Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

h ttp://www.theonering.net/torwp/2013/11/19/82698-spiders-dragons-and-prologues-ci nema-
magazine-offers-a-peek-at-the-desolation-of-smaug/ I już wiemy, że Smaug zdechnie w trzeciej
części. Ciekawe co teraz napiszą Ci, dla których tak "logiczne" było unicestwienie gada w dwójce:)

ocenił(a) film na 10
straightlines

Mnie to akurat cieszy, dwójka pewnie zakończy się wylotem Smauga z Góry i będzie elegancko :D

ocenił(a) film na 8
Luthanna

Ciekawe. Trzecia część filmu będzie miała dwie największe akcje, tj. zniszczenie Esgaroth i Bitwę Pięciu Armii. To chyba nawet lepiej:).

ocenił(a) film na 7
Emppu

Oczywiście, że lepiej:) Smaug jako główny antagonista powieści powinien być dłużej wśród żywych|:) Zdecydowanie na plus.

ocenił(a) film na 10
straightlines

Prawda, byłoby dziwnie gdyby Smaug pojawił się i zaraz zginął, a taki np. Azog, którego w ogóle nie powinno być, będzie w trzech filmach ;)

ocenił(a) film na 7
Luthanna

No dokładnie. Chrzanić Azoga to pionek w porównaniu ze Smaugiem:)

ocenił(a) film na 7
Luthanna

Jest bardzo prawdopodobne, że masz rację:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

Czyli tak jak mówiłem ;) Śmierć Smauga to już by było za dużo jak na jeden film. Wiec końcowe akcje to będzie ucieczka kompanii przed Smaugiem i jego wylot ? Albo wymarsz wojsk Saurona ? ;)

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Ja obstawiam wylot Smauga na koniec dla lepszego efektu (i "I see fire" zaraz po tym, pasuje idealnie :D), ale wymarsz wojsk też by był niczego sobie ;)

ocenił(a) film na 6
Luthanna

Pewnie tak. Ucieczka kompanii przed smokiem i jego wylot. :)

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Pewnie uświadczymy obie sceny.
W takim razie Smaug zginie gdzieś po 30 minutach w 3 części.

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Czyli 3 rozpocznie się pewnie od ataku Smauga, a potem uspokojenie przed bitwą.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Prawdopodobnie tak, czyli scena na którą czekam odkąd dowiedziałem się, że powstanie film znów oddala się o rok.

ocenił(a) film na 7
straightlines

Unicestwienie gada mimo wszystko miało sens, pod warunkiem, że Smaug pojawiłby się gdzieś w połowie filmu, a nie na ostatnie 10-15 minut.

ocenił(a) film na 9
straightlines

No nie powiem... ciekawe :-)
W sumie to nawet dobrze, że unicestwienie Smauga będzie miało miejsce w 3 części. Zapowiada się, że ostatnia część Hobbita wcale nie będzie dłużyzną lecz pełną akcji częścią filmu :-)
Ale kto by tam teraz sobie głowę trzecią częścią zaprzątał... :-)

Dla mnie i tak najważniejszy i najciekawszy w tej części filmu będzie wątek Dol Guldur...choćby miał trwać dosłownie kilka minut :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Akcja ze śmiercią Smauga i Bitwa Pięciu Armii, już wiem, że ostatnia część będzie najlepsza.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Hell yeah:D

ocenił(a) film na 9
straightlines

P.S. No i film zacznie się raczej od spotkania Gandalfa z Thorinem w Gospodzie pod Rozbrykanym Kucykiem :-))) Taki akcent jednak bardzo cieszy :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Faktycznie cieszy.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

:D Dobrze gada! Polać mu!:D

straightlines

Głupio że w trójce. Chociaz wylot Smauga tez może fajnie zakończyć film.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Głupio by było gdyby głównego antagnoistę powieści uśmiercono zbyt szybko.

straightlines

Tylko że tutaj nie jest napisane, że ataku Smauga na Laketown nie będzie w 2. Raczej będzie, a jedynie smierć bedzie w 3 cześci. Kto wie, może Smaug nie zginie w tej akcji ale dopiero w Bitwie 5 Armii. Sam Benedict kiedyś powiedział, ze jego postać pojawia się w Bitwie 5 Armii.

