PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

h ttp://www.theonering.net/torwp/2013/11/19/82698-spiders-dragons-and-prologues-ci nema-
magazine-offers-a-peek-at-the-desolation-of-smaug/ I już wiemy, że Smaug zdechnie w trzeciej
części. Ciekawe co teraz napiszą Ci, dla których tak "logiczne" było unicestwienie gada w dwójce:)

kamilxxx09

na prawdę piszesz książkę ?

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Pewnie się nie pochwali tytułem, a pisze sam dla siebie. Mam nadzieje, że w grudniu podeśle linka to się zobaczy.

lolmiki

Teraz 2 tom.

kamilxxx09

a jaki będzie rodzaj ? ( mogę tylko zgadywać że fantasy ) i jaki tytuł ?

ocenił(a) film na 7
lolmiki

Hobbit: moja, wspaniała, nowa wersja.

A tak na serio to chętnie się z nią zapoznam.

Kofwit

Nie, ona nie jest w zaden sposób z nim powiązana. Ja nie lubię czegoś robić na podstawie czegoś co nie jest moje. Nie rozumiem zatem "pisarzy", którzy pchają się w czyjś świat i tworzą w nim własne historie. To bez sensu. Ja stworzyłem zupełnie coś swojego: swój świat, swoją fabułę, swoje własne istoty (i nie ma tam żadnych nam znanych typu centaury, elfy czy skrzaty, bo to mało oryginale).

kamilxxx09

To skoro nie chcesz podać tytułu to może chociaż jakiś mały fragmencik któregoś rozdziału? Jestem pewna, że wiele osób na tym forum nie może się doczekać Twojej książki.

ocenił(a) film na 9
Merkura

Sarkazm był tu nawet wskazany ;)

lolmiki

Tak fantasy.

lolmiki

Ale z elementami jeszcze czegoś. A 2 tom będzie połączeniem fantasy i klimatów superbohaterów.

kamilxxx09

jak skończysz pisać daj znać : D książka pewnie będzie godna uwagi ;)

lolmiki

Nie lubię samooceny, więc oceniac nie będę:)

kamilxxx09

a o czym opowiada twoja książka :)

lolmiki

Jak wyjdzie to się dowiesz:)

kamilxxx09

a jaki tytuł ?

lolmiki

Na razie nie zdradzam.

kamilxxx09

Przez ciebie też chcę coś napisać.

hr_dooku

Pisz:)

ocenił(a) film na 10
straightlines

I co? I mówiłam, że tak będzie!
Nikt już nie powie, że Smaugolodzy się mylą :D
Valarom niech będą dzięki.

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Moim zdaniem duży błąd ... armię gromadzą się bo Smoka już nie ma i to idealnie zbiega się z atakiem orków z Gundabandu będzie za mało czasu by smok skonał a armię z Esgaroth i Thranduila oraz odsiecz z żelaznych gór miały czas na zebranie się przed atakiem pod Ereborem źle to widzę... 3 część będzie zbita upchana i przeładowana akcją ...

użytkownik usunięty
Joseph88

Ja też zachwycony nie jestem... Zabicie Smauga byłoby idealnym zakończeniem drugiej części. Ale pożyjemy, zobaczymy...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
michal_maksymiuk

Ja tam od razu sobie na seans wiadro pod siedzenie podłoże... przezorny zawsze ubezpieczony :P

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Hehe to trzymaj to wiadro już w drodze do kina, bo wiesz...niespodzianki itp:D

ocenił(a) film na 9
michal_maksymiuk

Czemu tak wulgarnie koleś nie ma prawa wyrazić swoich wątpliwości ..czy jak ?

Joseph88

Też uważam że śmierć Smauga byłaby świetnym zwieńczeniem 2 części. Chciałem tym postem przekazać, że zrobię w kinie kupę, jeśli smoczysko nie zdechnie w dwójce :) Oczywiście pisałem go z przymróżeniem oka :) Przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni.
Zapraszam do obejrzenia świetnej wizualizacji zabicia Smauga przez Barda, zrobionej przez znanego amerykańskiego rysownika:
http://tnij org/hobbit_part_2_smaug_death_visualization
Wstaw kropkę :)

ocenił(a) film na 9
michal_maksymiuk

A to rozumiem ;) w takim razie spoko :)

Joseph88

Ten link to żart :)

ocenił(a) film na 9
michal_maksymiuk

No way Sherllock ;)? Spamujesz Red tubem od rana ;)

ocenił(a) film na 10
Joseph88

A może nie będzie aż tak źle? Miejmy nadzieję.
Na razie jestem zbyt zachwycona tą wiadomością, aby się namyślać nad trzecią częścią..

