Najbardziej wg was oczekiwanych scen w There and back again.
wg mnie
5.Thorin vs Azog
4.Beorn vs Bolg
3.Atak i śmierć Smauga
2.Biała Rada w Dol Guldur
1.Bitwa 5 armii
Według mnie
1 .Bitwa 5 armii
2 Atak i śmierć Smauga
3 .Biała Rada w Dol Guldur
4 i jak zakończy się wątek tauriel
A Ci chodziło o ,, podróż'', czyli, jak to Gandalf powiedział w WP ,,...jest to droga, którą każdy musi podążyć...'' (czy coś w tym rodzaju)?
[dla niewtajemniczonych -śmierć-]
Ja napiszę listę zaczynając od tego na które najbardziej czekam:
1. Biała Rada w Dol Guldur. Głównie chcę zobaczyć walczącego Elronda :)
2. Atak Smauga na miasto i zabijającego go Barda.
3. Dain na świni. Tak dobrze czytacie. Ciekawi mnie jak to będzie wyglądało ;]
4. No oczywiście Bitwa 5 armii. Tu czekam na walczącego Thranduila :)
5. Nie wiem czy to będzie czy nie, ale czekam na jakieś smaczki z Lotra, może Gimli? mały Aragorn w Rivendel?
Najmniej czekam na te wszystkie Azogi i Bolgi. Mam ich dość.
3. Dain na świni. Tak dobrze czytacie. Ciekawi mnie jak to będzie wyglądało ;]
to będzie bezcenne ;0
40 minut - 5 dla azoga i thorina, 5 dla Beorna i Bolga, pozostale 30 to Legolas i Tauriel robia rozpierduche
Czytałem domysły że Jackson postara sie troche pokombinowac z arcyklejnotem. Wiesz Bilbo znika, udaje się do...Dale bo ponoc tam sie spotkaja trzy armie:) Wiadomo jakies minimum 20 minut zejdzie na ubicie Smauga. Ma byc efektownie i nie po lebkach. Wg Armitage'a bedzie to krotszy film. Obstawiam ze jakies 140 minut. A ty jak to widzisz?
Sądzę że trochę dłuższy, poczekamy zobaczymy.
A co do rozbudowania masz, według mnie, rację.
Zastanawiam się nad tym romansem, no wiesz...Kili i Tauriel, a również jak to Bard zabije Smauga. W 2. podobało mi się wykonanie smoka. Jeszcze co do tego romansu może oszczędzą Fili'ego, a uśmiercą elfkę, ale to pogaduchy na dłuższą metę. Zastanawiam się nad rolą Lee (Thranduil), ciekawe czy odegra dużą rolę w bitwie. Co o nim sądzisz?
Mysle ze na pewno. Zreszta widac to na niektorych zdjeciach z videoblogow:) Smaug jest swietnie zrobiony to fakt:)
1.Bitwa 5 armii
2.Walka ze Smaugiem w Laketown
3.Nawiązania do LOTR
4.Śmierć Thorina
5.Zakończenie wątku Tauriel
1. Bitwa 5 Armii
2. Atak Białej Rady na Dol Guldur
3. Śmierć Smauga i jego atak na Esgaroth
4. Sceny z Beornem i Thranduilem
5. Thorin vs Azog
Najbardziej oczekuje na przylot ćmy z epicką muzyczką i orłami które ponownie wszystkich uratują.
Ja najbardziej czekam na minę Thorina, gdy dowie się, że Bilbo go oszukał i wziął sobie arcykamień:)
Oprócz prawie wszystkiego co zostało już powiedziane, jestem ciekawa sceny powrotu Bilba do Shire prosto na licytację rzeczy z jego domu :P Rozkradanie Bilba xD Może wyglądać komicznie (o ile będzie w filmie, a mam nadzieję).
Możliwe. Pewnie PJ chce jakiegoś płynnego przejścia do Władcy Pierścieni, ale mimo to nie widzę powodu do rezygnowania z licytacji ;]