PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Mam chyba jeszcze więcej pytań niż odpowiedzi.
-Z kim walczą ci krasnoludowie (niechodzi o Kompanię Thorina)
-Co robią orkowie w Esgaroth oraz w Dale gdzie Thranduil, Legolas, Tauriel, Gandalf i Kompania Thorina walczą z nimi, czyżby mała bitwa. Co ciekawie orkowie mają tam pełną charakteryzację. :D
-Z kim Thorin się tak siłuje, trochę to dziwne.
-Nie zastanawia was jeszcze brak kilku krasnoludów w Ereborze jeśli chodzi o zwiastun.

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

w którymś z ostatnich wywiadów Richard Armitage wspominał,że krasnoludy się rodzielą po akcjach w Laketown, chyba głównie przez rannego Kiliego...
wydaje mi się,że w scenach pod Ereborem i w samym wnętrzu Góry będzie brakować siostrzeńców Thorina oraz Oina, możliwe że Bofur też pozostanie czy to w ruinach Dale czy już wcześniej w Mieście nad Jeziorem...

ocenił(a) film na 8
DaroO2222

Jednak bardzo zastanawia co się z nimi stanie, a jeśli ktoś zginie wcześniej?

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

nie sądzę...podczas tego sneak peeku dla fanów Evangeline Lilly wspominała o swoich pierwszych scenach, kiedy to już musiała posługiwać się językiem elfów odprawiać jakieś uzdrowienia i współpracować z 5 krasnoludów...myślę,że to odnosiło się do tej grupy.

DaroO2222

Oprócz tego Tauriel ma też uzdrowić w Laketown ranną córkę Barda.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

hehe przewodnik? cy wywiad? :D

DaroO2222

Nie pamiętam hah:)

DaroO2222

Bardzo ciekawe. Nawet tego nie zauwazyłem.

LordWieslaw55

Tak. Orkowie zaatakuja i królestwo Thranduila i Laketown.

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

W książce część krasnoludów była na "niższym poziomie" wraz z kucykami zaś część była u tajemnych wrót. Dopiero jak Smaug wyleciał z góry pełen furii, reszta krasnoludów została wciągnięta linami na poziom gdzie się znajdowało tajemne wejście do Ereboru.

Może właśnie nieobecność części z nich będzie ukazana właśnie w zgodzie z książką? Byłoby to fajne, bo wprowadziłoby jednak napięcie :-) Już widzę, jak się każdemu szczęki zaciskają, widząc jak nadlatuje Smok, jak zaraz mogą zginąć od jego ognia i wszyscy widzowie liczą, że zdąży cała kompania ukryć się w tajemnym przejściu :-)

khazad7_2

Myslę, że własnie tak będzie:)