Zdecydowanie lepsza część od pierwszej. Krasnoludy mniej nieudolne, ciekawa akcja, dobry klimat,
no i nie możemy pominąć świetnych efektów i cudownej choreografii . Oczywiście nie obeszło się
bez masy głupot, ale przy założeniu że film jest celowany do szkolnej widowni daje 8/10.
Tak muszę podzielić twoje zdanie zgadzam się jest lepszy, akcją bardziej przypomina tą z WP a więc mamy jakiś tam smaczek. Muzyka też świetna chociaż I See Fire trochę zniszczyło zakończenie. Czasem CGI razi w oczy ale nie byłem na 3D to nie wiem, ponoć w 3D się tego nie zauważa. Zgadzam się z tymi głupotami no niekiedy są ale, jak w każdym filmie czasem pewne rzeczy dadzą te mniej ważniejsze. A trzecia część będzie jeszcze bardziej magiczna, mroczniejsza, i rzecz jasna epicka. No i jest jeszcze Edycja rozszerzona już za 57 dni czyli 7 listopada w polsce na dvd blu ray i blu ray 3D z lektorem będzie o 25 minut dłuższa + 9 godzin super dodatków, także czekaj na listopad.
Sceny które na bank się pojawią to będzie Beorn
Mroczna Puszcza scena w internecie już jest pokazana
W październiku wyczekuj pełnego już trailera ostatniego Hobbita, prawdopdobnie będą też plakaty możliwe że Banner łączący.
A w ostatnim filmie jest na co czekać.
Atak Smauga na Laketown i jego śmierć.
Biała Rada w Dol Guldur ja szczególnie czekam na Galadrielę która uratuje Gandalfa. Galadriela ma mieć też scenę z Nekromantą. Jest na co czekać poza tym jeszcze Elrond Saruman którego będzie znacznie więcej niż w powrocie króla.
Radagast da także Gandalfowi swój kostur
No i Tytułowa Bitwa Pięciu Armii w tym śmierć głównych Bohaterów więc w chusteczki musisz się zaopatrzeć
I powrót do domu Bilba do domu .
Więc jest na co czekaj zapraszam w imieniu fanów na forum Bitwy Pięciu Armii dużo się wkrótce będzie dziać
Na rzecz Hobbita przemawia jeszcze fakt że po prostu w ostatnich latach nie ma dobrego fantasy, cały rynek zdominowały filmy o superbohaterach.
No niby tak chociaż Harry Potter też był przygodowo fantastyczny. Ale racja chociaż filmy o super Bohaterach też cieszą się popularnością chociaż to nie to samo. Ale Thor naprzykład zalicza się jako Fantasty.