PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Ktoś komu podobają się szkice/rysunki Alana Lee na pewno to zaciekawi :)
http://www.wetanz.com/the-lord-of-the-rings-sketchbook/

A tu mamy pokazaną stronę po stronie:
http://www.youtube.com/watch?v=faOW2OppOps

Belief

Dla fanów na pewno coś ciekawego :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dlatego wkleiłam :). Jeszcze jest obecnie coś takiego do Władcy Pierścieni

http://www.wetanz.com/location-guidebook-extended-edition/

Ale nie wiem na ile to jest atrakcyjne bo nie znalazłam zdjęcia nawet jednej strony z środka.

Belief

Pierwszy raz to widze.

ocenił(a) film na 8
Belief

Świetne, muszę to mieć
czy są to szkice tylko i wyłącznie do kolejnych wydań WP, czy też są to też szkice stworzone i wykorzystane do ekranizacji WP?.

ocenił(a) film na 7
lelen_lis

Wiesz co nie mam pojęcia. Musisz jednak wiedzieć, że z tych szkicy do książek korzystał również sam Jackson. Czytałam że on potrafił sobie przypomnieć jakiś rysunek którego nawet sami autorzy nie pamiętali :). W filmiku masz pokazaną strona po stronie. Musisz sam ocenić. Aczkolwiek chyba na jednym z nich widziałam Galadierę z twarzą Cate Blanchett :) chyba że już mam zwidy, ale nie chcę Cię wprowadzić w błąd.

Typowe szkice z których korzystano przy filmie ale tylko do Hobbita to masz w kronikach 1 i 3. Tylko to są szkice zarówno Alana Lee jak i Johna Howe. Jak chcesz do nich też mogę wkleić linki z filmikami. Też strona po stronie jest pokazane co tam znajdziemy.

Belief

Tę szkice są bardzo udane :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Żałuję tylko, że nie ma tam wszystkich kolorowych ilustracji do Władcy Pierścieni, które w swoich wydaniach ma Amber. Niestety jak ktoś ma wydanie z tłumaczeniem Skibniewskiej to nie ma tam ilustracji bo ani wydawnictwo Muza ani Isrka ich nie dodawała. Wiem, że to tylko obrazki, ale mi się podobają :) i chciałabym je mieć. A nie będę kupować drugiego wydania Władcy dla obrazków ;] no bez przesady.

Z drugiej strony w opisie jest coś takiego:
"In addition, the book contains 20 full-color plates" Ciekawa jestem czy to są jakieś dodatkowe czy to jest tylko to co widzimy w filmiku (tam czasem się przewinie coś kolorowego :) (może i jest ich z 20) :)

Belief

Witać że jesteś prawdziwym fanem :) a dużo coś takiego kosztuje ???

ocenił(a) film na 8
wort801

Z Amazon. uk ok. 90 zł.

ocenił(a) film na 7
wort801

To zależy gdzie :). Na stronie Weta 54,99$ czyli na nasze ok 170 zł plus przesyłka.

Ale na amazon.co.uk 13,40 funtów czyli ok 69 zł plus przesyłka. Ale teraz na amazonie od 25 funtów jest przesyłka darmowa. Więc możesz coś dokupić i nie płacić za przesyłkę. (pod warunkiem że to będzie w amazonie a nie w jakimś sklepie, który korzysta tylko z ich portalu)

A u polskiego pośrednika 130 zł.

Belief

Dzięki za info:)

ocenił(a) film na 8
Belief

Szkoda, że takie drogie :(

ocenił(a) film na 7
pemmil

No szkoda. Ja też muszę sobie to odpuścić. Jakby było wydane w języku polskim to byłoby tańsze. Wiesz u nich ceny są dla nas duże, ale nie dla nich bo oni normalnie zarabiają. Tam taki fan może sobie pozwolić na taką "książeczkę" a my patrzymy i zastanawiamy się z czego ten papier.