https://www.facebook.com/photo.php?
fbid=10151626211191558&set=a.10150238899061558.364437.141884481557&type=1&releva n
t_count=1
Świetna wiadomość ! Mam nadzieję, że już w czerwcu doczekamy się pierwszego materiału z planu. A może i zwiastuna...(to byłoby marzenie). Ciekawe o jakich niesamowitych scenach mówi Peter...mam nadzieję, że szykuje coś poważnego w Dol Guldur :)
Podzielam Twoją nadzieję co do wydarzeń w Dol Guldur...tutaj liczę na rozbudowanie wątku i sceny batalistyczne porównywalne z Bitwą w Helmowym Jarze w Dwóch Wieżach.
Co do Trailera... raczej spodziewałbym się jego premiery w 1 połowie Lipca, chociaż cholera wie... może jednak nas Peter Jackson czymś zaskoczy :)
A na videoblog czekam...choć cierpliwości do tego nie mam ;)
Oby w ciągu najbliższego miesiąca pojawiły się jakieś informacje. Do pierwszej części dostaliśmy trailer na rok przed premierą. Peter mógłby być dla nas łaskawy i tym razem...cóż, zobaczymy ;)
Co do Dol Guldur to ja liczę na ostrą walkę magicznych sił dobra ze złem. Mam nadzieję, że dostaniemy prawdziwą ucztę efektów, starć mocy Białej Rady z Sauronem. To byłoby coś dla mnie.
Dla mnie rola Galadrieli w starciu byłaby czymś niesamowitym :-) I liczę na to, że nie przekombinują tu Twórcy niczego i pokażą członków Białej Rady w akcji :-)
Ja bardzo bym chciał ujrzeć Radagasta w akcji, kto wie - może w nim siedzi więcej niż nam się wydaje. I Gandalf oczywiście :) Jego magia ognia może być bardzo widowiskowa.
Sorry za wcześniejszy wpis. Miałem problem z przeglądarką a później okazało się, że 3x zarejestrowało tę samą treść.
Co do widowiskowości magii etc. raczej bym się na Bóg wie co nie nastawiał. Skoro Hobbit i Władca mają tworzyć pewien ciąg, to myślę, że koncepcja magii Gandalfa czy też innych postaci ograniczy się do minimum, choć z pewnością dającego świetny efekt (walka Gandalfa z Balrogiem, rozbrojenie Legolasa, Gimliego i Aragorna w Fangornie, użycie promienia światła do odstraszenia Nazguli czy też widowiskowe wejście Gandalfa w jaskini Goblinów w Hobbicie) :-)
Ale nie były to jakieś mega fajerwerki... podoba mi się mimo wszystko taka forma, gdyż wiadomo, że Istari mieli ograniczenia nałożone przez Valarów gdy zostali wysłani do Śródziemia. Nie mniej jednak, taki pokaz magicznej siły wzbudza jeszcze większy podziw gdy się pomyśli jaka pierwotna moc drzemie w postaci :)
Ciekawe jest też to, czy w drugiej części będzie znów pokazana Biała Rada lecz tym razem w pełnym składzie no i ostateczna decyzja/przyzwolenie Sarumana na podjęcie działań w Dol Guldur. Zdziwiłbym się, gdyby te właściwe obrady zostały przez Twórców pominięte a działania podjęte przez Radę by oczyścić Dol Guldur były wynikiem wstępnej rozmowy którą widzieliśmy w 1 części Hobbita.
Tak więc liczę na obrady pełnego składu Białej Rady i rozbudowany wątek Dol Guldur :-) Moje największe marzenie i życzenie wobec 2 części Filmu :-)
Podzielam Twoją opinię. Gdzieś była wzmianka o większej roli Galadrieli w drugiej części, jakoby miała spełnić swoją obietnicę z pierwszej odsłony "Wezwij mnie a ja zawsze się pojawię", którą dała Gandalfowi. Nie pamiętam już tylko, gdzie to wyczytałem. Swoją drogą bardzo jestem ciekaw, czy Christopher Lee w drugiej części też będzie miał jakąś większą rolę i pokieruje atakiem na Dol Guldur. Wiele jeszcze pytań i odpowiedzi przed nami ;)
Dokładnie o tym samym pomyślałem i te same pytania siedzą w mojej głowie.
A co do Galadrieli...też kiedyś czytałem chyba na theonering w jednym z wywiadów, że ma ona większą rolę do odegrania w 2 części... ale nie potrafię na tę chwilę przytoczyć źródła.
