PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Spot nr. 7 :)

ocenił(a) film na 8

https://www.facebook.com/photo.php?v=596893690346240&set=vb.160617097307237&type =2&theater

ocenił(a) film na 8
sebqo111

sorki ;p

ocenił(a) film na 8
calays

spooko :P miesiąc i 8 dni jeszcze :PP

ocenił(a) film na 8
sebqo111

Byłam tak podekscytowana nowymi scenami z Bilbem i Smaugiem , że nie sprawdziłam czy ktoś już dodał filmik ;)

ocenił(a) film na 7
sebqo111

de facto to tylko dwa tygodnie:)

ocenił(a) film na 9
sebqo111

Superowy ! :) Nie mogę się już doczekać premiery!

ocenił(a) film na 9
sebqo111

Świetny spot. Dzięki! :-)
Ujęcie Gandalfa było w tym wszystkim najlepsze...

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

A łucznicy? Gdzie stoją?

Joecrou

To sa łucznicy z Dale z retrospekcji ataku Smauga na Erebor. Pewnie będzie wzmianka o Girionie w Laketown (utwór muzyczny na to wskazuje) i powtórzą te sceny z wersji rozszerzonej.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Tak myślałem. Utwór o z soundtracka, zatytułowany Girion lord of Dale zapowiada się zacnie. Hmm, wydaje mi się że atak Smauga może zostać przeniesiony do trójki, bo dużo tego w dwójce. Beorn, Puszcza, Elfy (Thranduil, Touriel Legolas) beczki, atak orków, Bard, Miasto na Jeziorze, władca miasta, grobowce Nazguli, cała akcja z Ereborem, Dol Guldur. Dwójka może zakończyć się konfrontacją krasnoludów i Bilba ze smokiem.

Joecrou

Poczatek nowego trzeciego zwiastuna wskazuje raczej na no, że w tej czesci bedzie atak Smauga na Laketown. Zresztą było już mówione, ze film nie może się zacząć od takiej akcji, predzej się tak skończy. Utwór muzyczny tez na to wskazuje. 170 minut to wystarczający czas, by to wszystko pokazać:)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No zobaczymy. Miejmy nadzieję że będzie to 170 minut.

Joecrou

Sa różne informacje. Jedne że 156, inne że 161 jeszcze inne ze 170.

sebqo111

Jak zawsze jest moc:) I są odgłosy orków w Dol Guldur:) Świetny:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Zdecydowanie wątek Dol Guldur jest tutaj najlepszym motywem wprowadzającym w późniejsze wydarzenia we Władcy Pierścieni.

P.S. Co do Smauga...ja cały czas sądziłem, że jednak druga część filmu zakończy się śmiercią Smoka... w sumie byłoby to trochę głupie, gdyby zaatakował Laketown i akcja została przerwana....
Skoro doszłoby do ataku na Laketown, to powinien w tym ataku ów Smok zginąć.

No ale jak będzie, to zobaczymy....
Premiera w Polsce już za... 38dni! :-)

khazad7_2

Śmierc Smauga na pewno będzie w tej części. Jest masa nawiązań do tego np. I see fire czy My Armor is Iron. I ogólnie taka akcja powinna być na koniec filmu. Taki finał:)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

No niby tak. Ale Smaug jest głównym antagonistą w książce i tak powinno zostać. Naprawdę to jest przegięcie, że Jackson przenosi środek ciężkości na Saurona. Więc w zgodzie z powyższym smok powinien zostać jak najdłużej żywy a akcja z Nekromantą powinna dominować dopiero przy końcu tej opowieści. A z resztą będzie jak będzie. Chrzanić nekromantę w dwójce będzie tylko dwóch bohaterów (Bilbo i Smaug) bo przecież to książka o hobbicie a nie o... i tu wyliczanka:)

ocenił(a) film na 6
straightlines

No tak, ale to Sauron jest potężniejszy, i to on może wykorzystać smoka ;) Bardzo dobrze że rozwinęli ten wątek.