PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328262
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Tauriel i Kili

użytkownik usunięty

Co o nich myślicie?

ocenił(a) film na 10

Jestem na tak :)

BigCityGirl

lubię ich ale niepotrzebny był ten romans ...

ocenił(a) film na 9
lolmiki

halo halo - jaki romans ?
flirt ...... to i tak za silne słowo

patrzyli tylko sobie w oczy, pogadali - nic przecież nie jest powiedziane o ich uczuciach ale można wnioskować ze jedno o drugim myśli co nie sprawia ze jest to romans - raczej sympatia
:-)

ocenił(a) film na 8
marcin1488

Możliwe, bo to i tak nie ma prawa się udać, ale jednak Kili w jednej ostatniej scen, kiedy mówi do Tauriel mówi coś w stylu: "Czy mnie kocha" , co może świadczyć, o tym, że jednak darzył ją jakimś większym uczuciem.

ocenił(a) film na 10

Są mi neutralni, chociaż przesłodzeni gorzej niż Aragorn i Arwen.

ocenił(a) film na 6

Myślę że:
Kili nie wygląda jak krosnolud.
Tauriel jest zbędna i jedyne co robi dobrze to ładnie wygląda.
Wątek ich zauroczenia/romansu czy cokolwiek to ma być niepotrzebny.

romans ich mi nie interesuje a Tauriel dobrze walczy niech walczy dalej :)

użytkownik usunięty
wort801

Jaki romans? Przecież tam żadnego wątku miłosnego nie było...
Kili to naprawdę spoko krasnolud, fajnie się prezentuje natomiast z Tauriel jestem obecnie zaręczony a ceremonia ślubna odbędzie się oczywiście na dworze Króla. Nic wam o niej nie powiem ;-)

ocenił(a) film na 8

powiedz - powiedz to przyjdę z prezentem i.........zaproszę cię na mój ślub.......nie powiem z kim.....zgadnij.......:):)

aha to nie mów i tak się dowiemy :) :)

użytkownik usunięty

Ty z Tauriel, a ja z Kilim

ocenił(a) film na 9

Zbędny i przesłodzony wątek. Lubię romanse, ale nie takie, zwłaszcza gdy nie pasują do ogólnego klimatu filmu.
Sama Tauriel jest okej, ni to ziębi, ni grzeje, niby tam coś robi dla fabuły, ale mało i równie dobrze mogłoby jej nie być.

Fajny flircik :D

ocenił(a) film na 8

A mi się podoba c; Wiadomo, że musieli jakiś wątek miłosny wcisnąć żeby film przypadł do gustu jak największej liczbie ludzi. Mimo, że trochę dziwna z nich para to jednak spoko ^^

Ich wątek mi nie przeszkadza, ale jednak wolałabym żeby nie byli razem

ocenił(a) film na 9
_Sann_

Chemia jest.

ocenił(a) film na 6

To nie był Romans. To było swoiste zdziwienie faktem, że krasnoludy, których Elfy nienawidzą od pokoleń, też mogą być dobre, inteligentne i ciekawe.
Kto wie, może Tauriel przłamuje jakis stereotyp i dlatego 60 lat później Legolas nie będzie uprzedzony do Gimliego?

W Laketown, Tauriel zdecydowała się pomóc krasnoludowi, bo okazała troskę. Może za dużo miała juz tego zabijania. Była bardzo "ludzka".

Mniej zrozumiałe było dla mnie zauroczenie Gimliego Garandiel i ta jego prośba o jeden włos.

ocenił(a) film na 8
S_T_P

a mnie nie dziwi zauroczenie Gilmliego, wszystkie krasnoludy wiedziały jaka jest Garadriellla

ocenił(a) film na 6
arthas74

Gimli wchodząc do lasu mówił o "strasznej elfickiej wiedźmie".
Zauroczenie Gimliego było podobne jak zauroczenie tauriel Kilim: przeciwna rasa okazał się być inna niż mówił stereotyp. Stąd fascynacja pewnie.