Dla mnie pierwszymi odkrytymi, choć połowicznie, kartami będzie kolejny videoblog jak i trailer 2 części Hobbita :-)
A poza tym nie ma co się martwić. Pozostało zaledwie 7 miesięcy do premiery Hobbita :-) I znów z końcem roku, do aury świątecznej dojdzie coś na co w szczególności czekam :-) Poprzedni koniec roku był wyjątkowo udany i magiczny dzięki projekcji Hobbita... ten i kolejny również takie będą :-)
P.S. No a na dokładkę dostaniemy wersję reżyserską Hobbita - Nieoczekiwanej Przygody już w listopadzie :-) Tak więc w zasadzie 2 premiery Hobbita na koniec roku nas czekają, bo nie ma co się łudzić, ale jednak wersja reżyserska wprowadzi zupełnie nową jakość i ogólny odbiór filmu. Obecnie nawet nie pamiętam wersji kinowej Władcy Pierścieni, liczy się jedynie wersja reżyserska! :-) I oby w przypadku Hobbita zakres i ilość wplecionych nowych scen zmienił całkowicie cały film! :-)
Zdecydowanie reżyserska wersja Hobbita musi wylądować na półce, albo chociaż na dysku :) Biorąc pod uwagę ilość utworów z rozszerzonego soundtracku, to czeka nas przynajmniej 15 minut Śródziemia więcej ! Erebor...władcy krasnoludów - to pragnę zobaczyć w większej ilości :) Samotną Górę w czasach jej chwały. Co do Władcy mam dokładnie tak samo - czymże byłby Powrót Króla bez konkursu w piciu piwa albo zatrzymania piratów na rzece :)
Na premierę czekam z utęsknieniem, liczę że Peter nie zawiedzie i w ciągu kilku miesięcy da nam garść informacji na temat kształtu drugiej części. Byłbym ogromnie wdzięczny za wątek Dol Guldur i grobowca Nazguli. Oczywiście sama kompania też jest ważna, zwłaszcza w walce z pająkami jak dla mnie :)
Co do długości wersji reżyserskiej, to swego czasu była informacja na ten temat i ponoć ma to być dodatkowo 25minut filmu. Może ktoś tu coś podrzuci w tym temacie.
Jak tylko wyjdzie PS4 z pewnością zaopatrzę się w kolekcję blu-ray Władcy Pierścieni jak i Hobbita :-) A biorąc pod uwagę spadek cen telewizorów plazmowych, można jedynie zacierać rączki ;)
25 minut ucieszyłoby mnie niezmiernie. Im więcej tym lepiej. Aczkolwiek sądziłem, że wersja reżyserska będzie wydana już w październiku, widać coś uszło mojej uwadze ;)
Ja liczę także na to, iż EA zabierze się za robienie jakiś porządnych gier opartych na bazie filmu. To byłoby apogeum mojego szczęścia :)
Od EA już nigdy żadnej gry nie kupię :-)
Szkoda, że Ubisoft nie zrobi jakiegoś RTS opartego na powieści Tolkiena... RTS z prawdziwego zdarzenia i rozbudowanego w sposób wielowątkowy. No ale co tu zrobić....prawda autorskie tu główną rolę grają a co za tym idzie, kasa i dobre chęci.
Mi się Bitwy o Śródziemie i Powrót Króla bardzo podobały. Może dlatego, że to gry mojego dzieciństwa i bardzo dużo godzin na nie przeznaczyłem, Nawet teraz lubię od czasu do czasu sobie kampanię przejść ;)
Ja mam nadzieję, że Ubisoft nie schrzani kolejnego AC. Chociaż oczywiście Hobbit w ich wykonaniu też mógłby być świetną produkcją komputerową ;)
Pojawienie się wersji reżyserskiej Hobbit UJ ( nie używam trzyliterowego skrótu z względów oczywistych;) w sklepach będzie świętem, na które czekam jak bocian na żabę. Zjem ten zestaw płytek po prostu:)
Na pewno będzie jeszcze jakieś spotkanie. W zasadzie w 1 części o ataku nie ma nawet mowy. Jest tylko trochę o Ostrzu Morgulu.
Ja coś tak czuje, że na dzień dziecka dadzą videoblog :P hehe
Ale tak na serio, pewnie w 1 tygodniu Czerwca się pokaże. A jak wcześniej to tym lepiej! Już nie mogę się doczekać :-)