Myślicie, ze będzie szczyt światowego box officu (1 miejsce). Ile zarobi na starcie?
Chińczycy są dość zamożni - tle ile ostatnio wydali na samą turystykę - to daje im pierwsze miejsce - przy nich wyjazdy Polaków na południe Europy to wycieczka do lasu - :)
to dygresja:)
jak się im spodoba to dużo zarobi:)
nie wiem jak bardzo Tolkien jest znany w tej kulturze.....:)
Nie jestem pewien by wynik był jakiś świetny. Choć chińczycy lubią smoki, więc może jednak...
No tak, ale jeśli wolą Tolkiena od smoków to może być problem, na pewno sporo tam zarobi ze względu na liczbę ludności, co do tego to nie ma dwóch zdań...jak każdy zresztą blockbuster.
Jednak to trochę bezsensowne by premiera w chinach była tyle czasu po stanach. Choć wspominając powrót jedi w Polsce nie jest to takie dziwne
Tam chodzi o co innego. Tam jest cenzura i często wycinaja z filmu sporo albo nawet dokręcają sceny np z chińskimi aktorami. Trzecia część piratów przechodziła takie przygody właśnie.
Przeciez to zwykli ludzie, juz bardziej smiesza mnie czesi i ich smieszny język:D
Wow... jak patrze na box office to film chyba tam na starcie zgarnął ze 32-33 mln $. Przy 1 cześci chyba było 17.