straightlines

Mnie sie wydaje, że Smaug zniszczy miasto na jeziorze w 2 czesci i odleci. I tak się skończy film. A w 3 części pojawi się w Bitwie 5 Armii i tam Bard używając kuszy swojego ojca w Dale zabije go. Zauważmy że Bilbo ma w swoim domu jego pazur albo kieł. Może Smaug runie wtedy na pole bitwy i Bilbo weźmie sobie go na pamiatkę po ostatnim smoku w Sródziemiu.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Jeśli będzie jak mówisz, to ciekawe jak wyjaśnią zebranie się tych armii. W książce przecież wszyscy sie zgłosili po złoto, bo smoka już nie było :)
A teraz, wg PJ smok miałby dożyć bitwy?

S_T_P

No cóż, orkowie nie będą pragnęli złota, ale zemsty na krasnoludach. I pamiętajmy, że tutaj działac będzie jeszcze Nekromanta a orkowie z Gundabadu sa pod jego władza.

straightlines

Szkoda, że druga część będzie trochę krótsza. W sumie dobrze, że Smaug zginie w trzeciej części, a w DoS powinni bardziej rozwinąć wątek Nekromanty :)

straightlines

Czyli klocuch dobrze mówił, że skończy się na wylocie Smauga.

hr_dooku

Raczej nie. Smaug zaatakuje Laketown, ale nie zginie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

I tobie się to podoba?

Kofwit

Jesli pojawi sie w Bitwie 5 Armii i tam Bard go zabije np. znajdzie podczas bitwy kusze ojca w Dale i ostatnią czarną strzałę to czemu nie?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie mam więcej pytań. Śmierć Smauga w Bitwie Pięciu Armii to ja dziękuje. Jeszcze niech Azog w niej uczestniczy, Eldrond, Ragagast, Nazgule i inne.

Kofwit

Nie przesadzaj. Jeszcze nie wiesz jak to będzie wygladało a już narzekasz.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ty też nie wiesz jak to będzie wyglądało a juz wpadasz w zachwyt, zatem niczym się nie różnicie, choć wole obawy Kofwita niż bycie psychofanem jak ty:D

straightlines

Sam jestes jedną wielką obawą.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Wolę być wielką obawą niż chorym psychofanem. Sparafrazuję Ciebie w tym momencie. Skoro twierdzisz, że brak śmierci Smauga w drugiej części to głupia rzeczjak tu wyżej napisałeś to weź się przymknij i zaufaj Jacksonowi bo on wie lepiej od Ciebie :D:D Hahahaha

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
straightlines

Nie twierdze, że śmierć Smauga dopiero w 3 to głupota. Jesli weźmie udział w Bitwie to swietny pomysł. Już widze twoją minke, gdy się okaże, ze Jackson znów odbiegł od ksiażki. Tylko sie nie popłacz.

straightlines

PS. Atak Smauga i tak będzie w 2 czesci.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie wiesz jak się skończy dwójka. Już byłeś taaaaki pewien, że Smaug zdechnie w dwójce, ale na szczęście Jackson wie lepiej :D

straightlines

Oczywiście, ze wie lepiej. Smierc Smauga w Bitwie 5 Armii bedzie idealna.

hr_dooku

Dlatego tez ostatni utwór z soundtracka nosi nazwe My Armor is iron. Czyli smok przetrwa.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Oby na samym wylocie.

Kofwit

Oby nie. I tak tak nie będzie. Utwór My armor is iron wskazuje, ze Smaug zaatakuje Laketown. I info z onering też na to wskazuje.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Twój pomysł co do śmierci Smauga jest wart literackiego Nobla. Powinieneś pisać scenariusze lub książki.

Kofwit

Pisze książki dla twojej wiadomości.

kamilxxx09

No właśnie kiedy ją wydasz?

hr_dooku

W grudniu, juz kiedys pisałem.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

tylko podeślij potem jakiś tytuł, żebym miał nad czym fapać.

hubcio1228

Zapomnij.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem