http://www.empireonline.com/gallery/image.asp?id=72552&caption=&gallery=4583
Co sądzicie?
Też tak sądzę, jednak jako wierna fanka króla elfów uważam, że Thranduil wygląda najlepiej :).
Uaaaaa no nieźle. Tauriel pierwszy raz wygląda zjawiskowo, jak prawdziwy piękny elf, włosy ma świetne. Szkoda że w filmie się tak nie będzie prezentować. Legolas wygląda fajnie, ale tak bardziej męsko i starzej niż w WP, jakby był bratem Thranduila, a nie synem. Thranduil ma dziwną tą koronę, jak poroże swojego jelenia ;D
No spoko elfy ;-D Całkiem całkiem ta Tauriel, ale Legolas tak w centrum okładki, chyba król powinien być lepiej przedstawiony. Ale i tak jest w dechę.
Ale i tak widać kto jest królem. Ten majestat bije po oczach, po prostu. Obok Galadrieli Thranduil to dla mnie najbardziej elficki elf ( chociaż uważam, ze reszta też jest wspaniała)
Do tej pory mam przed oczami to hipnotyzujące spojrzenie z prologu Hobbita.
Ja też mam przed oczami to spojrzenie. I tą lekko przekrzywioną głowę, masakra! Dosłownie kilkanaście sekund a mnie w kinie wbiło w fotel. Wcześniej nie widziałam przed seansem żadnych zdjęć nic, absolutnie nic, kilka dni przed dowiedziałam się tylko, że będą 3 filmy. I dosłownie jak nagle w prologu pokazali Thranduila to ja szczena do dołu ;D I wtedy doszedł ten elficki fragment w ścieżce dźwiękowej.Jego aparycja przeszła najśmielsze oczekiwania, to jeden z najlepszych wyborów PJa.
Ale faktycznie powinien być w centrum okładki. Może to jednak Legolas będzie tym razem głównym bohaterem?
No właśnie, to też ciekawostka. Jaki udział w tej części będzie mieć Legolas? Czy będzie jego postać bardziej rozbudowana, czy taki mały dodatek dla fanów WP. Na pewno Thranduil będzie jedną z ważniejszych postaci, to widać po tym zwiastunie nawet. Ale ciekawe jak to będzie z Legolasem? W zasadzie on i Tauriel to dwie zagadki w tej części, bo w ksiązce ich nie ma, a nie wiadomo jaki jest zamysł PJ w przedstawieniu fabuły. Dobry pomysł marketingowy ;-) zwiększa się ciekawość obejrzenia filmu. Pogmatwał nieco PJ w tym Hobbicie, w WP nie było takiej zawiłej fabuły.
Coś podejrzewam, że będzie miał sporą rolę. Widziałam foty jak Legolas miał rozmowę z Thranduilem i z tego co było widać to dość napiętą. Zresztą podobno ma się sprzeciwiać ojcu i mieć dylematy, czy pomagać krasnoludom. To już nie będzie ten jeden z uczestników Drużyny Pierścienia, a książę leśnego królestwa, więc pewnie rola będzie bardziej rozbudowana. Zresztą skoro jest z nimi osobna okładka to myślę, że możemy liczyć na coś więcej. A widziałaś jaką ma wypasioną zbroję na okładce i oczy? Mówię Ci, że to będzie jego większa rola.
Taki konflikt pokoleń ;-) Ciekawe, ciekawe. Leśne elfy nikogo obcego nie lubiły, a krasnoludów najmniej, nie licząc orków. Może Legolas będzie mieć bardziej tolerancyjne poglądy i tym skłóci sobie ojca. Dlatego pewnie go wysłali potem do Rivendell by uradzić nad tym Pierścieniem, bo się najlepiej nadawał, miał otwarty umysł i szersze horyzonty niż ziomki ;-) To też będzie ciekawy wątek. Kurcze, czy w drugiej części będzie coś nudnego? I Smaug i Sauron, królestwo elfów, Beorn, Bard, same ciekawe historie. I tyle jeszcze czekaj! To nieludzkie!
