http://www.theonering.net/torwp/2013/12/09/84379-collecting-the-precious-weta-wo rkshops-thranduil-statue-review/
jak dla mnie - dość niezła ta figurka;
w domu posiadam tylko figurkę GANDALFA BIAŁEGO i tyle:)
szczególnie ta część gdzie włosy spadają na ''klatę'' - z braku laku zapisałam tak - na tą piękną szatę spiętą klamrą a wszystko w tych kolorach gwiazd Vardy:)
I zasypiać mając ją jako ostatnią przed oczami tuż przed snem :D Niestety cena tych figurek Wety powala. Ostatnio zastanawiałam się, że jakbym miała wybrać tylko jedną dla siebie, to właśnie na tą padłby wybór :)
Powiem Ci szczerze, że sam kiedyś chciałem sobie sprawić fajną figurkę Nazgula. Nie na licencji filmowej oczywiście, broń boże. Zresztą to było przed powstawniem filmów PJ. Nazgul na koniu, odlany z metalu, czaszka zamiast twarzy z pięknie ciętymi na wzóz diamentu szkiełkami w oczodołach. Był też fajny Gandalf w kapeluszu z podobnym szkiełkiem na czubku laski, ale i tak Nazgul rządził na wystawie. Niestety byłem wtedy na wakacjach w Holandii i miałem wybór: figurka, albo jedzenie na kolejny tydzień i te inne rzeczy ;) Wybrałem jedzenie i te inne rzeczy. Teraz mam ekipę Nazguli z Middle-Earth Quest, która czeka na poimalowanie razem z innymi figurkami. No i mam jeszcze fajnego Nazgula na skrzydlatej bestii z pięknej kolekcji Mithril Miniatures malutkiej irlandzkiej "fabryki" figurek lanych z metalu Prince August. Niestety figurka czeka na złożenie i pomalowanie już od 3 lat ;) Polecam zresztą ich figurki. Nie są może one jakości tych gadżetów filmowych służących do mentalnego onanizmu, ale mają klimat, w mojej opinii, bijący na głowę filmy Jacksona i inne rzeczy z nimi związane. Coś w czego powstanie włożono serce, a nie pieniądze ;)
Tu jest fotka ze sklepu http://www.mithril.ie/lord-of-the-nazgul-mb279p-painted-c2x14059366
rewelacyjna jest - :)
zamiast kolejnego technokratycznego złomu zainwestujmy w coś osobistego - :)
k***a - jeśli komuś lodówka wytrzyma 34 lata - to może ze mną porozmawiać o doskonałości :)
jeśli komuś podoba się figurka - może porozmawiać o pasji:)
a 'dzięki pasji osiąga się siłę' :)