PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327475
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Thrain

ocenił(a) film na 8

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego wycięli sceny z ojcem Thorina w Dol Guldur? Jest to jeden z
wątków, na który najbardziej czekałem i mimo, że był ukazany już w pierwszym zwiastunie pierwszej
części nadal go nam nie pokazali. Mam nadzieję, że znajdzie się chociaż w edycji rozszerzonej,
aczkolwiek powinien znaleźć się w kinowej, gdyż jest to dość ważny wątek (sam Thorin mówi w
prologu, że jest przekonany, że jego ojciec żyje). W trzeciej części na pewno nie będzie tych scen,
gdyż Gandalf stracił laskę, którą widać podczas potyczki z Thrainem, chyba, że jako prolog przed
starciem z Sauronem...

straightlines

No własnie. Bo złoto i klejnoty mają pokazać, co jest w stanie zrobić dla nich kazdy z nas. Tutaj ma byc pokazana ta żądza złota, szczególnie na Throinie

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No więc właśnie skoro będą sie bili o klejnoty i złotoa tylko Gandalf widzi potrzebe czegos wiecej bo przeczuwa ze moze byc zle to sam widzisz ze porownaniu z Helmowym Jarem b5a jest taka sobie bitewka.

straightlines

Ale w filmie o złoto się bić nie będa. Tak miało być, ale ze wzgledu na wspólnego wroga połącza siły. I tu chodziło tez o sprawę Saurona, bo jak wiemy, armia z Dol Guldur też będzie w Bitwie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Możliwe

ocenił(a) film na 8
Lonelier

Dlaczego usunęli mi normalny post z linkiem do videobloga na YouTube??? :O

ocenił(a) film na 6
hr_dooku

Raczej się nie pojawi.. Ale kto tam wie, może w końcówce będzie jakaś wzmianka o nim ;)

ocenił(a) film na 7
Lonelier

masz może linka do tego wywiadu z Andym?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Czytałem to już bardzo dawno temu i już nawet nie pamiętam na jakiej to było stronie :\ Ale od tego czasu Peter mógł już wszystko pozmieniać. Nie ukrywam, że chciałbym jeszcze zobaczyć Golluma w Hobbicie, w końcu według książki opuścił Góry Mgliste i śledził Bilba podczas wyprawy do Ereboru ;)

ocenił(a) film na 7
Lonelier

Boyens mowila ze na 100% bedzie w EE

ocenił(a) film na 8
straightlines

Dzięki, ale nie wiem czy się cieszyć, bo według mnie to powinno być w kinowej wersji ;/ Ale lepiej tak niż mieliby tego w ogóle nie dawać

straightlines

Tylko jak rozwiążą problem z tym, że w scenie, kiedy na Gandalfa skacze Thrain, ma on przy sobie Glamdringa?

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

No przecież w Extended Edition Gandalf prawdopodobnie spotkałby Thraina w Dol Guldur zaraz po odejściu Radagasta i tuż przed atakiem Azoga i starciem z Sauronem (;

Lonelier

Mało prawdopodobne by jeszcze wtedy żył.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

No wiadomo, że według książki już by nie żył, ale w filmie prawdopodobnie będzie, sam Thorin mówi w prologu, że jest przekonany, ze jego ojciec wciąż żyje. No ale zobaczymy jak to PJ postanowi zrobić ;)

ocenił(a) film na 7
Lonelier

a to na pewno ten Glamdring?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Wydaje mi się, że tak :) Chyba, że miał wcześniej bardzo podobny miecz, ale to raczej mało prawdopodobne :)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Oby tym razem znalazło się więcej niż 12-13 minut materiałów do wersji rozszerzonej.
Marzy mi się pół godziny filmu... i tak sobie trwać w tych marzeniach będę, dopóki nie ujawnią oficjalnie zawartości wersji reżyserskiej i ilości dodatkowego materiału a to nastąpi zapewne nie prędzej jak we wrześniu/październiku bieżącego roku :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Spokojnie, idę o zakła że bedzie więcej niż 13 minut:)

ocenił(a) film na 7
HobbitDolGuldur23

generalnie to mi zalezy zeby jak najwiecej bylo Beorna i Puszczy reszta ma mniejsze znaczenie dla mnie:) Puszcza minimum 5-7 minut powinna byc dlkuzsza

ocenił(a) film na 9
straightlines

Też tak sądzę, że od 13-tu minut ta pula w ogóle wyjdzie... liczę na realne 20-25minut dodatków. Nawet równe 20 minut byłoby satysfakcjonujące pod warunkiem, że najwięcej dodadzą w tym materiale Dol Guldur i Mrocznej Puszczy... Beorn dla mnie jest mniej istotny... dosłownie 2-3 minuty więcej z nim mi w zupełności wystarczą ;)

No nic... trzeba czekać. Pewnie i tak dopiero we wrześniu/październiku będzie oficjalna informacja o zakresie rozszerzonej wersji i o jej czasie trwania. Trochę czekać jeszcze trzeba...
No a póki co, kwiecień lada chwila się rozpocznie, tak więc czuję, że powoli zbliża się pierwszy videoblog ;)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

No widzisz a dla mnie Beorn i Puszcza było tym na co czekałem najbardziej. Jest prawdopodobienstwo ze zobaczymy Beorna w Dolg Guldur w formie retrospekcji gdy gotorturowali, dodatkowo dwie sceny, moze jakies 3 minuty eyjdzie. Dla fana Beorna to sporo:)

straightlines

Liczę na co najmniej 5 dodatkowych minut w Mrocznej Puszczy. Śpiący Bombur musi być. To scena obowiązkowa. To przecież do cholery największy las Śródziemia o powierzchni całego Gondoru i Rohanu razem wziętych, a oni przeszli jak przez park!. Peter popraw się na płycie chociaż ;)

ocenił(a) film na 7
obleh

W "Hobbicie" paradoksalnie, mimo takiego rozciągnięcia filmów, nie czuc rozmiarów Śródziemia. Wspomniana Mroczna Puszcza, Radagast docierający z Dol Guldur do lasu trolli i znajdujący Gandalfa w dobę, Azog przebywający droge od domu Beorna do Dol Guldur w parę minut, itd. Wszystko jakby pod nosem.

ocenił(a) film na 9
HobbitDolGuldur23

Nie myślę.... co najwyżej przypuszczam.... a prawdę mówią, chyba spokojnie zaczekam na 4 kwartał tego roku by zobaczyć efekt końcowy.
Spekulacje mogą się ciągnąć w nieskończoność ;P

ocenił(a) film na 8
obleh

No, bardzo byłem ciekawy jak pokażą Thraina ;\ Teraz musimy czekać do października. Nie wiem czemu Peter to wyciął...

obleh

Gandalf ma tu i kostur i miecz, wiec akcja musiała się rozgrywac w czasach Hobbita

ocenił(a) film na 8
obleh

Dlaczego zablokowali Ci post? Co było złego w zdjęciach Thraina?? Co to ma znaczyć!!

ocenił(a) film na 10
Lonelier

KIT! Dopiero się kapnąłem, że Thrain był w zwiastunie.