PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327318
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Dlaczego tak ważną scenę wycięto z kinowej wersji pustkowi smauga ?
Rozumiem że film był za długi ale takie coś robić ... to zbrodnia.
Wersja rozszerzona zawiera 25 minut dodatkowych scen.

ocenił(a) film na 10
barikson1989

No widzisz.Podobnie może być z B5A, że dadzą do EE ważne sceny.

ocenił(a) film na 9
Gorkin

To ciekawe ile scen wycięto w kinowej wersji Bitwy Pięciu Armii a na pewno wyjdzie wersja rozszerzona , byłem w kinie na nim (27Grudnia) i brakowało mi czegoś na końcu filmu.
W Niezwykłej podróży wycięto też scenę która wyjaśnia wątek klejnotów z czystego światła dla króla elfów Thranduil'a , gdzie w drugiej części zostało to dopowiedziane przez króla jak rozmawiał z Thorinem w Leśnym królestwie a w ostatniej części z tego powodu ruszył z armią na Erebor.

ocenił(a) film na 10
barikson1989

Wiadomo już,że sceny ze zwiastunu bedą w EE.Tak samo wiadomo,że Niby będzie jakieś uwolnienie Beorna przez Gandalfa i Radagasta.

ocenił(a) film na 9
Gorkin

Szczerze...liczę, że będzie wątek uwolnienia Beorna.
Gdzieś czytałem, że w tej sytuacji brać będzie udział jedynie Radagast, który będzie miał swoje "5 minut" uwalniając Beorna i trochę nadrobi w ten sposób opinie wśród wielu malkontentów, że pajaca gra a nie Czarodzieja. Ponoć ma podczas uwolnienia Beorna pokazać na co go stać gdy trzeba się zebrać w sobie. :)

Ale rzecz jasna to bardziej spekulacje niż pewnik.
Ja liczę w wersji rozszerzonej więcej wątku Radagasta, Dol Guldur (przemiana Sarumana), więcej motywów z armią Krasnoludów i kilka szczegółów łączących dość chaotyczną Bitwę Pięciu Armii, jak np. szarża jazdy krasnoludów na kozłach :)

Zatem trzeba czekać :) Choć martwi to, że pewnie aż do listopada 2015...

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Jeszcze jedna taka ciekawostka co z okiem Thráin'a ? w 1 Części nie miał oka i blizne a w 2 Części jak Gandalf go znalazł w Dol Guldur miał już oko i nie miał blizny.
Jak to można wyjaśnić ?

ocenił(a) film na 9
barikson1989

Zwykły błąd w filmie, w sposobie charakteryzacji... tak tylko można to wyjaśnić.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Ale ja właśnie najbardziej czekam na Radagasta i Beorna,ponieważ one nie pokazały jeszcze pełnej siły.

ocenił(a) film na 9
Gorkin

"one"?

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Sorry "oni"

użytkownik usunięty
khazad7_2

Oooo to jest całkiem fajna teoria Khazad7_2

i podoba mi się ona bo osobiście chcę ujrzeć Radagasta w instykcie porządnego czarodzieja :)

po drugie nie klei mi się by Gandalf miał ratować Beorna z Dol Guldur bo Beorn go nie znał. Tylko mnie to dziwi bo Gandalf chyba znał Beorna. Albo Beorn oszalał jak Thrain bo był więziony przez Azoga jak Thrain. Znów mamy tak jak by lukę.

co do EE możliwe że liczę na to że będzie w lipcu mamy ogromny przepływ informacji o EE co by wskazywało że EE faktycznie w lipcu. Nie pomijając tego iż wiemy najważniejsze informacje.

O EE (extedent edition=rozszerzona edycja) wiemy:
Że film będzie względem kinowej wydłużony o 30 minut
wiemy że co Philippa Boyens już potwierdziła więcej Beorna i Dol Guldur może retrospekcja z Beornem. Skoro Beorn ma być w Dol Guldur. A możliwe że jest szansa i na prolog i to z udziałem Beorna, no szkoda że w EE to by było ale przebolejemy. (oczywiście to ostatnie to mój domysł)
przybywa sporo zdjęć z planu jeśli chodzi o EE.
Potwierdzenie że będzie pogrzeb też już było.

Wezmy pod uwagę że na początku grudnia było info że EE może być w lipcu. Jeśli tak to przypływ informacji na to wskazuje. Tym bardziej że zawsze był to koniec kwietnia, a w przypadku pierwszej części nawet lipiec.
Więc EE według mnie mogło by być z następujących powodów

w grudniu w kinach. Może być maraton wersji EE stąd z wydaniem się spieszą by kino odpowiednio było przygotowane.
Nie ma Hobbita w grudniu tak więc "czekając na pusty grudzień Hobbit w wersji EE" tak przenośnie powiedziałem
w listopadzie mogą chcieć wydać całą trylogię. Co by wskazywało że na wydanie całej trylogii Hobbit w wersji EE już by musiał być.
no i przypływ informacji także nie chcę, tu dawać nadziei ale było by fajnie jeśli wersja EE ujrzała by światło dzienne już w lipcu :)

ps. Pozdrawiam i mam pytanie. czemu wywalasz mnie ze znajomych robisz to praktycznie notorycznie. A ja ani cię nie obraziłem ani ci nie spamuje. A jesteś fanem więc zależy mi cię mieć w znajomych

ocenił(a) film na 9

Zatem pozostaje czekać i mieć nadzieję, że będzie to lipiec, choć ja się wolę nastawić, że ujrzę film w wersji rozszerzonej dopiero w listopadzie.

użytkownik usunięty
Gorkin

dzięki Gorkin jesteś prawdziwym skarbem dla tego forum jak będziesz mieć coś nowego EE to nie krępuj się i dawaj na forum :)

użytkownik usunięty
barikson1989

Niestety Hobbit już jest na to skazany wersja EE w Hobbicie trylogii broni ten film a powinno być odwrotnie wersja kinowa powinna bronić ten film jak w Lotr a reżyser chyba o tym zapomniał a szkoda.

Info o wersji EE bitwy czyli rozszerzonej.

wersja rozszerzona bitwy względem kinowej wersji będzie wydłużać film o 30 minut
potwierdzone przez Philippe Boyens więcej Beorna będzie w EE co już wspomniał użytkownik wyżej Khazad7_2 i Gorkin
są zdjęcia z planu prawdopodobnie będzie pogrzeb w wersji EE
h t t p s: // twitter. com/ PryftanAW

usuń spacje i na tej stronie możesz śledzić info o wersji EE