PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328304
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

W drugiej części powinni bardziej skupić się na cechach charakteru krasnoludów. Widziałem film kilka razy i nie pamiętam żadnej sceny na przykład z Norim.
Za mało też jak do tej pory było Bombura i Bifura. Mam nadzieję, że będzie okazja zobaczyć lekarskie umiejętności Doriego, o czym jest napisane w kronice, albo kronikarskie Oriego.
http://www.geektown.co.uk/wp-content/uploads/2011/07/the-hobbit-dwarves-desktop- names.jpg

ocenił(a) film na 8
obleh

Obejrzałem film z 5 razy i potrafię nazwać (np z wallpaper'a) może z 6 krasnoludów;p a to jest złe;p

ocenił(a) film na 8
obleh

Cechy takie jak pisanie kronik czy granie na instrumentach są raczej małymi detalami i da się je zaakcentować pojedynczych ujęciach. Dużo lepiej wypadają cechy charakteru np. duma Thorina
Jak dla mnie wielu krasnoludów zostało potraktowanych jako tło, wyróżniają się jedynie :
Thorin oczywiście przez charyzmę i charakter, Ori jako najmłodszy z grupy, który jest strasznym chojrakiem, Fili - gra aktorska, Bofur typowy jajcarz, Balin mędrzec krasnoludów, Dwalin od brudnej roboty, mam nadzieję,że pokaże jeszcze co potrafi w walce
Reszta wypada bezpłciowo, są,ale jakby ich nie było i albo się nie odzywają albo nic nie robią. To na nich powinni się skupić w następnej części

ocenił(a) film na 7
katedra

naprawdę chcecie poznawać ich charaktery ? bo ja mając 3 h wolę zobaczyć pełne akcjii przygody, uczieczki i walki jak na fantasy i Hobbita przystało a nie poznawanie psychologii bohaterów, których jest zbyt wielu... niech zostaną tym tłem, w 1 części wyróniło się kilku krasnali i niech tak zostanie (Thorin, balin, Dwalin, Kili, Fili, Ori) reszta może byc bezpłciowa...
o wiele bardziej wolę poznać Thranduila, Tauriel, Pana na Jeziorze, czy Smauga... a przede wszystkim Beorna :)

ocenił(a) film na 8
Marq_94

nie chodzi o jakąś szczególnie głęboką psychologię, po prostu żeby nie byli zwykłymi krasnoludami, które Thorin zabrał aby były jedynie mięsem armatnim w walkach, niech mają jakiś cel w wyprawie, niech jakoś przysłużą się drużynie, a nie stanowią kopię swoich kolegów.

ocenił(a) film na 8
obleh

Niech będzie o krasnoludach, ale z umiarem. :)