ocenił(a) film na 8
S_T_P

coś w tym jest

S_T_P

Pustkowia Smauga nie widziałam i pewnie nie obejrzę póki nie wyjdzie na DVD. Jednak ostatnio oglądałam rozszerzoną wersję pierwszej części Hobbita i jest tam taka scena (nawiązując do niechybnych uniesień krasnoludów do elfich dam). W scenie uczty u Elronda jest taka sytuacja jak KILI puszcza oczka do Elfki grającej na Harfie, przyłapany na tym przez Dwalina reflektuje się i od razu stwierdza "ze ich kobiety są za chude i maja za mało owłosienia". Warto to obejrzeć bo w jakiś sposób wyjaśnia reakcje Killiego.

ocenił(a) film na 8

zbędny wątek

ocenił(a) film na 10

nie ma nic przeciwko...ten romans to nietypowy romans więc nie rozumiem zgiełku...tym bardziej,że logiczne jest takie posunięcie scenarzystów w celu nadania dramatyzmu tych postaci w części 3,która nie kończy się dla tych dwojga "długo i szczęśliwie" :)

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

Trochę stary wątek, no ale nie mogę sie nie wypowiedzieć w tej kwestii ;p Oczywiście moje osobiste, od naiwnej strony, nastawienie do tegofilmu to:Kili! Kili! Kili!, Ale też drugapołowa serca leci dla Legolasa, który mimo wszystko przez Tauriel sporo się nacierpiał (złamane serce, zazdrość i te sprawy). Generalnie wątek miłosny Kili - Tauriel nie wybija mnie jakoś z ogólnej fabuły filmu, bo jest jakoś tam mimo wszystko dość poboczny i całkiem go lubię, bo dzieki niemu między innymi na ekranie widać trochę więcej jakiegokolwiek uczucia a nie tylko (choć mega ega mega fajnych) scen walki i odcinania wszelkich kończyn na prawo i lewo.

A tak poza, to intryguje mnie bardzo zakończenie i tak sobie myslę [SPOJLER], że skoro Fili i Kili i tam jeszcze dwóch, których imion teraz nie pamiętam zostali w Esharoth, to jakim cudem oni przeteleportują sie do Samotne Góry na czas Bitwy, żeby tam sobie (już nawet wolę nie myśleć przez to wszystko jakim sposobem) zginąć ? o.O

ocenił(a) film na 7
NergoRumba

Dlaczego mieliby się teleportować? Po prostu tam pójdą. Przecież tak od razu bo ubiciu Smauga nie dojdzie do bitwy. Najpierw rozejdzie się wieść, że Smok nie żyje, potem ludzie i elfy dopiero zaczną się zbierać pod Smaotną Górę, potem negocjacje z Thorinem. Wystarczająco dużo czasu na dotarcie do reszty kompanii.

ocenił(a) film na 10
Pani_Zima_1989

dokładnie....z resztą w samej książce przed bitwą "chmury się zbierają" ;) konkretniej ta grupa krasnoludów będzie za pewne towarzyszyć Bardowi oraz reszcie ocalałych z Esgaroth do ruin Dale a później Ereboru.

ocenił(a) film na 9

wygląd Kiliego i ten niby romans są stworzone aby przyciągnąć również kobiety do kin a wiadomo że kobity lubią takie historie. Dla mnie to zbędne. krasnolud i elf?

ocenił(a) film na 8

no ale jak to krasnolud z elfem?? toż to zoofilia...

użytkownik usunięty

mi sie ten wątek kili młody krasnolud z tauriel piękną elfką

ocenił(a) film na 7

W ogóle ten wątek był niepotrzebny, ale wiadomo, że zrobiony po to, by wydłużyć film...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
WielkiBob

WielkiBob - no wiesz:)

dla mnie Tauriel jest nijaka:)

Baronek7

a ja nie rozumiem dlaczego dużo osób mówi że ta znajomość nie wypali ale uważam że Kili i Fili nie powinni zginąć bo są za fajni

ocenił(a) film na 8
aninimka

beznadziejny argument

ocenił(a) film na 7

Ona : Niezła laska
On: bardziej mały człowieczek, niż krasnolud.

ocenił(a) film na 10

Nienawidzę ich. Nienawidzę Tauriel. Jak można nie wykonać rozkazu księcia i nie pójść za nim??? Nie pójść za Legolasem - nie wyobrażam sobie tego!!!!!