" Hobbit Pustkowie Smauga " już za trochę ponad trzy miesiące a Amber nie kwapi się do opublikowania dat premier kolejnych okołofilmowych wydawnictw - w ub. roku książki były już zapowiedziane w sierpniu a teraz wiadomo tylko, ze zostaną takowe wydane za granicą / są już nawet okładki / a na stronie Ambera cisza, są tylko zapowiedziane nowe gry i zagadki ...
niepokoi mnie trochę ta cisza ...
Też mnie to zastanawiało, dlaczego nie ma na stronie wydawnictwa AMBER informacji o tym kiedy będzie premiera u nich Kroniki Hobbita do Pustkowia Smauga.
Przydałaby się mimo wszystko nota kiedy planują ruszyć ze sprzedażą, bo skoro już na amazonie jest Kronika zaprezentowana to chyba jednak trochę się Amber ociąga z tematem...
Kroniki jak kroniki. A gdzie trailer? Ciekawe ile wyjdzie spotów w grudniu. Oby były tak niesamowite jak ten: http://www.youtube.com/watch?v=yJ-abxSv8jk
Kronika, kroniką, ale książki powinny być trzy:
http://www.amazon.com/Hobbit-Desolation-Smaug-Official-Movie/dp/0547898703/ref=s r_1_3?s=books&ie=UTF8&qid=1379017483&sr=1-3&keywords=hobbit+desolation+of+smaug
http://www.amazon.com/Hobbit-Desolation-Smaug-Visual-Companion/dp/0547898746/ref =sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1379017483&sr=1-2&keywords=hobbit+desolation+of+smau g
http://www.amazon.com/Hobbit-Desolation-Smaug-Chronicles-Design/dp/0062265695/re f=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1379017483&sr=1-1&keywords=hobbit+desolation+of+sma ug
Robi się trochę nieciekawie - 4 październik a Amber nadal milczy na temat dat premier nowych albumów filmowych do drugiej części " Hobbita " ...
za oceanem, dwa albumy ukazują się 5 listopada a trzecia Kronika bodajże 13 go grudnia, a u nas? ...
A kolejny przewodnik i filmowe postaci i miejsca?
byłoby wielkim błędem, gdyby wydali te wydawnictwa do pierwszego filmu i po prostu je zarzucili ...
Będą bo na empik.com już są: http://www.empik.com/hobbit-pustkowie-smauga-oficjalny-przewodnik-po-filmie-sibl ey-brian,p1080596872,ksiazka-p
http://www.empik.com/hobbit-pustkowie-smauga-filmowe-postacie-i-miejsca-fisher-j ude,p1080596881,ksiazka-p
Heh, a ja już też zadałem pytanie na fejsie ;)
kroniki chyba nie będzie tak szybko, gdyż jej jeszcze nie ma w Empikowych zapowiedziach - a na stronie Ambera w ogóle nic nie ma ;)
Coś mi się widzi, że z albumami od Ambera mogą być problemy ...
druga część " Gier i zabaw " miała ponoć premierę we wtorek 22 i nigdzie nie można jej nabyć, także na stronie Ambera
kolejne albumy mają mieć premierę 5 listopada ale są pokazane tylko na stronie Empik.com ale są niedostępne, na stronie Matras nie ma ich nawet w zapowiedziach ...
Myślę, że jakby ich mieli nie wydawać to w ogóle nie dodawaliby ich na stronę, dlatego bym się nie martwiła. Szybciej można byłoby się niepokoić dlaczego jeszcze 3 kronika nie pokazała się u nich w zapowiedziach. Chociaż z tymi grami i zabawami to dziwne. Niestety z amberem mam same nieprzyjemne doświadczenia jeśli chodzi o zaczynanie jakiś serii i urywanie ich w połowie albo pod sam koniec :/ Ale w przypadku hobbita chyba takiej wiochy nie zrobią. Może spróbuj do nich na fejsie napisać?
No i super, trzeciej Kroniki nie będzie ....
odpowiedź Ambera na Facebooku:
" Przepraszamy, ale kolejna kronika nie zostanie wydana.Pozostałe książki mają premierę w listopadzie. "
Pewnie dwie poprzednie się nie sprzedały ...
ale kicha, na Kronikę czekałem najbardziej i przeczuwałem już, że Amber coś w tej kwestii kręci ....
niestety, z zagranicy nie mogę zakupić / nie mam karty ani internetowego konta /, Amber na razie nie odpisał, dlaczego nie wyda kolejnej Kroniki ale wydaje mi się, że słaba sprzedaż to główny argument.
No, to chyba prawda. Moge powiedziec tylko jedno: "Wiele nas, a jakoby nikogo nie było". Fani zamiast kupic sobie kronikę, wolę wydać kasę na hamburgery. Żenada.
Bo wolą mieć dobry posiłek a nie bzdurę, która do życia nie jest zupełnie potrzebna fanatyku.