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Źle na pewno nie będzie :-)
A trzecią część lepiej sobie odłożyć do zastanowienia na przyszły rok...póki co to pisanie palcem na wodzie :-)
Dla mnie czymś absolutnie kapitalnym jest, że tak niewiele nam czasu zostało do premiery filmu. Ta część z pewnością pokaże nam więcej akcji, motywów etc. niż część pierwsza, więc może być tylko lepiej :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Nie może być źle, w końcu ekranizują moją ulubioną książkę przeczytaną pięć lat temu w czwartej klasie podstawówki i to tylko dlatego, że była lekturą na konkurs (nie szkolną) :D
Ja tam się nad trójką nie zastanawiam, czekam jedynie na dwójkę.
Trzeba będzie zamówić bilety do Multikina bo oczywiście w naszym mieście są premiery opóźnione o półtora miesiąca -.-

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Na wstępie przepraszam za pomyłkę ale czerwony gad za wiele nie wyjaśnia ;) ale do rzeczy - Nie może być przecież to bez prawie ! Tak o 1,5 miesiąca opóźniać od oficjalnej daty :O !?

ocenił(a) film na 10
Joseph88

Oczywiście, że tak! Nawet o dwa :c

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

To to.... to trzeba zgłosić ! >:O !

ocenił(a) film na 7
Joseph88

Zgłaszaj, jak rzucasz taki pomysł. Daj znać jak wyszło to zgłaszanie:)

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

No ale od tej naszej Polskiej ...? 27 grudnia ? :O?

ocenił(a) film na 10
Joseph88

Jasne że tak.

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Nic tylko potraktować wiedźmińskim mieczem ....tym srebrnym oczywiście ! > :(

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

Zauważyles że w wersji rozszerzonej zmienili wejście Smauga do Ereboru ? :) Teraz juz mamy pewność że przednie łapy będzie miał połączone ze skrzydlami .

ocenił(a) film na 7
Joecrou

To wyvern, który posiada cztery kończyny. Dwie tylknie łapy i dwa skrzydła. Nie dwie tylnie dwie przednie i skrzydła:D

ocenił(a) film na 6
straightlines

No to pisze ze dwie tylnie i przednie połączone ze skrzydłami...

ocenił(a) film na 7
Joecrou

... nie ma przednich łap. Skrzydła są przednimi kończynami. Znowu nie chwytasz:D

ocenił(a) film na 6
straightlines

Znowu udajesz mądrego i probujesz mi powiedzieć że czegoś nie chwytam... Wiesz o co mi chodzi, ale probujesz udawać mądrzejszego, wiec daj sobie spokoj. Mowie że opiera sie na skrzydlach, tak jak chociazby kiedyś pterodaktyle, jesli wiesz co to :P

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Nie muszę udawać mądrego tak nawiasem mówiąc. Tekst o pterodaktylach, że niby nie wiem co to jest średnio udany. Na zdrowie :D

ocenił(a) film na 6
straightlines

Tak jak i Twoje :) Zdrowie :P

ocenił(a) film na 6
Joecrou

W tym artykule jest gif, który pokazuje obie wersje: rzeczywiście w pierwotnej wersji przednie łapy były oddzielne, w nowej są połączone ze skrzydłami.
Fajnie, że PJ dba o szczegóły.

http://atolkienistperspective.wordpress.com/2013/11/13/dragons-vs-wyverns-the-qu estion-of-smaug/

ocenił(a) film na 6
S_T_P

Nom ; )

ocenił(a) film na 10
straightlines

To zmiana na gorzej. Czym PJ zamierza wobec tego zakończyć 2 część? I co to w ogóle za pomysł by największą akcje wszystkich 3 filmów dać na początku 3? To straszne zmarginalizowanie smauga.