PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328308
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.richardarmitagenet.com/images/articlescans/Hobbit/EmpireAug13-2.jpg

A więc tak jak się można było spodziewać: więcej Rivendell, Hobbitonu i Miasta Goblinów. Zobaczymy więcej scen z Królem Goblinów ( dłuższa wersja jego piosenki ) .
Pojawi się Girion ( król Dale, którego potomkiem jest Bard ) z czarną strzałą!. Będzie w dłuższej wersji prologu, gdy Smaug zaatakuje Dale.

obleh

Zajebiocha :D Więcej króla goblinów!!!

ocenił(a) film na 8
obleh

Fajnie! Ciekawe tylko kto zagra Giriona, bo jak na razie nie ma go w obsadzie ;\

użytkownik usunięty
obleh

No w końcu jakieś konkretne informacje. PJ podobnie tworzy tą wersje EE jak Drużyny. W obu filmach będziemy mieli rozszerzone prologi. Ciekawe tylko czy w prologu zobaczy więcej szczegółów Smauga czy ponownie będą tylko szybkie ujęcia żeby jak mniej ukazać. Cieszy to że Rivendell będzie rozszerzony. Trochę bolało to, że w Hobbicie ze względu na technologie lepszą niż w Drużynie zaprezentowano mniej ujęć z Imladris. Zapowiada się świetna wersja rozszerzona. Oby było więcej niż 30 minut dodatkowego materiału.

ocenił(a) film na 9

Obejrzałbym sobie ponad czterogodzinną Niezwykłą Podróż

obleh

Ooo ciekawie się zapowiada:P

ocenił(a) film na 9
obleh

Bilbo na tym zdjęciu wygląda jak model, a nie Hobbit ;D

ocenił(a) film na 10
obleh

No to zapowiada się świetny film, już zaczynam zbierać pieniążki do skarbonki ;-) Hihihihi!!! Więcej Hobbitonu i Rivendell, szczerze mówiąc brakowało mi tych fragmentów w kinowej wersji. To cieszy.

ocenił(a) film na 9
ewej

No i ciekawe czy bitwa pod bramą Morii będzie też rozszerzona... oby :-)
Nic tylko czekać na oficjalną informację o ile minut wydłużą film w wersji reżyserskiej. Moje pragnienie to 30min lub więcej ;)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

A niechby i godzinę dali :-)

ocenił(a) film na 9
ewej

W cuda nie wierzę ;)
Ale myślę, że spokojnie już wcześniej zapowiadane 25 minut będzie na pewno.
Oj korci mnie zakup kostura Radagasta....oj korci :P

ocenił(a) film na 10
obleh

noo to jestem pod wrażeniem :DD uwielbiam takie rozszerzone wersje, gdzie dochodzą nowe wątki :)

ocenił(a) film na 6
obleh

a wiadomo kiedy takowa wersja ujrzy światło dzienne?

Mrs_Willis

W USA ma wyjsc w listopadzie. U nas zapewne tuz przed swietami Bożego Narodzenia wyjda boxy z roszerzona wersja filmu.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Kurczę nie mogliby trochę wcześniej to czekanie mnie denerwuje !

ocenił(a) film na 7
obleh

A będzie może mniej Radagasta? Zresztą i tak wiele by to nie zmieniło, bo film ma jak dla mnie zbyt dużo wad. Ale EE obejrzę.

obleh

Po obejrzeniu tej wersji raczej nie wrócę już do kinowej:)

ocenił(a) film na 9
obleh

Będzie tak jak z Władcą Pierścieni... jak się pojawi wersja reżyserska, to od razu zapomnę o wersji kinowej :-) Dla mnie podstawą jest reżyserska.
Ech...gdzie ten videoblog - chce się rzec z samego rana ;)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

W sumie im więcej dialogów i lokacji tym lepiej. Wreszcie film nie będzie pędził jak bolid formuły 1.

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Wersja kinowa też jakoś specjalnie nie pędziła.

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

mam tak samo jak Ty :) chociażż jeśli trafiam na "włądcę..." w tv to oglądam wersję zwykłą :) i cieszę ucho lektorem, nie badziewnym dubbingiem.