No to zajebiście będzie to pasowac do siebie. Dwie kroniki z polski, 2 pozostałe z Anglii :/:/:/:/ A jak pierwsza kupowałam to patrząc na cenę zastanawiałam sie czy dociągną to do końca :/ jak ja nie cierpię tego wydawnictwa. Kilka innych serii które kupowałam tez mi już wcześniej pourywali :(
Ja sobie już załatwiam z USA ... czekam tylko jeszcze na oficjalną odpowiedź Ambera.
Już ich obsmarowałem na fejsie w temacie. Przecież to niedorzeczne żeby nie wydać kroniki!!!
Nie wiadomo jeszcze, kiedy wydadzą pozostałe pozycje, wiadomo tylko że w listopadzie ale nie wiadomo, czy piątego.
Jeśli to prawda, to wydawnictwo Amber jest największym kur....stwem jakie po ziemi stąpa.
Jak można urywać nagle serię książek?
Wierz mi można. U Ambera to standard żeby urywać książki w połowie serii, albo nawet pod koniec :/:/ Dupki w ogóle nie powinny były tej serii zaczynać, zwłaszcza że ten album w większości sklepów kosztował ok 90 zl. Skoro sa u nich tacy eksperci od rynku to powinni przewidzieć że będzie słaba sprzedaż i sobie darować.
Nigdy już niczego od tego wydawnictwa nie kupię. Nawet jak zmienią kiedyś szyld na inny....to także żadnego od nich produktu nie nabędę.
Banda kretynów!!!
Pytałem na Facebooku dlaczego zrezygnowano z Kroniki ale nikt nie zabrał głosu od wczorajszego stwierdzenia, że kolejnej Kroniki nie wydadzą ...
Pomyśleć, że jeszcze oficjalnie 9 sierpnia potwierdzali, że trzecia kronika zostanie wydana jeszcze przed premierą i bodajże w listopadzie....
A tutaj nagle info, że dalej wydawać nie będą.
Nigdy nic o tych kretyńskich dziwek AMBER nie kupię.
Niestety...to tylko słowa.
Szkoda, że nie ma możliwości prawnej zmuszenia ich do wydania.
W sumie ograniczają dostęp do treści związanych z kulturą ;) No i są monopolistą w tym przypadku...to chora sytuacja
Bo założę się, że poza Amber na pewno jakieś inne wydawnictwo chciałoby ten produkt przejąć ale zapewne prawa do publikacji ma tylko Amber....
Czuję się jako konsument zrobiony w konia.... i tyle.
Ale tylko ten raz wystarczy mi by tę markę i jej pochodne omijać szerokim łukiem i życzę im splajtowania z wysokim zadłużeniem.
E, tam, wpisujcie się na Facebooku bo jak na razie ja piszę najwięcej ;)
im więcej osób się wkurzy, tym poważniej będą musieli potraktować sprawę.
To nic nie da. Przecież oni mają głęboko w dupie co ludzie o nich pisza.
Widać to wyraźnie po tym, że nawet nie zamieścili żadnej informacji o braku ciągłości kronik Hobbita.
Żałuję, że się dałem na to nabrać... mogłem zaczekać z zakupem dopiero o czasu aż byłby komplet. W ogóle nie dziwie się, że ludzie tak w przypadku tego wydawnictwa robią bo nie chcą przecież ryzykować zakupu czegoś co nie będzie kontynuowane.
Mam już najgorsze zdanie o tym wydawnictwie i żadnego ich produktu po prostu nie chcę już widzieć na oczy. Oszukali klientów, stroją fochy i uprawiają monopol... oby zeszli z rynku i w dodatku w długach po uszy oraz negatywną opinią.
Wydawnictwo Amber przestało być wiarygodną firmą!!!
Na Empik.com można już zamówić " Oficjalny Przewodnik " i " Filmowe Postaci i Miejsca " - niemiła niespodzianka, w opisie ten drugi album ma być w miękkiej oprawie, czyżby kolejne cięcia Ambera, czy pomyłka Empika?.
Ja już mam gdzieś co tam poza Kroniką jest wydawane... to że trzeciej Kroniki Hobbita nie będzie to absolutny skandal.
Powinni zejść po czymś takim ze sceny. Banda oszustów. Najpierw smaku narobili a teraz nie będzie kontynuacji.
Jeśli to się nie zmieni, to szybko sprzedam dwie pierwsze kroniki i o tej pozycji po prostu zapomnę, szkoda nerwów.
Poważnie sobie odpuszczasz? Nawet nie zamawiasz z UK albo USA? (to nawet taniej wychodzi niż wydanie polskie bo w tej chwili na amazonie byrtyjskim kronika wychodzi na 65 zl.
Kamilek juz odpowiedział na to pytanie. Według niego to fani są żałośni i winni tej sytuacji bo żenująco kupują sobie jedzenie zamiast kronik. Co za imbecyl, nie mogę...Khazad pomódl się za moją cierpliwość bo większego idioty ponad Kamilka to nie ma na całym filmwebie.