Spoko...jeszcze kilka miesięcy a w listopadzie premiera wersji reżyserskiej :-) Zleci jak z bicza strzelił.
Ciekawe czy drugi film będzie trwał tyle co pierwszy czy może jednak nieco zwiększą zakres?
Oby tylko tego nie zepsuli. No i też pamiętam, że leśne elfy nie lubiły obcych. W ogóle pamiętam ten opis jak w Mrocznej Puszczy było tak ciemno, że ja sobie wyobrażałam jakby tam z pochodniami trzeba było chodzić, bo zero światła i jak się krasnoludy wtedy pogubiły, a elfy tam się gdzieś kręciły dookoła i to wyglądało jakby takie małe światełka się co chwila w innych miejscach zapalały i gasły. Fajne to było.
No i jeszcze nie mogę się doczekać jak Bombur jako jedyna niezdara wpadnie do stawu(rzeki?), zaśnie i będą musieli go nosić;D Jak tego nie pokażą to się wścieknę.
Ja też się obawiam tego w jakim stopniu potną fabułę. I ja będę zawiedziona jeśli tej sceny z Bomburem wytną, to takie śmieszne było, musieli go na zmianę ciągnąć. Akurat najcięższy musiał wpaść do tej rzeki, to było ekstra :-) Cały ten fragment w Mrocznej Puszczy był ekstra. Na ten fragment w filmie też czekam, mam nadzieję że nie zrobią tego po łebkach. Bo w Drużynie... nie było o Starym Lesie i Tomie Bombadilu, a to też był fajny fragment w książce, ależ miałam zawód jak się okazało że pominęli to w filmie.
No ja będę bardzo zawiedziona, akurat ten fragment bardzo zapamiętałam i właśnie był śmieszny. Był też dość znaczący bo im podróż bardzo spowolnił. Pamiętam też, że musieli uważać, żeby przejść przez rzekę i do niej nie wpaść, więc to byłby głupi pomysł gdyby to ominęli bo to bardzo fajne sceny mogłyby być.
Orlando Bloom to potwierdzenie jak doskonały dobór obsady był we Władcy Pierścieni. Koleś na Elfa jest idealnie.
Sama okładka zacna.
Dokładnie! Ale on dopiero jest elficki po charakteryzacji- te włosy pasują mu idealnie. Bo tak normalnie to ma południowy typ urody.
Ale właśnie to, że zauważyli u krótko ściętego bruneta jak będzie wyglądał w blond włosach - mistrz.
Myślę, że podczas castingu do WP u niego zaważyły bardzo młodzieńcze i delikatne rysy twarzy przede wszystkim i dość duże oczy, które u elfa mają znaczenie. Wczoraj obejrzałam kawałek DP dla przypomnienia i Orlando tam wyglądał jak nastolatek, taki chłopaczek. Teraz to już zupełnie co innego i w Hobbicie też mimo tego odmłodzenia inaczej się prezentuje. Jak oglądałam też kiedyś materiały z kręcenia WP to Orlando naprawdę strasznie młodo wyglądał jak na swój wiek, taki dzieciak jeszcze. Natomiast jako elf to wybornie, pasował bardzo;)
I szczęśliwie przez te 10 lat od Władcy, grał w filmach gdzie dużo machał mieczem - nie przytył, nie stracił formy, choć rysy ma dojrzalsze to wciąż wygląda młodo - jak Elf.
No jak elf to on jeszcze długo będzie wyglądał, takie rysy. O sylwetkę też widać dba. Ogólnie na Legolasa jest idealny, nie wyobrażam sobie innego. A najlepiej mu pasują te jasne włosy, bez dwóch zdań;D
Orientuje się ktoś w których empikach poza W-wą można dostać jeszcze Empire, zwłaszcza gdzieś bliżej trójmiasta?
Widzieliście tą Tauriel już ? Bo Legolasa i Thranduila widziałam, ale Tauriel dopiero dziś pierwsze widzę.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=372897532814293&set=a.335627966541250.10 73741828.335612433209470&type=1&theater