(a) film na 9
kordrum

Myślę, że podczas castingu do WP u niego zaważyły bardzo młodzieńcze i delikatne rysy twarzy przede wszystkim i dość duże oczy, które u elfa mają znaczenie. Wczoraj obejrzałam kawałek DP dla przypomnienia i Orlando tam wyglądał jak nastolatek, taki chłopaczek. Teraz to już zupełnie co innego i w Hobbicie też mimo tego odmłodzenia inaczej się prezentuje. Jak oglądałam też kiedyś materiały z kręcenia WP to Orlando naprawdę strasznie młodo wyglądał jak na swój wiek, taki dzieciak jeszcze. Natomiast jako elf to wybornie, pasował bardzo;)

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

I szczęśliwie przez te 10 lat od Władcy, grał w filmach gdzie dużo machał mieczem - nie przytył, nie stracił formy, choć rysy ma dojrzalsze to wciąż wygląda młodo - jak Elf.

ocenił(a) film na 9
kordrum

No jak elf to on jeszcze długo będzie wyglądał, takie rysy. O sylwetkę też widać dba. Ogólnie na Legolasa jest idealny, nie wyobrażam sobie innego. A najlepiej mu pasują te jasne włosy, bez dwóch zdań;D

Ginette_L.

Orientuje się ktoś w których empikach poza W-wą można dostać jeszcze Empire, zwłaszcza gdzieś bliżej trójmiasta?

ocenił(a) film na 9
Ginette_L.

Widzieliście tą Tauriel już ? Bo Legolasa i Thranduila widziałam, ale Tauriel dopiero dziś pierwsze widzę.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372897532814293&set=a.335627966541250.10 73741828.335612433209470&type=1&theater

ocenił(a) film na 10
sandrasakaszfil

całość (łącznie z tymi zdjęciami) w nowym numerze Empire ;)